Máme Slovensku závidět chystanou reformu?

Naši východní sousedé si řádně vyhrnuli rukávy a daňová reforma, kterou chystají, zřejmě nebude jen "aby se neřeklo". Jak tedy bude vypadat a jak ovlivní Českou republiku?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 6. 2003 8:37, sema

nebudu se moc plést do debaty s Vámi protože (bez urážky) s příznivci socialismu nedebatuji - nicméně narážku na EU jsem nepochopil - Vy jako zastánce názoru, že bohatství vzniká v socialismu si přece musíte v EU lebedit :-) (já osobně jsem proti EU právě proto že jsem proti socialismu)

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 6. 2003 23:25, Mira

Divny to podnikatel, ktery zije ze zakazek statu. Pak je to vice ci mene skryty statni podnik. Pro Slovaky je zvyseni DPH pouze o 3%, takze v pohode. Navic v posledni dobe na Slovensko vtrhli retezce, takze ty budou drzet ceny dole.
Odchody na Slovensko realne hrozi, viz nedavny rozhovor s reditelem Ceskobudejovicke Kohinorky na idnes.cz.
U nas reforma nehrozi. Zemanovci lhali narodu uz pred volbama a presto je vyhrali a Spidlici pak po druhe.
No jo, ze se vubec neco divim, kdyz Zeman povazoval vsechny podnikatele za lumpy a tunelare, takze socdemaci pouze v praxi realizuji sve ... znicit krrkta (podnikatele). Od koho ale budou brat uplatky, az podnikatele znici, nad tim nepremysli.
Slovakum to preju a doufam, ze pujdou prudce nahoru. Nas ceka jeste hlubsi krach statnich financi a tezka krize komunismu.

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 26 komentářů)

31. 7. 2011 11:40 | Jan

Tento článek nebo spíše jeho myšlenku,by měli otisknout ve všech denících na hlavní stránce.Také by se to mělo přečíst a vyslechnout na půdě parlamentu.Má to smysl?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 3. 2004 21:19

Pokiaľ u Vás budú ľudia, ktorí majú namiesto mozgu drôtik na držanie uší-tak ako TY-tak mi je Čiech a normálnych českých ľudí veľmi ľúto.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2003 8:37 | sema

nebudu se moc plést do debaty s Vámi protože (bez urážky) s příznivci socialismu nedebatuji - nicméně narážku na EU jsem nepochopil - Vy jako zastánce názoru, že bohatství vzniká v socialismu si přece musíte v EU lebedit :-) (já osobně jsem proti EU právě proto že jsem proti socialismu)
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 6. 2003 7:09 | David

Pracuji u nadnárodní firmy, studuji při tom vysokou a Novu nemám ani nalazenou. Těším se teda až budu makat. Debile!!!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 6. 2003 6:32 | Petr

už jste někdy viděl dobře řízenou a vysoce ziskovou společnost, kterou vlastní stát?. Podívejkte se co udělali státní úřednící třeba s našimi bankami a ostatními společnostmi. Vysoce ziskové společnosti mohou být pouze ty, které vlastní konkrétní majitel a nikoliv stát.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2003 23:02 | Vaclaf

Tezko se divit, ze doslo k rozkradeni republiky. Za vice nez ctyricet let budovani socialismu charakter naroda vzal za sve. Rezim lze zmenit pres noc, ale zmenit cloveka potrva generace. K vasemu "Komise pro technický a investiční rozvoj , která optimalizovala nabídky pracovních a materiálních zdrojů s potřebami společnosti. Tedy hledala, co by se v daném místě mohlo produkovat, zjišŤovala zda jsou tam kvalifikovaní lidé, který produkt chybí na trhu a jaké jsou možnosti zde vyrábět...": tomu sam nemuzete verit - nebyl-li jste clenem Ustredniho Vyboru a tudiz nemusel stat fronty na toaletni papir. K nezamestnanosti: oblasti s dvacetiprocentni nezamestnanosti najdete dnes na celem svete (krome te Kuby a KLDR). Clovek si bude musit zvyknout misto hledat, pripadne zmenit profesi podle potreby. Vysoke dane berou motivaci schopne populaci. Co se stane kdyz dan bude zvysena na 100%? Prvni rok se prijem statu podstatne zvysi. Jaky bude nasledujici rok? Nulovy. Nikdo ani nemakne.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 6. 2003 22:01 | Optimista

Díky za slušnost. Nechápu, proč by některé vymoženosti dřívějšího režimu nemohly zůstat zachovány. Chce to jen, aby si stát ponechal majetkové účasti v dobře řízených a vysoce ziskových podnicích a tedy aby byla rovnost v přístupu k majetku. Souhlasím s tím, že pokud je již zisk zdaněn, aby dividendy daněny nebyly, avšak to je jen technická otázka a s politikou to moc nesouvisí. Jak sám můžete pozorovat, majetek který byl rozprodán nebo rozkraden při privatizaci moc užitku nepřinesl, neboť stamilardy zmizely při záchraně bank a nebo byly prožrány. Rozhodně dividendy třeba energetických, plynárenských a vodárenských podniků mohly dlouhodobě posilovat investiční stránku rozpočtu. Také je najivní si myslet, že 20% nezaměstnanost v některých oblastech vyřeší trh. Pamatuji, že dříve existovala např. Komise pro technický a investiční rozvoj, která optimalizovala nabídky pracovních a materiálních zdrojů s potřebami společnosti. Tedy hledala, co by se v daném místě mohlo produkovat, zjišŤovala zda jsou tam kvalifikovaní lidé, který produkt chybí na trhu a jaké jsou možnosti zde vyrábět. Ono to totiž vypadá, že za posledních 13 let se kromě několika desítek supermarketu nic rozumného nepostavilo.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 6. 2003 21:30 | Optimista

Davide pěkně se pleteš, nebyl jsem ani v KSČ a ani jsem nedonášel STB. Nesmíš všemu věřit co ti nalejvají ve sdělovacích prostředcích. Já jsem tu žil a pracoval od poloviny 80. let. Stavěl jsem a provozoval elektrárny a nějací Havlové a spol. mne vůbec nezajímali. Teď vidím, že základy současného relativního bohatství vytvořila naše generace. Protože relatívní blahobyt po roce 1990 do roku 2000 stál jen na rozprodeji a prožrání majetku, který se tu za posledních 20 let socializmu vybudoval. Jak sám uvidíš, ted jsme ve fázi, kdy už žijeme na dluh a během několika málo let dojde k velké společenské krizi a boje všech proti všem. Zatím pokud nejsi na ostrově vidíš že nejvíce řvou ti, kteří dostali v minulých letech nejvíc a díky renesanci kapitalismu se jejich životní úroveň v porovnání s minulostí zvýšila nejvíce. Co mi vadí, že krize bude celosvětová a nemysli si přicházející terorizmus je jen předzvěstí většího společenského konfliktu. Jo a ke tvému vyjadřování, jestliže to jak se vyjadřuješ je demokracie v podání tvé předpokladám mladé generace, pak tvrdě narazíš na nějakého svého vrstevníka, který bude mít opačné názory než ty. Ja bych s tebou přímo nediskutoval, objektívně kromě sprosťáctví nemůžeš mít žádné konkrétní argumenty. A až budeš po nějaké době proklínat EU, tak proklínej hlavně sebe.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 6. 2003 18:57 | Vaclaf

Soudruhu Optimisto, radim presun na Kubu nebo do Korejske lidove demokraticke republiky. Tam se netreba obavat, ze byste o socialisticke jistoty prisel.
Zruseni dane z dividend je skvely napad. Mimochodem dividendy jsou uz jednou daneny - coby podnikovy profit. I Bush nasel odvahu s touto dani zahybat. Co se dane z kapitalniho zisku tyce, jeji zruseni by urcite rozhybalo hospodarstvi. Nicmene (viz Gekko 99), sesti- nebo dvanactimesicni obdobi vlastnictvi akcie, realie, atd. ma svuj vyznam.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2003 7:01 | David

Ty jsi teda pěknej hajzlík optimisto. Bez tak nějakej idiot co zahodil velmi rudou knížku po 17.11. Nenašel ses v seznamech? Zlatě bordel kapitalismu než to co tady bylo. Asi ti bylo dobře za komunistů co? Tak když se ti to nelíbí a chceš volit komunisty, máme tu EU, odstěhuj se!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 6. 2003 20:57 | Optimista

Slovákům patří dík za odvahu. Česká republika má obrovskou šanci sledovat experiment s výsledkem značně nejistým. Vyhodnotit jej máme dost času a pokud výjde, dáme ve 2006 hlasy ODS, pokud to zkrachuje, budu volit komunisty. Já osobně preferuji jistoty socializmu oproti bordelu tržního kapitalismu.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 6. 2003 17:22 | Fredy

Jo, jo, asi bude dobré "oprášit" staré kontakty na Slovensku. Možná se to v brzké době hodí. Jen tak by mě zajímalo, kolik příznivců a aktérů současné (ne)politiky, kromě pana Paroubka, čte tyto a podobné články? Zda se vůbec zajímají o názory mlčící většiny, či jenom názory vlastních stranických kolegů a těch (podnikatelů?), kteří toho stavu dokáží náležitě využít? Každopádně přeji Slovensku úspěch, mají patrně vládu, kterou si zaslouží. A co my? My si nezasloužíme lepší vládu?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2003 23:25 | Mira

Divny to podnikatel, ktery zije ze zakazek statu. Pak je to vice ci mene skryty statni podnik. Pro Slovaky je zvyseni DPH pouze o 3%, takze v pohode. Navic v posledni dobe na Slovensko vtrhli retezce, takze ty budou drzet ceny dole. Odchody na Slovensko realne hrozi, viz nedavny rozhovor s reditelem Ceskobudejovicke Kohinorky na idnes.cz. U nas reforma nehrozi. Zemanovci lhali narodu uz pred volbama a presto je vyhrali a Spidlici pak po druhe. No jo, ze se vubec neco divim, kdyz Zeman povazoval vsechny podnikatele za lumpy a tunelare, takze socdemaci pouze v praxi realizuji sve ... znicit krrkta (podnikatele). Od koho ale budou brat uplatky, az podnikatele znici, nad tim nepremysli. Slovakum to preju a doufam, ze pujdou prudce nahoru. Nas ceka jeste hlubsi krach statnich financi a tezka krize komunismu.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2003 17:15 | Miso S.

13 rokov po 89-tom sa Slovensko nachadzalo v agonii socialneho statu s 20% nezamestnanostou a prekvitajucou ciernou ekonomikou. Slovenska vlada robi len to, co sa od pravicovej vlady (prva po 55 rokoch !!!) ocakava. Zacala dost z ostra bojovat s nezamestnanostou a ciernou pracou, pripravuje spustenie dochodkovej reformy a radikalne znizenie dani z prijmu. Inej alternativy niet.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 6. 2003 15:14 | Gekko 99

Zruseni dani z dividend je naprosto spravnym krokem stejne tak by mely byt zruseny z dane z vynosu z akciovych a dluhopisových transakci resp. pulrocni casovy test by mel byt zrusen. Protoze to akorat motivuje fondy apod aby se registrovali vdanových rajich resp Irsku Lucembursku atd, coz se normalnim smrtenikum nevyplati. Co se tyce sjednoceni sazby z DPH tak bych to rozhodne nenazval snizenim dani. Slovaci meli sice sazby mirne jinaci nez my,ale u nas by to znamenalo zvýseni cca +14 % u potravin apod a pouze -3% u zbytku takze moc výhodu bych v tom nevidel, nerkuli ze sniženi o necela tri procenta by si firmy patrne pripocetli ke sve marzi zato + 14 by zapocitali plne do ceny např potravin ,takze s tim vychvalovanim slovenske reformy bych byl opatrnejsi, byt jisty pokrok tam je.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2003 13:51

Při přechodu na jednotnou výši DPH např. 19 % by u nás došlo k podstatnému zdražení potravin a bydlení. Toto je třeba si též uvědomit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2003 13:49 | komentator

Tak příspěvek mistra Paroubka opravdu musím okomentovat. To se prostě nedá. A nebude to nic komplikovaného. Je evidentní, že současný stav někomu náramně vyhovuje. Buď už využil daňových podvodů a machinací ...a napakoval se, nebo si libuje v tomto "bémiš prostoru". Přitom jde o jediné. Všude jsou problémy a vždy je co zlepšovat. Pokud opravdu chceme něco udělat pro zlepšení své situace nebo dokonce i další generace, musí se prostě do toho "problému" šlápnout a nastavit "nový postup" od základu. A zde zatím žádný vědec na nic jiného nepřišel, než provést "pořádnou" reformu. Že to bolí a chceme znát viníky? Pak musíme min. s vajíčky před ministerstva a počkat si na toho "svého". Současná otočka Špidlovky zatím nikoho do ulic nežene. Proč by to nevyužil? Před volbou sociální stát, po volbě vše zaplatí občané. A děje se mimo odborových svazů něco? Přitom je evidentní, že takto budeme platit a platit, ale nic podstatného se nezmění. A to je ten rozdíl od Slovenska, tam to taky bude bolet, ale ovoce to přinese. Tak Paroubku, hezky plať (občane), nebo využívej daňových skulinek dál (právnická osobo) a nevystrkuj tady tykadýlko....mohl bys o něj přijít na berňáku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2003 12:16

Zdá se, že nidko nechce vidět tu druhou stárnku reformy. Spousta podnikatelů doslova žije z veřejných a státních výdajů, pokud se výrazně ztenčí, nastanmou problémy a poknikatelské kruhy budou mezi prvními kritiky.Je zde také velké riziko "rozhoupání" celé ekonomiky neboť nidko nedokáže kvantifikovat důsledky reformy na jednotlivé skupiny obyvatelstva a případné siciálně politické následky. A nestabilita jistě žádné významné ponikatele nepřitáhne. Také nikdo nemá představu jak to bude ze základem daně z říjmu právnických osob. U nás např. neznám firmu, která by platila daň! Jejich daňové nákldy jsou NULOVÉ, díky benevolentním odpočtům. takže 17% je oproti 0 stále ještě velmi mnoho...zkuste se trochu zamyslet na fungováním ekonomiky vážení, Dříbe než vystřelíte od boku emocionálně laděné výkřiky nadšení na amatérismem našich slovenských kolegů.....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2003 11:13 | David

Viděl jsem těchto pár názorů a zatím se mi tady neukázal žádný příznivec vládní politiky. Proto by se měli ti naši "pošťáci" a "strojvůdci" či "agenti" zamyslet nad svým počínáním ve smrádnoucím vládním kabinetu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2003 11:08 | PavelQ

taky se přidávám k petici a souhlasím
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mojmír Hampl

viceguvernér ČNB

Jan Kočka

podnikatel

Mojmír Hampl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Kočka
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services