Bankomaty – šance na zlevnění?

Od listopadu začínají banky mezi sebou účtovat za bankomatové transakce méně peněz. Otevírá se tu prostor pro snížení poplatků pro klienty, anebo zůstane vše při starém?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 10. 2002 13:48, CSrypastchek

Tady, kousek od mého kaliště, v městečku jen s 10 tis. obyvateli a zkrachovalými fabrikami bez pracovních příležitostí, jsou dnes bankomaty už celkem 3 a mají je : Česká spořitelna, Komerční banka a ČSOB ( zde k použití i pro klienty Poštovní spořitelny ). Trochu bonitnější klientela z České spořitelny přitom pro nesnesitelnou zhovadilost této banky postupně odchází do Komerční banky a do ČSOB, pragmatičtí klienti a šetřivci do Poštovní spořitelny. Poštovní spořitelna navíc disponuje zatím v bémiš prostoru ojedinělou čipovou mezinárodní Maxkartou, přes kterou klient může navíc kromě z bankomatů vybírat peníze na všech poštách v ČR a provádět zde další operace na svém účtu. Pro mne, prasátko jedno divoké, to za ty peníze nemá chybu !

Zobrazit celé vlákno

+35
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 10. 2002 19:52, Katerinka

Jsem ráda, že nejsem sama, kdo se snaží platit kartou vše co kupuje. Někdy mi tento způsob platby přijde i kratší, než když si představím své hrabání v peněžence a hledání drobných. Popravdě, hlavně je to pro mě pohodlnější, alespoň nenosím u sebe peníze v hotovosti.

Zobrazit celé vlákno

-18
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 26 komentářů)

17. 10. 2002 9:20 | Vladimír

Nebuďte bláhoví že někdo je lidumil nebo čestný obchodník. V Česku se používá americký styl ekonomiky, to znamená vyždímej co se dá a pak to zruš. Co bude zítra, to přeci tebe nezajímá.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2002 21:04 | Přemysl Červenka

Pražáci, těm je hej ! Ovšem jen zdánlivě - máme sice bankomat (některého) peněžního ústavu všude do půlhodiny vláčné chůze, ovšem se zádrheli, jež zde již byly popsány. Hergot, když může každá větší hospoda a většina hypermarketů přijímat všechny myslitelné karty bez (hlasitých) protestů a zadarmo, opravdu nevidím žádný rozumný důvod, proč by vážený klient měl být zatahován do mezibankovního handrkování a platit skutečně nestydaté poplatky za výběr z kartomatů, ať už ten který dotyčný patří komukoli. A k článku jako takovému - proč xakru zrovna tenhle nejde vytisknout??? SAKRA!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2002 6:53 | Jana

Bydlím v malém městě a do ještě menšího dojíždím do zaměstnání. "Mojí" bankou je GE Capital Bank. Když jsem si zakládala účet, vypadalo to na spoustu výhod. Od té doby se služby několikrát zdražily, zejména výběry peněz z bankomatů. Ale abych GECB nekřivdila - 2 výběry z jejích bankomatů v měsíci mám zdarma, zádrhel je ovšem v tom, že nejbližší mám cca 30 km - v krajském městě! Jistě, placení kartou by mi nadmíru vyhovovalo, ale zkuste to v malém městě - ještě tak v místním supermarketu, což s radostí, ale ke zlosti prodavaček, používám. Zrušit účet nemůžu kvůli výplatě mzdy - v hotovosti toto v mém zaměstnání nelze (dle zákoníku práce samozřejmě ano, ale selhává lidský faktor). Prostě jsem nucena platit nehorázné sumy za výběry z bankomatů ČS a KB - jediné dostupné v regionu...a násilí já opravdu ráda nemám! Milé banky, jak z toho ven?!?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 10. 2002 12:05 | Honza

Rád bych, aby bankomaty zlevnily poplatky za výběry. Mám účet v eBance již 4. rokem a měsíční poplatek za vedení účtu je ve výši 160,- Kč. Před rokem jsem musel nechat výplaty od zaměstnavatele převést na můj účet, jelikož v den výplaty mi v zaměstnání někdo zcizil 2 tisíce Kč (policie případ nechtěla řešit). Příchozí platba mé výplaty na můj účet je zpoplatněna 2,50 Kč. Do letošního jara jsem měl první 2 výběry z jakéhokoliv bankomatu zdarma. Po zdražení poplatků Českou spořitelnou jsem o tuto výhodu přišel - eBanka výběry zdarma zrušila. Z banky dostali klienti vysvětlení, že v dnešní době lze platební kartou platit všude, takže není "žádný problém". Jo, lze již třeba platit dokonce i ve většině lékáren, ale pošta, ačkoliv má terminály, nepřijímá jiné platební karty, než své MaxKarty. Na poště nemohu např. inkaso, nebo zásilku na dobírku uhradit jinou platební kartou, takže ať chci, nebo ne, musím vybírat z bankomatu ! Bankomatů eBanky je v republice pouze 22 a já do nejbližší banky mám 23 km ! Neumím si představit, že bych musel ještě platit nějaké sankce své bance, že vybírám peníze v bankomatu jiné banky za vyšší poplatek, než u své mateřské banky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 10. 2002 23:35 | Jaroslav z Děčína

Má banka (eBanka) má bohužel v republice jen "pár" bankomatů a nejbližší bankomat eBanky mám v Ústí n. L. ! Doufám, že snad eBanka bude více myslet na své klienty a zřídí bankomaty alespoň v budovách u svých mateřských poboček České pojišťovny.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 10. 2002 8:25 | Simona K.

Nevěřím na jakékoli snižování poplatků. Banky by byly samy proti sobě. Všimli jste si, jak kulantně to popsala zástupkyně ČS? Pro klienty nedojde ke změně... Tak si někteří ubožáci budou ještě myslet, že ta spořitelna je hodná, když oproti změnám poplatek nezvedne. :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Boleslav Polívka

herec a podnikatel

Roman Vaněk

kuchař a podnikatel

Boleslav Polívka
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Roman Vaněk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services