Víš, holky dražší to maj...

Kdo to má v životě těžší, muži nebo ženy? Tyto dva živočišné druhy jsou natolik odlišné, že takové srovnání je velice složité. Pokusme se ale porovnat něco, co lze vyčíslit. Kdo to má v životě dražší?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 12. 2003 19:19

Co se týká punčocháčů, tak je nosí i muži. Např. já nosím pánské silonky od firmy Evona (Fred a Filip) a taky nejsou zrovna nejlevnější, ale zase kvalitní.Za slipy méně jak 160 Kč taky nedám.
Navíc jak píšeš o sukních na ženách - dnes se to vidí jen málokdy, spíš nosí kalhoty a pod ně stejně silonky nebo silonové ponožky, i když nemusí.
V létě když si nějaká vyjímka vezme sukni, tak si většinou punčocháče ani nebere. Takže to zas tak dramatické není.

http://www.moda.cz/art/article.php?id=1786

http://www.moda.cz/art/article.php?id=1556

Zobrazit celé vlákno

+23
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 3. 2002 11:48, Václav III.

Je mi velmi líto,ale s tímto názorem si napiš místo FOOL smělě VOOL.

Zobrazit celé vlákno

-13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 67 komentářů)

13. 3. 2002 11:41 | portwyn

Klokane,
takže o děti ve školkách a o žáky ve školách se mají starat ty neschopný? Já bych takový svý dítě nesvěřil...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2002 11:40 | portwyn

Reprezentovat chlapa?
Nojo, ale koho reprezentují ty nezadané? Že by chodily v pytli od brambor? (i když ta moje by i v pytli od brambor vypadala skvěla :o)) Jo a souhlas s J. Zrzavým, jako obvykle.

+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2002 11:39 | Modrý Klokan

Uznávám, pokud třeba berete osmičku čistého a jste na to sama, pak je to velkej problém. Já ale předpokládám, že se o ty náklady (všechny) podělí dva partneři. Lakomec (muž či žena) riskuje, že mu ten druhej uteče stejně jako ten kdo se nechá vydržovat a tomu druhému nic "nevrací".
Osobní spotřeba je podle mě více méně daná věc vzniklá výchovou, životní úrovní, po osamostatnění životním stylem a osobní situací. Pokud je někdo ve finanční krizi s kterou si neví rady, tak nevěřím, že se tak stalo zničehož nic. Hledat viníka vám asi nepomůže. Je to věc rozhodnutí: buď máte jiné hodnoty a preferujete "nárazník" ve formě vašeho partnera mezi sebou a tvrdou realitou, nebo se s vynaložením všech sil dáte do boje a najdete si uznání sama. Určitě si můžete vydělat víc než čtrnáctku (a nemyslím tím v bordelu). U mě v prvním zaměstnání dělá za patnáct (a ne v Praze) dálkově studující vysokoškolačka. Háže se marod, má odpracováno cca 50% fondu pracovní doby za 3/4 roku. Jak se vrátí z neschopenky poletí.
Tu okolní realitu ale musíte nejdřív vnímat, pochopit a co nejoptimálněji se jí přizpůsobit. Jestli máte představu že chcete zůstat třeba na vesnici ve školce a mít dvacet tisíc tak můžete mít třeba deset VŠ ale ty peníze určitě nedostanete. Ta změna přijde postupně, čím víc lidí bude sebevědomých a nebudou se "prodávat pod cenou", tím dřív se zvednou platy. A když z nějakýho místa zmizí většina schopnejch holek tak se bude muset něco změnit. Jenže taky stoupnou nároky. Já beru třicítku ale každej den se ptám, jestli mě to stojí za to. Kdybych nepotřeboval prachy na alimenty a na byt, tak se na ten stres vyprdnu a budu v létě sbírat jabka v Anglii a v zimě chodit bruslit s děckama nějaké přepracované, schopné a úspěšné managorky, které bych velice rád přenechal své místo, ale na žádnou jsem nenarazil.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2002 11:34 | Rýpal

Pro vyváženost
by bylo vhodné v článku uvést, že muži např. mají větší energetickou spotřeby, tudíž více zpapají, a proto utratí více za jídlo než ženy. Pakliže by autorka chtěla argumentovat tím, že se ženy musí draze oblíkat a chodit do kaváren, pak namítám, že muži musí chodit na fotbal, hokej, do hospody (to vůbec není levné), sází, vyhledávají prostitutky, mají drahé koníčky atd. Čili vyšší příjmy mužů jsou naprosto oprávněné ...

+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2002 11:31 | J. Zrzavy

Clanek je to pekny, jen co je pravda, ale jedna vec je tam pouze naznacena v poznamce o blondyne v kozene minisukni: zeny totiz vsechna tahle kouzla nedelaji kvuli chlapum, kterym je to obvykle z duse lhostejne, ne-li neprijemne (sam se hlasim do druhe kategorie), nybrz kvuli jinym zenam. Totez se tyka takzvane "druhe smeny", tj. potreby, aby bylo doma uklizeno. Manzel si toho vsimne stezi, ale sousedka, ktera si jako prijde pujcit pytlik papriky, by udelala "tssss". Ja to neznevazuju: intrasexualni kompetice je vazna vec a osoba, ktera v ni neuspeje, ztraci prestiz, a PROTO ztraci i schopnost byt uspesna intersexualne, ale krucinalfagot uvedomte si to a prestante si namlouvat, ze to po vas vyzadujou muzi.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2002 11:29 | Dana

Taky nakupuju.
Docela se bavím při čtení komentářů :o) Je fakt, že aby ženská mohla chlapa reprezentovat na veřejnosti a kloudně vypadat, tak to něco stojí. Taky s náma hejbá móda, ikdyž ty naše drahé polovičky si sotva všimnou, co jsme měli ten den na sobě. Taky nadávám, když kupuju kalhotky úplně jednoduché bavlněné za 70 a manželovo trenýrky 2x vetší za 50 :) Já si doma šiju kalhoty a sukně (průměrný náklady na materiál 400,- Kč) a jsem v pohodě. Ráno se maluju, protože po ránu vždycky zažiju šok, když se na sebe podívám do zrcadla :o) Taky si barvím vlasy, protože se mi to líbí atd. Jo a taky nakupuju trenýrky, košile, kapesníky, ponožky, deodoranty pro svýho manžela. Protože chci, aby i on vypadal hezky a nedělal mi ostudu, když někam jde :)

+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2002 11:28 | Vlasta Kašpar

Jéžiš,
kam jsem to vlezl? :-))) To je tedy síla - co ty lidi všechno nepotřebují... 8-O Aspoň ta Věra že je evidentně při smyslech :-)
.."Zatímco za pánské slipy či boxerky utratíte od dvou do čtyř set"..
Heh? To snad nemyslíte vážně? V životě bych nic takového nekoupil! Na co? Čím se asi tak liší slipy za 400 od těch za 50? Je na nich nápis Adidas? :-/

+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2002 11:27 | Petra

Prochore
Nesmíte to dělat jako v reklamách, buhehe.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2002 11:27 | fool

prirozenost!
tak budte prirozenejsi!!! jste tak jistojiste presvedcene o tom, ze se nam tohleto libi? nekomu snad, ja ale malovani ani vonavky zrovna v lasce nemam. a oblekat se zena muze skvele (a lip a napaditeji) i ze sekacu... vsechny puncochace a malovani jsou dobry tak v pornofilmech, v realu bych o takovou slecnu nestal
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2002 14:42 | Prochor

Jak to děláte, že Vám kolínská (voda po holení) vydrží 5 měsíců? Já se holím každý den kromě volných dnů a voda mi vydrží maximálně 2 měsíce (10ml obsah).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:41 | portwyn

Věra je normální !!!
Balzám na nervy. Díky. Taky si myslím, že ženská nemusí vypadat jako reklama na Barvy-laky.
Řekl bych, že (na rozdíl od ní) se popsané ženy nestrojí kvůli chlapům, ale aby jim kamarádky záviděly - protože ty hrůzy, co si občas navléknou na sebe, protože jsou "módní" - ty můžou chlapa jedině odradit...
Jinak ten lapsus s porovnáváním cen hormonální antikoncepce na tři měsíce a kondomů na tři dny je smutný projev neschopnosti logicky myslet. To se pak plácá, co jen se do klávesnice namane...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:41 | Jana

Teda lidi, moc prijemny pocit z vas nemam... Pise se sice rok 2002, ale nastupni plat vysokoskolsky vzdelane zeny rozhodne neni 14 000,-. Modry klokane, 5000 Kc je problem sehnat, kdyz mimo uvadene vydaje platis i najem a jidlo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:39 | Věra

Modrý klokane,
podle mně máte pravdu, ale jsou lidé, kteří by prostě nemohli mít jetou raketu na "skvoš" nebo tenis, stejně jako kolo za patnáct a kolínskou adidas za 500 Kč. To by totiž zřejmě nebylo to jediné a správné bussines image a sport image a pub image :o) Já jsem třeba netušila že se chodí sportovat kvůli image, do hospody že se chodí kvůli pub image.... Kdyby se raději vykašlali na image a zašli si jako lidi na pivo :o) Mějte se a pěkný den přeji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:38 | Modrý Klokan

Milé HOPAY, každá sranda něco stojí, jestli na to nemáš, tak to neplať! Nechceš nás snad rozbrečet nad svým nešťastným životem jako paní Wallischová?
Pojďme si však spočítat ty Tvé kamiony kolínských a sprayů za "těžký love". Kolínská třeba Adidas, používám ji každý den a mám ji tak dlouho, že už ani nevím kolik stála - cca 500,-/5měsíců. Sprej na nohy 100,-/2m. Antiperspirant 100,-/2m. Štětka na holení - značková 200,-/10let. Mýdlo na holení 100,-/1rok. Strojek 400,-/5let. Hlavice trojbřitá 80,-/2měsíce. Vše používáme jistě oba nejméně jednou denně. Zatím mě ty tvoje (i moje) "náklady" vyšly cca 200,- á měsíc. Jedeme dále: holič: maximálně 200,- za měsíc.
2Sport image: nevím jak se hraje hra "image", ale když jdu na fotbal potřebuju do sálu kvalitní sálovky abych si nezničil nohy. Stačí za 1.000,-, vydrží určitě alespoň jednu sezónu + 500,- = pronájem sálu na půl roku. Vše ostatní najdu doma (vojetý tepláky, trenky, triko, mejdlo a ručník snad do životních nákladů nebudeme zahrnovat). Když jdu na squash potřebuju to samý + vojetou raketu za 500,- ta vydrží alespoň rok + 200,- týdně. Tenis - viz výše. Kolo - za patnáctku to dělá za deset let 125 kaček měsíčně. S většinou ostatních sportů je to stejné, pokud zrovna nemluvils o golfu nebo závodech motorových člunů.
2Bussiness image: nevím jak Ty, ale já se přizpůsobuji individuálně, podle účinnosti v konkrétním prostředí konkrétních zákazníků a podle požadovaných zvyklostí. Ujišťuji Tě, že není jeden bussiness image a leckdy jsou jediným úspěšným a tím i přípustným bussiness image vypraný rifle a obyčejné čisté tričko.
2Pub image: Sorry nemohu posoudit, ještě nikdy jsem s nějakým "pub image" na pivo nešel.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:37 | Modrý Klokan

Uééééé, uééé, frukňk, škyt, hyk, uééé, paní JJJitko WWWallischová, mě je Vás tak líto, uééé, tak jste mě, hyk, dojala. Robátko malé nešťastné.
Ale teď vážně: když ty vaše náklady sečtu a dopřejete si zde vyjmenovaného (předpokládám různé obměny v běhu času) pravidelně jedenkrát za měsíc - nepočítám návštěvy kaváren apod. a platby za kafe a víno (tam platí - bez peněz do hodpody nelez), vychází mi velmi zhruba 5.000,- Kč +-. Počítám ovšem s tím, že "kolínská" vám vydrží déle než měsíc a místo ní si koupíte třeba halenku, boty, kalhoty apod. Prostě je jasné že něco vám vydrží na dýl a vzniklým "přebytkem" profinancujete zbytek. Boty jistě také nezničíte za měsíc. Jestliže ovšem na sebe v průměru vytláskáte třeba jednu eau de toilette na měsíc a v ostatních výdajích se chováte podobně, tak vašemu kontu nepomůže ani svěcená.
Takže vážená Jitko, jestli nedáte dohromady 5.000,-, aby jste se o sebe postarala (píše se rok 2002 a průměrný plat je 14.000,-), tak se vážně zamyslete nad tím, zda místo plků na internetu nedělat něco užitečnějšího a přiměřenějšího svým schopnostem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2002 14:36 | Syrael

wilderer má pravdu v rozlišení, kam a pro koho se ženy šlechtí :-) Ale na druhou stranu, když jde muž se svou ženou do společnosti, určitě ocení, když se jeho žena líbí i ostatním = když se za ni nemusí stydět. A když jsou spolu doma, žena neodbývá svého muže tím, že se kvůli němu nenalíčí, nenavlíkne do společenských šatů a lodiček, jen si od toho chce konečně odpočinout, dopřát svému tělu, vlasům i pleti volnosti...Nemyslím teď extrém, kdy se ani neumyje a neučeše a válí se ve vytahaných teplákách :-))) No a taky si šetří ty drahé hadry a šminky, aby měla v čem REPREZENTOVAT svého muže na veřejnosti:-))))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:35 | Mr. Owcrope

co se týče antikoncepce, autorka zřejmě počítá s vyšší promiskuitou žen. Pokud vezmeme za bernou minci její tvrzení, tři měsíce je cca 13 týdnů, tři týdny se dáma necítí příliž jistě, takže zbývá 10 týdnů na sexuální vyžití. Uvažujme podle přísloví "3 krát týdně ještě bídně", to je celkem 30 krát za tři měsíce. Každý její partner má tři preservativy. Dále uvažujme, že nepřijde ani kapka nazmar. Takže z toho plyne, že běžná žena dle autorky příspěvku vystřídá 10 chlapů za 3 měsíce. Klobouk dolů....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:30 | Ota

Obcas i pravda probleskne
a komentare muzu, kteri uvadeji, ze to stejne plati oni je o koze, nikoli o voze. Ale usmevna je argumentace, srovnavajici cenu krabicky prezervativu o trech kouscich pro muze s trimesicni (hormonalni) antikoncepci pro zenu. Ta predstava, ze muzi, ktery tuto ochranu pouziva, staci tri kusy na tri mesice, je asi dost odtrzena od reality, nemyslite?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2002 14:29 | HOPAY

Pravda, pravda, pravda. Nejsem sice ženatý, ale žiji ve společné domácnosti s přítelkyní. Náklady mají ženy nesrovnatelně vyšší (co se týče kosmetiky, oblékání, kadeřníků atd.). Ovšem za prvé - platím to já ("ty mi nechceš dát na kadeřníka - ty nechceš, abych se ti líbila!"). Za druhé - drobný postřeh: kdy se žena šlechtí? Když jde do práce (kde manžel, přítel není), když jde do společnosti (kde je sice manžel, či přítel, ale hlavně je tam spousta dalších) nebo když je s manželem doma či s ním jde na pivko? Podle mého názoru se jedná o případ 1 a 2! Takže pro nás ta paráda??!! Pro nás co to platíme?!! A mimochodem, už neplatí éra hippies, levných džínů, a hesla, že správný chlap má smrdět i na fotce = náklady na kolínské, spraye, holení (uvědomme si kolik stojí hlavice - vždyť správný gentleman se holí namokro, a kolik jich spotřebuje žena na nohy a kolik muž na obličej), holiče, bussiness image, sport image, pub image atd. Takže milé dámy nebrečte!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2002 14:28 | Wilderer

Ještě bych doplnil,
už jsem taky viděl vyhodit chlapa z práce proto, že jakožto vedoucí nedal premie jedné dvacetileté slečně, jelikož způsobila firmě dost velkou škodu. Vyhodil ho osobně generální ředitel bez udání důvodů a zkuste hádat proč. Zaměstnanci firmy to věděli.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Dvořáček

podnikatel, Rudolf Jelínek

Zdeněk Bakala

podnikatel, BXR Group

Pavel Dvořáček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Bakala
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services