Akcie: trh práce pomohl trhům vzhůru

Investory na konci týdne pozitivnĕ překvapily zprávy z trhu práce, které jasně vyjadřily pomalu se zlepšující stav americké ekonomiky podporovanou expanzivní fiskální a měnovou politikou. Dlouhodobě pozitivní sentiment tak získal další impuls pro nový růst.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

12. 10. 2003 16:02

KAMARÁDE Bohusi , neprehánej to ! Neopravujes SKOLNÍ SLOHOVOU PRÁCI ! Jsi ucitel nebo profesor ? Tady se nevyzaduje oznámkování clánku , ale jen prectení a zapomenutí , jako je to u jakékoliv zprávy v novinách ! Vzdycky a kdekoliv 90% clánkú o AKCIÍCH je bezcenných a nekdy i skodlivých pro ctenáre ! Clovek , který drzí akcie nekolik dní , nesmí na clánky a zprávy reagovat a koupit akcie levné , o které není zájem i kdyz analytici doporucují PRODAT a NEKUPOVAT , v dobe kdy prestaly padat a vsechny akcie zacínají stoupat. Jako dnes SUN MICROSYSTEMS. Analytici tomu dali to nejhorsí doporucení a pak to levne masívne nakoupili sami ! Proto SUN po doporucení PRODAT hned o +24% vyrostlo. A klidne múze rústi +100% do Vánoc. Nebot kurzy delají jen z 10% fakty a 90% je psychologie ! Moje stránka : http://akcie1.tripod.com Bez DSL leze celé 2 minuty , kdo chce vydet , nesmí spechat. [url]http://akcie1.tripod.com[ /url]
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 10. 2003 1:06 | Bohus

Podle Vasi odpovedi nevim, zda-li vubec reagujete na muj prispevek, ale patrne ano. Napsal jsem, ze : 1) postradam pridanou hodnotu clanku, 2) nechapu logiku vyroku, ze tisknuti penez a narust statu jsou necim, nad cim bych mel skakat radosti. Ale k Vasi reakci. Pisete, ze akciovy investori se rozhoduji prave na zaklade v clanku zminenych a mnou kritizovanych indikatoru. Dukazem ma by chovani investoru po zverejneni techto ukazatelu.
1) lide reagujici na zverejneni zminenych cisel jsou SPEKULANTI, ne INVESTORI (pro ty jsou tato cisla v zasade bezvyznamna) 2) zverejnena cislo jsou jiz davno temito spekulanti diskontovana, jde jenom o to, jak sam pisete, zda se potvrdi predikce nebo ne (kdyz se prestreli, spekulanti prodavaji, v opacnem pripade nakupuji); na trhu jsou vsak miliony lidi, kteri na podobna data cekaji (takze jaky bude realny odhad vynosu takovych obchodu, no, nulovy, samozrejme). 3) predpokladejme, ze znalost techto cisel a reakce na jejich publikovani je cestou k ziskum (samozrejme, ze neni, ale predpokladejme, ze ano); jakou hodnotu ma potom TYDEN stara prezvykana analyticka zprava? Nulovou, samozrejme. 4) pro financni spolecnosti, zejmena brokery, podilove fondy, apod., je samozrejme vynikajici, kdyz se hodne obchoduje (hadejte proc), proto tyto zpravy samozrejme produkuji podobne kvazi-zpravy, aby vzbudili u investoru zdani, ze se neco deje a ze je dobre byt u toho 5) to nejdulezitejsi: na akciovem trhu se bohatstvi netvori, nybrz prerozdeluje, v dlouhem obdobi je vyvoj cen akcii velmi tesne korelovan s vyvojem ekonomiky; tudiz, co ohrozuje HV firem (jako napr. to tisteni penez, zvyseni dani, apod.), ohrozuje i to, jak tyto HV hodnoti investori (tzn. cenu akcii) - opet, v kratkem obdobi se tomu stat nemusi (a nestava, viz Japonsko 80.leta, viz Malajsie 90.leta, viz USA 20. a 90.leta 20.stoleti), ale v dlouhem obdobi to tak bezpecne je. 6)Takze prave naopak MICHAT a ZAMENOVAT! (to plati pro investory, nikoliv spekulanty).
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2003 9:12 | TGP

Trošku to mícháte. Akcioví investoři se rozhodují právě na základě takovýchto ukazatelů. STačí vysledovat chování trhu při zveřejnění toho či onoho údaje (zvláště ve srovnání s očekávanými hodnotami) a pak pochopíte. Jedna věc je totiž akciový trh (tam rozhodují právě různé výsledky) a jedno výsledky ekonomiky jako takové (a tam je to přesně o tom, co říkáte). Ale prosím nezaměňovat!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2003 5:32 | Bohus

Vskutku originalni analyticka zprava. Nulova pridana hodnota, nulova informacni hodnota. Kdyby autor pouze neprezvykaval to, co napsali jini, tak by nenapsal takovou hloupost, ze expanzivni a menova politika jsou prislibem pozitivni budoucnosti (ci jak to formuloval). Na zaklade jake teorie ci jakych dat autor kategoricky a normativne tvrdi, ze expanzivni menova a fiskalni politika jsou pozitivni? Co je pozitivniho na spotrebitelske duvere? Podstatne neni to, co si spotrebitele mysli (coz prave index spotrebitelske duvery zkouma), ale co cini (tzn. ze nakupuji).
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Brychta

finanční analytik

Daniel Křetínský

podnikatel, EPH a AC Sparta Praha

Jaroslav Brychta
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Daniel Křetínský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services