Finanční rezerva
Rozšířená verze kalkulačky
Další kalkulačky
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Které řetězce vás dál matou? Prozkoumali jsme slevy
Po roce jsme znovu prošli největší obchodní řetězce. Zajímalo nás, jak vypadají jejich...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Vratislav Randa
podnikatel, Tipsport
Petr Čech
fotbalová legenda a investor

52,38 %
z 21 duelů

50,00 %
z 20 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Na vysokou na tutovku
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
12. 3. 2004 8:08
Studium na VŠ by mělo být zpoplatněno a plně hrazeno studujícími (např. s využitím úvěrů na studium). V současném stavu čeští daňový poplatníci hradí studium tisícům Slováků a jiných cizinců studujících na našich VŠ, které nemají dostatečnou kapacitu pro všechny domácí uchazeče. Osobně mám zkušenost se soukromě financovaným studiem v zahraničí a to naše studium "zadarmo" tomu nemůže kvalitativně konkurovat.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)
16. 3. 2004 19:44 | studentka
Jenže dnes? Jak mám rodičům, kteří mají jenom maturitu a v podstatě nic pořádně neumí, ani zapnout počítač, že jejich studovaná dcera, která tolik dře, že ve dvaceti už měla výsledky v zajímavém oboru a současně se učila jazyky a studovala práva, bude po škole ohrožena nezaměstnaností navzdory všem snahám? Oni nic takového jako nezaměstnanost neznají, finančně jsou docela zajištění a se sháněním uplatnění mi po škole nepomůžou, protože nikdy nepochopí, že v dnešní době není talent, praxe ani výsledek směrodatný. Práci snáz dostane dcerka paní sekretářky, synek známého atd. O mém oboru nemluvě, tam se uplatní jen děti právníků, ostatním vůbec není dána šance na získání povinné koncipientské praxe.
Pro pána, který se domnívá, že jsem snad nezaměstnaná a zahořklá: Domnívám se, že nejsem ani jedno z toho. Naopak při studiu pracuji v zajímavém oboru, který je jako jeden z mála aspoň trochu přístupný lidem "bez známostí". Jenže vadí mi ten primitivní válečný princip, na jehož základě u nás "funguje" trh práce.
V některých regionech a oborech je práce jen pro vyvolené, přičemž stranická knížka už nikomu nepomůže... Nemáme lidskou volbu. Utéct od problémů do zahraničí, to nepovažuji za řešení. Přece se všichni talentovaní lidé, kteří tu mají kořeny, neseberou a neodjedou pracovat do Německa, kde se na ně budou dívat jako na "verbež z východu".
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
16. 3. 2004 10:13 | Jarmila
16. 3. 2004 10:09 | Aleš
16. 3. 2004 9:06 | Jarmila
15. 3. 2004 16:04 | studentka
12. 3. 2004 14:25 | Jarmila
12. 3. 2004 13:52
12. 3. 2004 11:12 | Eric