Návrat akciového býka II.

V rámci našeho hodnocení výkonnosti akciových trhů za loňský rok se dnes podíváme do západní Evropy. Jak se tedy fondům rozvinutých evropských zemí dařilo?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

7. 2. 2004 16:49 | Citigroup

Tím ale nechci ríci , ze bych byl inteligentní , protoze je to hloupé , kdyz to nekde rekne o sobe. Tedy prominte a neríkejte : samochvála smrdí. Chci jenom ríci , jak by nejaký jiný v akciích vysoce studovaný jako Warren Buffett na ty akcie sel. Tedy vytvárel svúj vlastní FOND z kvalitních akcií s dobrou budoucností , z rúzných odvetví , které jsou dnes jakztakz jeste levné. Amen !
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 2. 2004 16:40 | Citigroup

4 roky jsem si kupoval mizerné akcie , vzdy ale od svetoznámých podnikú alespon 10 let starých. Za 4 roky jsem ale dosáhl tak vysoké inteligence , ze si musím kupovat uz jen KVALITNÍ AKCIE. To taky ani jinak není mozné , s tou nesmírnou inteligencí kupovat akcie mizerné. Na svete se objevují stále lidé tak inteligentní jako Warren Buffett , ale nikdo o nich neví , protoze zatím jejich akcie nemají hodnotu miliard , ale pár tisíc , kdyz zacli nedávno , ale jejich akcie porostou na miliony behem 10 az 40 let. Pak se nemohu tedy vyhnout akcii CITIGROUP. Citigroup akcie vyrostla pred pár lety 800% za 6 let a pak behem vseobecného krachu sla vodorovne. Její kurz/zisk = P/E = KGV = 11 az 14 , kurz/kniha = price/book = KBV = 1,6 az 3 , PEG = 1 az 0,7 . Tedy akcie je levná a rúst kurzu ocekáván. A akcie rostla výborne i pri vyplácení dividend. Letos se ocekává dividenda 1,40 $ na akcii. Kdyz clovek prijde po letech na to , ze nesmí kupovat zádné FONDY ani MIZERNÉ AKCIE , jako inteligent si musí vytváret svúj vlastní fond , krerý by mel rústi více nez vetsina FONDÚ a tak musí rozdelit peníze úplne stejnou merou na akcie od elektroniky , vozidel , farmacie , obchodú a bank. A ta banka je zastoupena se Citigroup. Vozidla Harley Davidson , obchody Lowe´s , Kohl´s , farmacie Wellpoint , Cardinal Health , u elektroniky je to horsí - mozno najít jen akcie hluboko spadlé - které zase rostou Ericsson , Corning , EMC , Siebel. Grafy techto akcií : : : http://akcie1.tripod.com/g3.html
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 2. 2004 0:47 | Ericsson

Akcie Ericsson vyrostla jenom za pátek 6.2.2004 o +12,9% To je krása ! Já mám 3395 kusú. A jeste chci za 3000 euro koupit dalsí Ericssony.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 2. 2004 0:20

Za domácí úkol vyreste prosím tuto úlohu : Která akcie je lepsí na nekolikaleté drzení a tedy lepsí rúst mozno od ní ocekávat ? od elektroniky : Network Appliance = NTAP , Siebel = SEBL od farmacie : Forest Labs. = FRX , Cardinal Health. = CAH , Wellpoint = WLP Já myslím , ze NTAP a FRX jsou trochu predrazené. A na ty ostatní se uz chystám setrit peníze.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 2. 2004 13:02 | Sysel

Všechno je realtivní. Děkuji autorovi za zařazení Eurotrendu. Kupoval jsem ho před pár lety za 0,9, pak i za 0,8. Dnes se pohybuje kolem 0,5 a jeho výsledky vypadají opticky celkem slušně nebo ne? A kolik Kč si odebral správce za ty roky na „správu“? Protože rostou kurzy akcií, roste i majetek i takovýchto fondů. Výsledek pro mne je ale velké minus. Prostě stále se přesvědčuji, že fondy ne. A proč konkrétně Sporotrend neprodám? – Snad se může už jenom lepšit. Možná by v takovýchto porovnáních stálo za to napsat o období, po které byl fond v péči určitého manažera. To je velmi podstatné, jde ale i o to, že manažeři jednotlivých správců nemají stejné možnosti, takže srovnání je pouze orientační. Co se týče poznámky o „nových trzích“, které preferují někteří „investoři“, tak jenom podotýkám, že například Čína je vzhledem k režimu, který tam vládne opravdu příklad pro stoprocentního spekulanta.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Lubomír Lízal

ekonom

Zdeněk Pohlreich

restauratér a podnikatel

Lubomír Lízal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Pohlreich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services