Nové příležitosti pro investování v USA

Americké trhy zažily v posledních týdnech poměrně solidní růst. Ten ale podle mého názoru ještě není u konce, ceny akcií jsou stále nízko, a proto se vyplatí mnohé akcie nakoupit, a to jak ke krátkodobému, tak i dlouhodobému držení.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 4. 2002 0:51, Vaclav Stehlik

Predpovidat smer trhu NELZE. Na tom se asi shodneme.
Nasdaq dnes zavrel na 1,743. Jestli se nejdriv dostane
pod 1,600, nebo nad 1,900, vi jen Buh.
Nicmene nakupovat ted - at uz index (QQQ), nebo jednotlive
akcie, ktere nejsou groteske precenene - je mnohem
rozumejsi, nez kdyz se Nasdaq vyhoupl nad 5,000. Tehdy
kazdy odbornik nakup doporucoval. Mam par kamaradu v Praze,
kteri nakoupili QQQ kolem $100 (ted zhruba $33).

+15
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)

17. 4. 2002 1:36 | Vaclav

Potiz s nakupem na zaklade rozboru je ten, ze vic a vic firem posledni leta "masiruje" data. Zkratka a dobre, LZOU. Proto je nesmirne dulezite zaujmout defenzivni pristup, diversifikovat, a pripadne investovat prodejem opci ("puts") coz umozni pripadny nakup pod soucasnou cenou. At to zni jakkoli, hodne dam na intuici, zvlast kdyz jsem danou firmu nekolikrat vlastnil v minulosti. Co se SUNW tyce, podle meho, za dnesni ceny, potencialni zisk prevazuje risk. SUNW nezmizi ze sceny jako Enron.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 4. 2002 22:58 | M. Čižmár

Skutečně to ví jen bůh. Myslím že obecná platnost v tomto není, je nutno provést rozbor každé jednotlivé firmy. Když půjde nahoru microsoft pujde take sun?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 4. 2002 2:02 | Vaclav

Kdyz jsem napsal, ze to vi jen Buh, myslil jsem tim, ze to nevi nikdo. Presto existuje spousta lidi kteri se povazuji v tomto smeru za odborniky. Na akciovych trzich se penize daji vydelat, a nemusi to byt jen spekulaci, ale i dlouhodobou investici. Drzel jsem akcie nekterych zlatych dolu dlouha leta, a teprve letos prinaseji zisk. Podobne verim, ze dnes, nakupem - treba - General Electric (pod $34), se trpelivy investor docka odmeny.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 4. 2002 9:36 | petrblaha1

Zajímalo by mě jak jste přišel na to že to ví jenom bůh vy jste se ho snad ptal? Ale to že každý spekulant říká že tz a tz akcie pujdou nahoru je témřeř jasné. vždiť je to jejich práce. kdzž by říkali že půjdou akcie dolů tak budou bez práce. Stímhle musí člověk počítat . Já osobně neinvestuji do akcií protože jak jste zmínil nikdo neví co to udělá. Mám osobní způsob jak invastovat co se dá s hodně velkou mírou rizika a za druhé míra rizika je měřitelná.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 4. 2002 0:51 | Vaclav Stehlik

Predpovidat smer trhu NELZE. Na tom se asi shodneme. Nasdaq dnes zavrel na 1,743. Jestli se nejdriv dostane pod 1,600, nebo nad 1,900, vi jen Buh. Nicmene nakupovat ted - at uz index (QQQ), nebo jednotlive akcie, ktere nejsou groteske precenene - je mnohem rozumejsi, nez kdyz se Nasdaq vyhoupl nad 5,000. Tehdy kazdy odbornik nakup doporucoval. Mam par kamaradu v Praze, kteri nakoupili QQQ kolem $100 (ted zhruba $33).
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 4. 2002 12:58 | Baronlempl

Do konce června se mi zdá pro investora mých možností a schopností postačující zůstat v Česku a vystačit si se SPAD tituly. Od července bude třeba dobré přesunout se do světa. Zatím se mi zdá, že svět trochu nyní laboruje ve střední a východní Evropě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 4. 2002 8:25 | petrblaha1

Není to náhodou moc velké riziko ???????
Mám pocit že člověk který nám napsal tanto článek je znalí své věci zná poměrně dobré historické udaje, pokud si je nevyhledal na PC. Já osobně se vážně zajímám o forexové trhy a mám pocit že investování do akcií je styl obchodování s poměrně velkým ryzikem, ale dosud jsem nenašel prostor se o tomto tématu vyjádřit, proč je to poměrně nová oblast obchodování a ze začátku byla pouze pro velké investory a banky. Nyní je možnost vstopit do tohoto stylu obchodu poměrně malím vkladem. Nemám prostor se tady vyjádřit a proto jestli vás toto téma zajíma tak mi napište o informační materiál.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 4. 2002 17:53 | GEKKO99

Tak se mi zda ze zde vhodne pripomenou par porekadel neco jako napr prani otcem myslenky ci vira hory prenasi. Netvrdim ze k necemu takovemu jako je rychly vzestupny trend se nemuzeme dostat, avsak clanek vyzniva opravdu dost optimisticky a navic se mi zda ze jadrem je v podstate myslenka dost jsme klesli tak ted se to musi vratit. Nejsem si s tim tak jist a to zvlast v kratkodobe perspektive. No kazdopadne preji hodne stesti. Uvidime , nicmene osobne bych to s technologickymi trhy az tak ruzove nevidel.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2002 18:40

No,nevím. Připadne mi to spíše jako zbožné přání investorů o pokračování jejich TMT snu. Klíčové je přece ohodnocení společností, ne to, že NASDAQ se po pádu pod x bodů vrátil vždy k y hranici. Navíc pozitivní očekávání stran firemních zisků jsou v technologických titulech již nyní započteny více než je zdrávo. Pohled na aktuální projekce P/E, P/BV či dividendový výnos mne také moc optimismem nenaplní. A tvrdit, že tyto ukazatele se v tomto byznysu nenosí, tak to už jsme tu měli - do března 2000. Zkuste si například vložit aktuální zisk nějakého vzorku NASDAQových akcií a současné ÚS do jednoduchého dividendového diskontního modelu a podívejte se na takto sečtené "fair value". Budete překvapeni. Myslím si, že o akciově-technologické vlně převážně amerických firem se jednou také dočteme v seriálu, který na tomto serveru píše pan Volek.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2002 12:36 | Petr Kalina/Petr.Kalina@newton.cz

Zajimava technicka analyza americkych akciovych indexu. Skoda, ze se pan Kubin nevyjadril take k fundamentalnim velicinam - firem, sektorů a trhu, ktere podle meho nazoru maji na trhy v soucasnosti vetsi vliv nez Enron a ucetni skandaly. Usuzovat nyni z technicke analyzy na dlouhodoby prostor k rustu ze soucasnych cen se mi jevi jako pomerne odvazne.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Teplý

podnikatel, Madeta

Jan Libich

ekonom

Milan Teplý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Libich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services