Tajemství modré pyramidy

Martin Zika | | 4. 12. 2002 | 5 komentářů
Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky je společně s Wüstenrot stavební spořitelnou jediným ústavem, který se nesvezl na "vlně" zlevňování úvěrů ze stavebního spoření v závěru letošního roku. Má i přesto svým klientům co nabídnout?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

26. 1. 2003 21:44 | Monika

Většinou ale ti co sedí za "těma přepážkama" v kancelářích(a to nemyslím Komerční banky) jsou OSVČ a kanceláře si hradí. Zaměstnanci jsou pouze na centrále nebo na zemských ředitelstvích. Kanceláře fungují kvůli úvěrům a informacím, jinak se smlouvy nosí z terénu a to už je nějaká námaha. Když tam někdo přide kvůli spoření, neodbydem ho a informace dostane!!! Když si myslíte že je to tak jednoduché,nic nebrání tomu, abyste si tuto práci vyzkoušeli, nebo neuzavíraly smlouvy.
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 12. 2002 17:16 | ach jo

Je to fakt hnusný. Taky se mi stává, že se rozhodnu něco si koupit a přijdu do obchodu. Tam prodavačka, která neovlivnila a neovlivní moje rozhodnutí a já musím v ceně nákupu platit její plat. Ona ty peníze dostane jen za to, že zrovna stojí za pultem. Neřeknu, kdyby mi to donesla domů a ona mi to donesla a hodinu se snažila, ale takhle!? To je ale nemravnost!
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2002 14:26 | sysel

Mně na těchto "spořitelnách" nejvíce vadí to, že si přečtu co potřebuji, rozhodnu se pro konkrétní produt=stavební spoření u té které stavební spořitelny toho kterého typu, dojdu na jejich pracoviště a tam NARAZÍM VŽDY NA DEALERA. VŽDY platím jeho provizi, VŽDY je to člověk odměňovaný za něco, co ale vůbec neovlivnil a prakticky nikdy nemůže moje rozhodnutí ovlivnit. Jenže stát /zaplaťpánbůh/ cpe do "stavebního" spoření dotace a tak se tento systém úspěšně živí. Já prostě nechápu, proč když si vyberu a dojdu uzavřít smlouvu o stavebním spoření, tak platím nemalou provizi a tvor, který sedí za přepážkou jí dostane jen proto, že zrovna za tou přepážkou dřepí. Kdybych seděl doma, pozval si ho, nic nečetl a on se tam hodiny snažil, tak tu provizi beru. Toto je ale nemravnost.
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2002 12:56

Mám v rodině čtyři smlouvy.Slyšel jsem cosi o diverzifikaci a proto jsem je " vhodně " rozdělil mezi velkou stavební čtyřku. Buřinka, Liška.... Zkušenosti - všechny jsou stejné,mění se dealeři,noví nic něvědí u jednoho dealera jsem zjistil,že rychleji počítám % z hlavy jak on na notebooku.V podstatě jde všem o stejné -akumulovat kapitál od drobných střádalů a státu.Dealer má pak svá procenta ze smluv a vedení si mastí kapsy na ziscích,že by z toho nechali více klientům ? Proboha proč? A to ještě jsem nežádal o úvěr či výplatu ,to bude asi kovbojka na kvadrát, jak jsem měl možnost slyšet. Jenže pokud nemáte na akciové trhy / jak hlavu ,tak kapitál - obé můj případ/jak jinak výhodně zhodnotit úspory?Má někdo něco lepšího? Pokud ano můj E-mail,díky.
+34
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2002 7:40 | Martin Jarný

Měl jsem tu pochybnou čest se s produkty Modré pyramidy setkat a opravdu musím říct, že jejich jednání nebylo příliš profesionální, spíše naopak. Před půl rokem bych to napsal jinak, ale teď už emoce opadly a když to srovnávám s historkama mého kolegy o Wustenrotu, tak mám pocit, že jsem dopadl ještě hodně dobře...
+41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miloš Zeman

prezident

Jan Kalvoda

advokát a exministr

Miloš Zeman
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 4 duelů
×
Jan Kalvoda
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services