Návrat akciového býka I.

Rok 2003 je za námi, a tak je vhodná doba pro další z našich porovnání výkonnosti světových a evropských akciových fondů. Ohlédněme se společně, jak se jim dařilo.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

4. 2. 2004 7:54

Akciové fondy jsou samozřejmě dobré – když stoupají kurzy. Ale žádný akciový fond nemá za rok 2003 růst jako libovolný index, většina vybraných fondů nedosáhla ani polovičního růstu. To je divné nebo není? Kdysi jsem vyjádřil na těchto stránkách v diskusi názor, že poplatky správců fondů jsou nepřiměřené a měli by být placeni úměrně výkonnosti (a to progresivně). Závěr: Je lépe si individuálně koupit akcie například v mixu složení indexu (samozřejmě dlouhodobě) a minimálně ušetříte na poplatcích. V akciových fondech mít jen část prostředků kvůli diverzifikaci portfolia do zahraničních akcií. Ale musím se zmínit o diskusi. Pane z Tahiti, děláte si reklamu, nu dobrá, nějak se začít musí. Dva pánové z hawaje sice diskutují, ale obrazně řečeno pláčí na cizím hrobě. Máte pánové vůbec nějaký názor na akciové fondy resp. na článek, ke kterému diskutujete? Ještě, že vám ten brtník doporučil správnou adresu. Ten má pravdu a je věcný.
Sysel
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 2. 2004 20:10 | medvěd hnědý

Pokud Vás zajímají akciové investice obecně, pak doporučuji knížky velmistrů Kostolanyho nebo Buffetta. Konkrétní akciové tipy Vám však nikdo nedá. A pokud ano, tak mu příliš nevěřte, ale držte se raději fundamentální analýzy. Pokud chcete diskutovat o českých akciích, podívejte se na www.akcie.cz, kde jsou názory a komentáře na jednotlivé tituly. Úroveň je pravda dosti různá, ale přesto některé z nich (např. "realista", "pijack" nebo "čezový fanatik") mají solidní úroveň.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2004 17:22

Kdo prahne po vysokém vzdelání o akciích , nebot od kvetna 2004 zacne v Evropské Unii hromadit tisíce EURO na svém konte a nebude vedet , jak peníze rozmozit s akciemi sám a bez poradcú , nebo chce nechat pracovat peníze samy a být doma nezamestnaný a nebo se nemúze dockat nové diskuze o akciích na Peníze.CZ , ten múze zatím navstívit moji HOBBY NEKOMERCNÍ stránku o akciích : http://akcie1.tripod.com/o.html Ale pozor , "IT´S COOL MAN !" Zádný virus tam není. A v tom divadle sedí kazdý v 1. rade. Podstránku "Pocítadla a Filtry" jsem práve dnes aktualizoval a tam nejsou jenom pocítadla a filtry , ale KUS CTENÍ O AKCIÍCH a to je to : http://akcie1.tripod.com/o.html Dobrou zábavu !
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 1. 2004 13:57

Já bych byl rád , aby tady uz konecne byl clánek o akciích. Himmel , Arsch und Wolkenbruch ! Vatikán promin ! Já uz mám vymyslené a napsané ve WORDPAD 4 dlouhé povídky o akciích a nevím , kam s nima.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 1. 2004 5:03

Jak je videt , my se nechceme bavit o FONDECH. My se bavíme jen o AKCIÍCH. V takovéhle zime ty akcie neporostou ! :-) , :-) , :-) Uz vás to napadlo ? Mne to napadá nekolikrát denne. Manager fondu se má dobre , on letí za peníze klientú do Californie do podniku Cisco , kdyz chce koupit akcie Cisco a letí do Finska , kdyz chce koupit akcie Nokie. Jenom aby videl , jestli je reditel verohodný clovek a jestli tam mají cisto a porádek. Jestli 80% fondú roste méne nez akciový index , napríklad Dow Jones , potom mají manageri fondú koupit stejnou merou vsech 30 akcií z indexu Dow Jones a poroste jim fond stejne dobre jako index Dow Jones ! A jestli stací jako vzdelání gymnasium , pak múze být manager fondu kdekdo z nás. Já bych to vzal za 2000 euro netto mesícne. A jestlize koupí manageri fondu z indexu Dow Jones jen tu lepsí polovinu akcií , pak jim musí font rústi lépe nez Dow Jones. Které jsou ty lepsí akcie ? To jsou hlavne akcie od podnikú rok od roku s vyssím ziskem. A to jsou : 3M , Alcoa , Altria , American Express , Caterpillar , CitiGroup , Coca Cola , Hewlett Packard , Home Depot , IBM , Intel , Johnson & Johnson , McDonald , Microsoft , Procter & Gamble , United Technologies , Wal Mart Stores , Walt Disney. To bych se divil , aby 100% akciový fond slozený stejnou merou jenom z techto akcií nerostl roku 2004 lépe nez index Dow Jones. A kdyz jo , pak me múze zamestnat nekdo jako managera fondu. Mám sice jen gymnasium , ale kontroluji prísne ZISK za minulé i budoucí léta , P/B , P/E , P/C , P/S , RSI , MACD.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Hausenblas

podnikatel a investor, Adler

Miloš Zeman

prezident

Martin Hausenblas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miloš Zeman
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services