Bankomat vám zadržel platební kartu?

Z bankomatu si dnes vybírá snad už každý, je to pohodlnější a hlavně levnější než na přepážce. Může se ale stát, že bankomat platební kartu zadrží. Jak v takové situaci postupovat, prozradí dnešní článek.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 11. 2003 7:27, Pavel

Stalo se mi toto:
Chtěl jsem brzy ráno vybrat peníze z bankomatu. Zadal jsem všechny údaje, objevil se nápis "Čekejte prosím" a dál nic (bankomat kartu nespolknul, ta byla pořád vidět ve štěrbině). Tak jsem čekal asi hodinu, než přišla pracovnice do pobočky, ta provedla tvrdý reset (vypla proud) a při inicializaci bankomat tu kartu konečně spolknul a mohl jsem jít. Na ústředí banky mě kartu vydali ten den odpoledne.
Ještě si pamatuju, jak mě pobavilo, když po zapnutí bankomatu jsem sledoval na monitoru systémové hlášky - bylo tam nějaké ollivetské ATčko a MS-DOS 2.11.
Podle mě se jednalo evidentně o chybu řídícího programu - nebyl ošetřený timeout při komunikaci po síti.
Přesto, když jsem si kartu vyzvedával, bylo jasně vidět, že si ti lidé myslí: "Zase jeden vůl, co neumí používat bankomat."

+33
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 11. 2003 13:32, Sergen

Nemáme důvod Vám věřit.

Zobrazit celé vlákno

-18
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 11 komentářů)

18. 10. 2016 16:27 | roman

Dnes my bankomat pohltil kartu a ja su bezradny
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 2. 2016 17:09 | Petr

Dnes se mi stalo: Bankomat na Roztylech (Praha) - vlozim karta, zadam pin, dam prikaz k vyberu, zacnou se odpocitavat penize, bankomat pípá at si vyndam kartu, ale karta tam zustala uvizla a nevylezla ven. Pak mi to napsalo ze mi karta byla sebrana protoze sem si ji nevytahnul. Jsem bez penez, bez karty, moje banka nema pokladnu a ted budu cekat 14 dnu na kartu, protoze zadnej technik neni volnej a nikdo mi tu kartu neprijede vyndat...DEKUJI!! a budu pozadavat nahrada nakladu a uslej zisk a nevim co jeste, tohle fakt dokaze na**at
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2013 17:21 | anonymní

Dnes jsem si založil můj první bankovní studentský účet. A abych ho mohl vyžívat, potřeboval jsem na něj vložit nějakej ten peníz. Tak jsem vložil částku o hodnotě přes 3000. Vše šlo hladce dokud jsem nechtěl dokončit vklad. Objevilo okénko s "innitialing please wait" přes celou plochu a kurzor myši. A nic se neděje a karta nelzu nelze vyjmout. Tak jsem zavolal na hot linku...po pár minutách vyřizování o blokaci karty atd. se zítra stavím na pobočku požádat o reklamaci. Tak se uvidí..držte mi palce
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 8. 2008 0:34 | anonymní

Taky se mi stalo něco podobného: Chtěl vybrat penize z bankomatu ČS v mezinárodním hotelu Corintiha Panorama na Praze 4 (docela frekventovaný bankomat). Po správném zadání PIN jsem zadal částku, kterou jsem chtěl vybrat. Bankomat začal pípat, že si mám odebrat kartu, ale ve štěrbině se karta neobjevila. Bankomat pískal dál, ale karta se stále neobjevovala. Pak mi bankomat vydal papír, že karta ani peníze nebyly vydány a mám se dostavit na pobočku. Tak jsem volal na info linku ČS, kde mi pracovnice řekla, že si mám po pěti pracovních dnech dojít na svojí pobočku, protože tam bude karta. Když jsem jí argumetoval, že se jedná o chybu bankomatu a ne mojí (PIN jsem zadal na první pokus správně a jinak probíhala transakce naprosto normálně) a co tedy mám dělat, že u sebe nemám peníze, tak mi poradila, abych si v neděli zašel na pobočku, kde mají otevřeno a tam si vybral peníze v hotovosti. Tedy silně mi naštvalo, že u takové banky, jako je ČS, neexistuje služba v režimu 24/7, jejíž pracovník by přijel, bankomat otevřel a kartu vyndal, případně bankomat zablokoval, aby se tato situace nestala dalším lidem - nějací zejvně cizozemští turisté po mně měli stejný problém (zjevně tedy problém nebyl/není na straně mojí nebo mého účtu, ale ČS). Tak jestli si takto představuje ČS péči o klienty, tak to je neskutečný!! Jo, nejsem holt někdo významný, jsem přesvědčen, že tomu kdyby se to stalo, tak generální ředitel banky v půlnoci v pyžamu a sandálkách přijede sám, odemkne bankomat, vyndá kartu a bude se klanět až k zemi a omlouvat se ještě po týdnu!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 11. 2003 9:35 | Anonym II

Co to puácáš?
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 11. 2003 6:42 | Jelcin

Nevěřící Tomáši. :-)
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 11. 2003 13:32 | Sergen

Nemáme důvod Vám věřit.
-18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2003 17:26 | Jelcin

To je mi Vás líto. Já mám zkušenost opačnou.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2003 12:53

Stalo se mi v roce 1997: Odjížděl jsem na dovolenou přes přelom měsíce, kdy mi končila platnost jedné karty a začínala nová. Česká spořitelna to měla tehdy zařízeno tak, že starou kartu jsem musel vrátit prostřednictvím on-line bankomatu (kterých bylo jen pár), který ji sežral. Nicméně až po uplynutí platnosti. Moje dovolená spočívala v tom, že jsem hledal po celé severní Moravě on-line bankomat. Off-line mi nedal peníze na novou kartu, protože jsem navrátil starou a starou mi nechtěl vzít, protože to neuměl!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 11. 2003 10:48 | greenhorn

Zkušenost: Vybíral jsem peníze z automatu České spořitelny. Automat se tvářil a choval normálně, přijmul kartu, nechal mne zadat PIN a požadovanou částku. Poté vydal hlášení že je mimo provoz, kartu si ponechal a tím to pro něj skončilo. Volal jsem na kartové centrum VISA co s tím. Tam kartu zablokovali a řekli že mi ji do tří dnů vrátí pobočka České spořitelny která kartu vydala. Tam mi ji vrátili ne po třech ale po šesti dnech a upozornili mne, že mám ještě 3-4 dny počkat než ji poprvé použiju. Prý protože karta se musí nejprve nechat odblokovat, jinak ji každý automat sebere. Znovu jsem volal VISu, jak je možné že odblokování karty jim trvá tak dlouho. Odpověděli, že karty odblokovávají ještě týž den co dostanou informaci od banky. Na to mi slečna z České spořitelny vysvětlila, že to ano, ale několik dnů potrvá než tu informaci dostanou. Spořitelna ji totiž kartovému centru posílá poštou. Žádný telefon, fax nebo e-mail. Obyčejný dopis. Prostě to tak jsou zvyklé dělat, pokrčila rameny. Takto tedy vypadají služby České spořitelny, poté co díky poruše jejich vlastního zařízení dostanou svého klienta do tísně. Od té doby si pro podobné případy držím hotovost na 10 dní. Stalo se letos v létě, v pobočce České spořitelny na Jiřího náměstí v Praze 3.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 11. 2003 7:27 | Pavel

Stalo se mi toto: Chtěl jsem brzy ráno vybrat peníze z bankomatu. Zadal jsem všechny údaje, objevil se nápis "Čekejte prosím" a dál nic (bankomat kartu nespolknul, ta byla pořád vidět ve štěrbině). Tak jsem čekal asi hodinu, než přišla pracovnice do pobočky, ta provedla tvrdý reset (vypla proud) a při inicializaci bankomat tu kartu konečně spolknul a mohl jsem jít. Na ústředí banky mě kartu vydali ten den odpoledne. Ještě si pamatuju, jak mě pobavilo, když po zapnutí bankomatu jsem sledoval na monitoru systémové hlášky - bylo tam nějaké ollivetské ATčko a MS-DOS 2.11. Podle mě se jednalo evidentně o chybu řídícího programu - nebyl ošetřený timeout při komunikaci po síti. Přesto, když jsem si kartu vyzvedával, bylo jasně vidět, že si ti lidé myslí: "Zase jeden vůl, co neumí používat bankomat."
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ludmila Müllerová

politička

Petr Kováčik

podnikatel, Skrz.cz

Ludmila Müllerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Kováčik
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services