Kde se ztratila spořitelní dotace?

Petr Vykoukal | | 13. 6. 2001 | 9 komentářů
Dotované hypotéky dotovány nejsou. Tak proč jsme na ně museli čekat tak dlouho? Při hlubším pohledu totiž zjistíme, že nabídka levnějších úvěrů na bydlení zákonitě musela přijít.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 6. 2001 22:41, cs-defence

Ale jděte ! A zkusil jste vůbec o hypotéku žádat (pokud to vůbec máte v úmyslu) nebo jen r.....jete ?
I nejzarytější protivníci ČS uznávají, že právě ona trh rozhýbala. Zřejmě neznáte čísla o poskytnutých úvěrech, což Vám nemohu zazlívat, nejsou moc často uveřejňována.

Zobrazit celé vlákno

+7
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 6. 2001 19:53, SkrivanekT

PRAHA 13. června (ČTK) - Další dvě banky zareagovaly na pohyby na trhu hypotečních úvěrů. Zatímco Živnostenská banka tak snižuje minimální úrokovou sazbu o 0,7 procenta na 6,8 procenta, hypoteční úvěr Majordomus od Bank Austria Creditanstalt lze získat od 6,1 procenta při fixaci úrokové sazby na jeden rok.
"Veškeré související služby jako konzultace, poradenství, potvrzení o klientově úvěrové solventnosti, příslib poskytnutí úvěru či jeho zpracování během několika pracovních dnů jsou zahrnuty v základním poplatku za zpracování žádosti," dodal k tomu mluvčí Živnostenské banky Karel Ježek s tím, že klient tento poplatek platí jen v případě schválení a poskytnutí úvěru.
Bank Austria snižuje úročení i u delších období fixace úrokové sazby, banka nabízí fixaci až na deset let. Banka navíc nabízí mj. možnost vybrat si systém s rovnoměrnou, rostoucí nebo klesající výši měsíčních splátek či bezplatnou asistenci hypotečního poradce, dodal vedoucí úseku hypotečního bankovnictví Aleš Sloupenský.

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)

18. 6. 2001 9:59 | PetrV

Přeji hezký den. V článku jsem se záměrně dopustil jistého zjednodušení, aby byl článek pro většinu čtenářů snadno pochopitelný. Můžeme tak sice dojít k trošku odlišným závěrům. Přesto i z Vašeho výpočtu vyplývá, že spořitelní dotace je podstatně nižší, než kolik sama uvádí.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 6. 2001 22:41 | cs-defence

Ale jděte ! A zkusil jste vůbec o hypotéku žádat (pokud to vůbec máte v úmyslu) nebo jen r.....jete ? I nejzarytější protivníci ČS uznávají, že právě ona trh rozhýbala. Zřejmě neznáte čísla o poskytnutých úvěrech, což Vám nemohu zazlívat, nejsou moc často uveřejňována.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 6. 2001 20:55 | CSrypatschek

Hypotéky, hypotéky. Samozřejmě, že jde i o ty úroky. Ale kdo nakonec hypotéku dostane ? Ten, kdo ji ve své podstatě nepotřebuje ( viz nedávný článek v HN, který mne zajímavě přesvědčoval, abych spekuloval se svými penězi na kapitálovém trhu a za spořitelní, resp. bankovní, hypotéku si postavil barák ). Jako příklad co to potřebujou : manželka na mateřské, manžel s průměrným platem, sice třeba s dobrým finančním rodinným zázemím od rodičů, ale co naplat, počty uzavřených hypoték jdou a půjdou nahoru ztuha. Ten přístup bank a České spořitelny by musel být přece jenom asi odvážnější ...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 6. 2001 12:13

Aniz bych Vas chtel podezrivat z nevedomosti, srovnavate nesrovnavatelne. Pokud Ceske sporitelna fixuje uroky na pet let, musite to srovnavat s petiletymi swapy a ne jednorocni urokovou sazbou. Petilete swapy jsou ted (15.6.01 v poledne) na offeru okolo 6.34%, hypoteka za 6,3% je tedy za swap-0,04% (chcete-li zhruba PRIBOR-0,04%). Uver od BACA za 6,1 procenta pri rocni fixaci je pri soucasnem rocnim PRIBORu 5,36% za PRIBOR +0,74%. Suma sumarum rozdil mezi Sporitelnou a Bank Austria Creditanstalt je 0,78%. To je ta dotace.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2001 22:21 | cs-defence

PS: trpím alergií na ono zboží "již od xxx Kč" - zvláště, pokud vím, jak to ve skutečnosti je...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2001 22:18 | cs-defence

Ano, marketing je silnou stránkou konkurence ČS - ale někdy také jedinou. Takže: "Lidé,prohlédněte !". Proč za draho kupovat pozlátko, jehož (často chutnější) obsah byl v ČS k dispozici již řadu let před "objevením ameriky"... (Flexikonto-kontokorentní úvěr na sporožiru, Expresní linka-Sporotel, atd.). S pozdravem CSdefence.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2001 19:53 | SkrivanekT

PRAHA 13. června (ČTK) - Další dvě banky zareagovaly na pohyby na trhu hypotečních úvěrů. Zatímco Živnostenská banka tak snižuje minimální úrokovou sazbu o 0,7 procenta na 6,8 procenta, hypoteční úvěr Majordomus od Bank Austria Creditanstalt lze získat od 6,1 procenta při fixaci úrokové sazby na jeden rok. "Veškeré související služby jako konzultace, poradenství, potvrzení o klientově úvěrové solventnosti, příslib poskytnutí úvěru či jeho zpracování během několika pracovních dnů jsou zahrnuty v základním poplatku za zpracování žádosti," dodal k tomu mluvčí Živnostenské banky Karel Ježek s tím, že klient tento poplatek platí jen v případě schválení a poskytnutí úvěru. Bank Austria snižuje úročení i u delších období fixace úrokové sazby, banka nabízí fixaci až na deset let. Banka navíc nabízí mj. možnost vybrat si systém s rovnoměrnou, rostoucí nebo klesající výši měsíčních splátek či bezplatnou asistenci hypotečního poradce, dodal vedoucí úseku hypotečního bankovnictví Aleš Sloupenský.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2001 8:05 | pjt

Srovnavani jenom holych procent, a to jeste marketingove a PR podbarvenych, je docela nesmysl. Dulezita je doba fixace, objem uveru atd. Napr. GE nabizi libivych 6.9% ale pokusny prescoring pres EBanku, ktera je na tento produkt navazana, dava cca 11% pri fixaci 2 roky a to je dost podstatny rozdil. Nutno uvest, ze zcela jiste nepatrim ja ani manzelka do skupiny "socialnich pripadu". Jiz nekolikrat jsem pouzival uveru, vzdy jsem obesel nekolik bank, leasingovek atd. a nakonec skoncil u CS. nejsem jejich ochrancem jako CSdefence, ale produkty byly v danne dobe vzdy nejlepsi, ci nejpristupnejsi.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2001 6:29 | TGP

Je mi celkem jedno, jak to doopravdy bylo. Důležitý je pro mě jediný fakt - výrazně nižší úroky než jen před pár měsíci. A to jediné se počítá.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michaela Maláčová

modelka a podnikatelka

Petr Kasa

podnikatel a investor, Clareo

Michaela Maláčová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Kasa
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services