Červená od shora až dolů

Mínusem začínají prakticky všechny ukazatele podílových fondů. Odkupy násobně převýšily prodeje, v červených číslech jsou také výkonnosti všech kategorií fondů včetně dluhopisů a peněžního trhu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 6. 2001 23:17, PavelPP

Navíc termínovaný vklad by měl být alternativou pro několik dní. To bychom mohli ty peníze mít rovnou na něm.A cizí měna? Ta už vůbec nemá v portfoliu peněžního trhu co pohledávat. Měnové riziko je totiž větší, než by měl být celý fond.

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 6. 2001 23:12, PavelPP

Pak doporučuji paní Magdo využívat peněžní trh jiných invest. spol. Ono totiž fond peněžního trhu přestává být peněžním trhem když průměrná durace přesahuje více než 90dní. Je možné mít zastoupené i dluhopisy s delším obdobím splatnosti, ale blížícím se datem do splatnosti. a tím pádem dobrý peněžní trh nemůže téměř nikdy poklesnout.
A kontrola???? Když se podívám na depozitáře SISky, tak je myslím jasno kde ta kontrola může být...

Zobrazit celé vlákno

-6
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 19 komentářů)

13. 7. 2001 23:45

Lidovky.cz 13/7/2001 Rakušané odstartovali letos v České spořitelně řadu změn Nový styl řízení, propouštění a zvýšení konkurenceschopnosti. To je rok České spořitelny pod novým majitelem - - rakouskou Erste Bank. PRAHA - Loni v červenci zahájil nový majitel České spořitelny - rakouská Erste Bank - výkon svých vlastnických práv. Během dvanácti následujících měsíců prošla spořitelna pod správou svého rakouského majitele výraznými změnami. Posledními z nich jsou změny log a názvů společností ve finanční skupině České spořitelny. Konkrétně Spořitelní investiční společnost se bude nově jmenovat Investiční společnost České spořitelny či kupříkladu ČS-Stavební spořitelna se přemění na Stavební spořitelnu České spořitelny. Nová loga prý zvýrazní příslušnost ke skupině Erste Bank. Změny log a názvů přitom nebudou lacinou záležitostí. Náklady na nový design přijdou spořitelnu podle šéfa marketingu Václava Kubaty na půl až tři čtvrtě miliardy korun. Další peníze spolkne celková rekonstrukce poboček banky. Propouštění tisíců úředníků Kromě zavedení nové ˝vizáže˝ spořitelna pod vedením nového managementu dosazeného Erste Bank výrazně zeštíhluje. Celkový počet zaměstnanců tuzemské bankovní trojky se snížil z 15 500 zaměstnanců na konci roku 1999 na současný počet ve výši zhruba třináct tisíc. Ke konci roku 2002 chce vedení České spořitelny snížit počet svých zaměstnanců na deset tisíc. Propouštění ale není jedinou změnou. Česká spořitelna totiž přitvrdila i vůči konkurenci. Prosadila zvýšení poplatků, které ostatní banky platí za využívání spořitelních bankomatů svými klienty. Výrazné zdražení mezibankovních poplatků znepříjemní život bankovním domům, které nemají vlastní síť bankomatů, ale zároveň mají drobné klienty z malých měst a obcí. Tam je totiž často jediný bankomat, který vlastní právě spořitelna. Při zvýšení poplatků za využívání spořitelních bankomatů by mohlo dojít k odlivu klientů těchto bank do spořitelny. Krokem proti konkurenci, který však potěšil každého zájemce o hypoteční úvěr, byla nabídka zvýhodněných hypoték. Na nabídku spořitelny byly přinuceny reagovat snížením úrokových sazeb i ostatní hypoteční banky. ˝Česká spořitelna se však ještě bude muset od své rakouské mateřské společnosti ještě hodně učit. Pro spořitelnu bude důležité právě převzetí kultury samotné Erste Bank,˝ říká analytik společnosti Patria Finance Jan Hájek. Podle jeho názoru by se to mělo projevit například v převzetí úvěrových procesů. Děkuji za pozornost.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 6. 2001 23:17 | PavelPP

Navíc termínovaný vklad by měl být alternativou pro několik dní. To bychom mohli ty peníze mít rovnou na něm.A cizí měna? Ta už vůbec nemá v portfoliu peněžního trhu co pohledávat. Měnové riziko je totiž větší, než by měl být celý fond.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 6. 2001 23:12 | PavelPP

Pak doporučuji paní Magdo využívat peněžní trh jiných invest. spol. Ono totiž fond peněžního trhu přestává být peněžním trhem když průměrná durace přesahuje více než 90dní. Je možné mít zastoupené i dluhopisy s delším obdobím splatnosti, ale blížícím se datem do splatnosti. a tím pádem dobrý peněžní trh nemůže téměř nikdy poklesnout. A kontrola???? Když se podívám na depozitáře SISky, tak je myslím jasno kde ta kontrola může být...
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 6. 2001 23:05 | PavelPP

Pokud Komerční banku koupí Unicredito, tak rozhodně dle mého názoru nebude IKS nadále fungovat, ale fondy budou zřejmě sloučeny.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 6. 2001 21:02

Máte zajímavé připomínky - zaslal jste je někdy do SIS ? Pokud ne, smím Vás o to požádat ? Pokud se již objevili na tomto serveru, jistě se odpovědi nevyhnou... Děkuji!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 6. 2001 10:00 | pjt

Problem je, ze v ceske kotline se objednavaji procenta a ne profily fondu. Investicni strategie SIS je vzdy jedna neznama. Zarazeni do skupin je velmi vagni, pravidla UNIS jsou gumova. takze jakekoliv porovnani v ramci skupiny postrada smyslu. Pokud chcete jasnou strategii, musite jit nekam, kde dodrzuji zasadu klient dostava to, co si puvodne objednal.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 6. 2001 9:57 | pjt

Na prikladu SIS je videt, kam vede cesta marketingovych manipulaci s poplatky fondu. Za chvili ani spravci nevedi co vlastne delaji. O to vice je mi sympaticky pristup spolecnosti, ktere maji jasna pravidla (pro Barona L. neni to IKS :-)). Treba Pioneer od sveho zalozeni ma jasnou strukturu, clenenou podle vyse investice. Poplatkovou manipulaci dochazi k neopravnemu zvyhodnovani skupin klientu!!!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 6. 2001 18:58 | CSrypatschek

Jinak odpovídám na poslední Vaše věty : a) osobně rád někdy využívám pro investice fondů smíšeného typu, a to tam, kde, při sledování změn v portfoliu fondu, mám oprávněný pocit, že správce fondu skutečně dynamicky (!) a kvalifikovaně (!) využívá jejich možností dle odhadované situace budoucího vývoje na kapitálovém trhu. Někdy se povede a někdy ne, takový je život ... Navíc nedávná doba umožnila investice do uzavřených, dle svého portfolia smíšených, fondů. Třeba od SIS-ky, zde po otevření spokojenost ( realizace diskontu příjemná záležitost ), ale už by se mělo s fondy Český, Výnosový, Všeobecný něco udělat, podílníci jsou stále v nejistotách ohledně budoucího vývoje a do toho ten poplatek u fondu Všeobecného ! Mix fondů, který je občas různými IS nabízen, nezavrhuji, dělal jsem si již dříve sám, ale i tento mix je třeba někdy při turbulencích dynamicky měnit - u smíšeného fondu to na rozdíl ode mne udělá správce. Správce má navíc obvykle lepší informace než já "z vesnice". Toto samozřejmě platí pro mne, který má ze zásady vždy kratší investiční horizont a nechce čekat na vyrovnání propadu akciové části časem. b) nemohu si pomoci, ale pseudonym mi ( asi omylem, mám na to od ní papír a doufám, že toto vysvětlení je pravdivé ) přidělila sama ČS, když mě tak "přejmenovala" při jedné z transakcí, ha, ha ha. Beru to s humorem ... a někdy si rýpnout mi prostě nedá ...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 6. 2001 18:14 | CSrypatschek

Fondy SIS Český, Výnosový a Všeobecný, byť jsou řazeny ( viz třeba HN-Burzovní noviny a asi i statut fondů ) mezi smíšené, dle svého dlouhodobého vývoje stavu portfolia jsou natolik konzervativní ( nedávám nijak za vinu ), že je nutno spíše je řadit mezi fondy dluhopisové. Ostatně, doporučuji si přečíst jejich investiční strategii ve Zpravodaji SIS za březen-duben 2001, tj. 90% dluhopisy a pokladniční poukázky. U fondu Českého a Výnosového žádný poplatek není, u Všeobecného ale je ( bum !!! ) poplatek 3,5%. Takový skutečně svým portfoliem (!) smíšený fond SIS 2.OPF má prodejní poplatek jen 2% ! Jsem z toho zmaten, neboť tímto se mi dává přímo na vědomí, jako podílníkovi, že osud fondu Všeobecného je rozhodnut - vyprázdnit a zlikvidovat. Uteču z něj tedy také. Jako nový potenciální podílník do něj, za cenu prodejního poplatku 3,5% a vzhledem k portfoliu a informaci, že se nic měnit nebude (!), investovat nebudu. Je přece dostatek výhodnější konkurence v rámci SIS a i mimo SIS ! V rámci SIS však, modelově jako příklad, znejistím, a spíše se poohlédnu jinde, neboť výše uvedené skutečnosti mi připadají nesystémové a já nerad investuji v takovémto prostředí. Myslím tedy, že v souvislosti s novými prodejními poplatky mělo být i vysvětleno - proč. U fondu Všeobecného, vzhledem k výši zavedeného prodejního poplatku, bych očekával informaci typu : fond bude v horizontu tom a tom akciový nebo smíšený s převahou akcií, ... což se nestalo. Nic víc, nic míň, přemýšlivého investora toto může, opakuji, odradit - půjde jinam. A to přece SIS-ka nechce ?!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2001 22:43 | cs-defence

Přiznám se, že nemám utvořen názor na vstupní poplatek u smíšených fondů. Ale žádný oficiální kodex "co a jak poplatkovat" neznám, takže to opravdu bude jen věc toho názoru... Ještě dvě noticky: čistě profesně by mě zajímalo, jak jste došel k úvaze o investici do smíšeného fondu (třeba svůj "nevstřícný" názor na ně přehodnotím - člověk se pořád učí) a za druhé - neřaďte se svým pseudonymem ke spolku demagogů, kteří se mnou polemizují za každou cenu - Vaše příspěvky do něj nezapadají. Děkuji.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2001 21:18 | CSrypatschek

Myslím, že Česká spořitelna, resp. SIS-ka, dělá vše proto, aby své postavení ztratila. Jenom viz právě poslední zmiňovaná úprava prodejních poplatků. Výrazné snížení poplatků u akciových či smíšených fondů je jistě sympatické, ale co si myslet doslova o trapasu dnes proti tomu dvojnásobného nově (!) zavedeného polatku 3,5% (!) u fondu Všeobecného, který je dle svého charakteru portfolia fondem dluhopisovým !? Přitom na můj dotaz, zda-li tomuto poplatku odpovídá i nové (?!)zaměření fondu, mi bylo sděleno, že zaměření zůstává stejné (!) a tato výše poplatku byla již dříve naplánována ( .. a tak se musí dodržet ! ). Nevím, nevím, zavání to hrubou obchodní neprofesionalitou ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2001 12:29

Nebude to náhodou proto, že investuje v Euru? Ha, ano, Euro oslabuje, oslabuje i PL, až bude růst bude růst i PL...
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2001 15:28 | TGP

No nevím. Podle mě tak roka do dvou bude v čele nějaká zahraniční společnost, která bude umět nabídnout něco víc sexy. A nebo uskupení Pioneer-IKS, pokud KB koupí Unicredito? To by byla docela zajímavá kombinace.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 6. 2001 15:16 | TGP

A neměl by to někdo kontrolovat? To je přece matení lidí, ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2001 13:46 | pjt

No prave. Ty nase ceske penezni trhy sice maji prumernou duraci do 1 roku, ale v rozporu s nazvem zaroven drzi v portfoliu i dlouhe dluhopisy, coz by nemely. A dlouhe dluhopisy minuly tyden padaly jako svestky. Obecne je to problem tuzemskeho trhu, kdy fondy v honbe za procenty kratke vykonnosti nedodrzuji ve velke vetsine to, co slibily svym podilnikum. Potom muzete nalezt smiseny fond s 90% dluhopisu a zbytkem ve mene.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2001 13:37 | TGP

Priznavam se, ze tomu moc nerozumim, ale uz vubec nerozumim tomu, jak mohou klesat fondy penezniho trhu. V bance mi rikali, ze ty penize jsou v podstate na terminovanem vkladu a ten prece klesat nemuze???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2001 11:41 | pjt

Nikde jsem necetl, ze by fond Akro Svet zkrachoval. Pouze pozastavil obchodovani a to je rozdil. Fond Eurotech je zainvestovan dle sveho statutu a akcie technologii a telekomu minuly tyden hrozive propadly, za to ale fond nemuze. Fondy proste nejsou tovarny na penize a jsou zavisle na vyvoji trhu. Spise by me zarazelo, ze klesaji i fondy penezniho trhu!! Svedci to o tom, ze nedelaji to, co by mely.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2001 10:42 | TGP

Myslím, že SIS je neporazitelná. Teď jí sice odtékají peníze, ale něko podobného čeká i IKS s Balancovaným a Plusem, ze kterých se bude odcházet. Navíc nepochybuji o tom, že po změně image celé skupiny spořitelny na podzim dojde i na docela výraznou kampaň, která do SIS přitáhne další nové peníze. Takže ty grafy možná nebudou až tak hezké :-)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 6. 2001 10:04 | TGP

Je sice hezké, že Akro zvěřejňuje kurzy, ale nemá se moc čím chlubit. Akro Svět zkrachoval, Akro Eurotech je bezkonkurenčně nejhorší fond s neustále padající výkonností a ostatní fondy se plácají někde v šeru. Opravdu není o co stát...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Světlík

podnikatel, Vítkovice Holding

Vlastimil Tlustý

politik

Jan Světlík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vlastimil Tlustý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services