Klienti Online Investor by měli mít přednost, tvrdí Formandl

Další kolo odpovědí na nejčastější otázky klientů vypracoval šéf společnosti Online Investor George Formandl.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 6. 2001 13:33

Podle ověřené informace byla založeno ještě jedno združení poškozených klientů PI.Tito klienti jsou z řady těch největších, nejbohatších a nejvlivnějších v součastné době se snaží dostat přímo k penězum které stále leží na účtech v USA a z tohoto účtu je doslova ukrást. Vzhledem k tomu že mezi těmito klienty jsou i vysocí statní úředníci je velmi pravděpodobné že Komise pro Cenné papíry s nimi spolupracuje. Jelikož se doposdavad snaží velice urputně mlžit skutečné stavy a pohyby na těchto účtech po úpadku |PI.

+45
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 6. 2001 13:30

Není mi jasné, jakým způsobem mohu uplatnit svoji pohledávku vůči Private Investors u Garančního fondu obchodníků s cenými papíry. Nikde jsem nenašel adresu uvedeného Garančního fondu.

Zobrazit celé vlákno

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 34 komentářů)

1. 6. 2001 21:31 | x2001

Vecne mate pravdu a souhlasim s Vami, ale pravne je vse jinak ( pisi o tom v predesle odpovedi oznacene x2001 ) 1. Klienti OI se mohou obratit jen na firmu OI s uplatnenim pohledavek....to ze firme OI byli penize firmou PI ukradeny, je vsem jasne. Ale jen zastupce firmy OI muze narokovat penize po PI 2. Tady se nejvic ukaze za koho managment OI kope ....jelikoz jiz davno mohl podat zalobu na pany z PI a navic k tomu ma konkretni dokumentaci .....uvidime jestli napadnou sve spolupracovniky.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2001 21:25 | Rene

Jen tak pro informaci: Zadni klienti OI neexistovali. Byli pouze klienti PI a to dvoji. Jedni meli smlouvu o sprave portfolia, a druzi KOMISIONARSKOU SMLOUVU, tj. sprava vlastnich penez prostrednictvim PI - obchodovali prostrednictvim OI. Dale, dulezite je, zda Komisionarska smlouva byla podepsana spravne. Podle vypisu z obch. rejstriku musi podepisovat cele predstavenstvo nebo prokurista. Ja mam podpis napriklad jen jednim clovekem, a to je clen predstavenstva. Jestlize nemel zmocneni pak ...? ATD,..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2001 20:57 | Jana

Zdravím všechny a musím se také připojit se svým názorem. Myslím si, že pánové, kterým se nezamlouvá představa přednostního odškodnění klientů OI, nemají pravdu. Zřejmě nejsou klienty OI, to se dá pochopit. Ale zkuste se na celou věc podívat nezaujatě. Každý přece ví, že v PI existovaly dvě skupiny klientů mezi kterými byl obrovský rozdíl. OI klienti nedali plnou důvěru makléřům PI,obchodovali sami, využívali pouze standardních služeb, za které řádně a hned platili (tak jako za svá chybná rozhodnutí). Klienti PI využívali (měli možnost využívat) nadstandardu a veškerého konfortu, který jim PI dal k dispozici. Platbou za tento konfort, bylo vyslovení důvěry managmentu PI. A teď si položte pár otázek a hned si na ně odpovídejte: 1)"Kdo způsobil krach PI a je za něj zodpovědný?" 2)"Kdo dal viníkovi svou plnou důvěru?" 3)"Kdo doplatil na svou důvěřivost nezodpovědného managmentu PI?" "Kdo byl sprostě okraden?"... A pokud někomu ani teď nedochází, proč by měli být klienti OI odškoněni přednostně, tak Vám doporučuji toto: Složte peníze u některé brookerské firmy a staňte se jejím online klientem. Myslím si, že po měsíci obchodování všechny rozdíly pochopíte a dáte mi za pravdu! S pozdravem KLIENTI OI NEDEJTE SE!!!!, klientka OI Jana
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2001 12:03

Vazeny pane,
pokud je pravda, co tvrdi Formandl, pak existovaly tri ucty - jeden PI, jeden OI, jeden OI Slovakia. Penize se nachazeji na OI a OI Slovakia, je to klientsky ucet techto firem a tudiz majetek tech, kteri na tomto uctu maji sve penize potazmo akcie, a na ktery nemuze nikdo sahnout (tento ucet neni majetkem PI). Ja zadne iluze nevytvarim, to spise vy svym tvrzenim, ze klienti PI maji prednost.
Ano, maji prednost pred statem, pred ostatnimi veriteli PI z obchodniho styku, nikoli vsak pred klienty OI. Zrejme jen soud ovsem bude moci rozhodnout, zda se bude PI + OI bude brat jako celek, v tom pripade se penize z PI + OI + OI SK sleji do jednoho a odskodni se klienti v danem pomeru.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2001 10:44 | x2001

vase odoved neni uplne presna. 1. Klienti OI mohou narokovat penize jen po firme OI ( ta asi nema zadny majetek ) 2. Firma OI sverila penize PI a zde je bude narokovat( tudiz v nejlepsim pripade je ve stejnem postaveni jako kterykoli klient PI ... jedna se o majetek na ktery PI neopravnene sahla stejne jako na majetek ostatnich klientu) 3. muze nastat situace ze mezi OI a PI jsou pohledavky z obchodniho styku a potom se situace komplikuje. ......( pripoustim ze stat a veritele z obchodniho styku od PI uvidi zidle a stoly ) .....nicmene nevytvarejme iluze u klientu OI ze maji vysoke sance pokud jejich majetek nebyl na samostatnem ucte.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2001 9:06

Dobrý den, myslím si, že by na PI měly být podány 2 žaloby: 1. Od klientů PI, kteří svěřili své prostředky makléřům PI. 2. Od klientů PI, kteří obchodovali sami prostřednictvím Online Investora. Jenom tak je naděje na oddělené a spravedlivé vypořádání obou skupin klientů.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2001 0:12 | TGP

To ano, ale o českých akciích se přece nebavíme. Ty už jste si mohl prodat přes kohokoliv jiného, jsou na vaše jméno a nejsou blokovány. Otázkou jsou US cenné papíry u ABW a tam opravdu asi nebude rozdíl mezi klienty PI a OI.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 23:47

Pro M.Doubravu:"Nechapu proc by meli mit prednost?" Minimálně proto,že peníze klientů obchodujících přes O.I.na RMS jsou údajně na korunovém účtu u ČSOB (nebo IPB)a A.B.Watley na ně nesáhla.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 23:29

Vazeny pane,
pokud by se postupovalo takto, pak by PI klienti videli s nejvetsi pravdepodobnosti jen ten garancni fond. Podle toho, co jsem slysel, je na uctu PI h... a na uctu OI tech cca 2 mio USD, o kterych Formandl mluvil v televizi. V takovem pripade OI vyplati sve klienty a o zbytek (tj. rozdil mezi 2 mio a tim, co tam ma byt) bude zalovat PI. Navic bych vas rad upozornil, ze stat zde nema zadnou prednost pred OI, nebot penize OI byly s nejvetsi pravdepodobnosti na klientskem uctu, do ktereho statu vubec nic neni. Stat se muze akorat hojit na tom, ze proda ty pocitace, co zabavil a usporada aukci nabytku.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 23:20 | Klient PI i OI

Z právního hlediska to bude zřejmě potřeba vyjasnit. Rozdíl tu ovšem existuje, a to podstatný. Klienti PI mají smlouvu o správě portfolio, tj. makléři z PI mohli jejich penězi nakládat podle svého uvážení a v rámci dohody s jedotlivými klienty. Naproti tomu klienti OI mají smlouvu komisionářskou, kde zmocňují PI k jakémukoliv úkonu pouze na základě Závazného pokynu komitenta, tj. uskutečnění obchodu prostřednictvím přes internet zadaného pokynu k nákupu či prodeji. Jinou činnost neměl OI právo vykonávat.
V praxi to znamená, že OI investoři byli okradeni tím, že Private Investors šáhli na jejich akcie, přestože na to vůbec neměli oprávnění. Naopak klienti PI byli okradeni tím, že jejich akcie, které měli PI ve své správě, sloužily jako zástava za margin, přestože se o tom ve smlouvě minde nic neříká.
Pokud by PI prodělali klientům PI všechny peníze bez toho, že by použili margin (a zároveň si nic neulili do vlastní kapsy), pak by klienti PI neměli pravděpodobně žádný nárok na odškodnění, neboť dali PI souhlas ke správě peněz. Hloupost brokera či makléře bohužel není trestná. I v US bylo hodně takových případů, stačí se jen podívat třeba na grafy CMGI, RMBS, ETYS a podobných. Většinu těchto nesmyslů nakupovali i v US mladí hoši, podobní Tejkalovi a Kuklovi. Jejich klientům zbyly jen oči pro pláč.



+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 23:11 | x2001

Neznam smlouvy mezi PI a OI a dalsi souvislosti , ale domnivam se, ze prednost maji jednoznacne klienti PI .... duvod je jednoduchy, klienti OI -- mohou narokovat penize jen po OI nebo jejich statutarnich organech ( pokud se prokaze zavineni ). Jedine OI jako firma se muze domahat svych prav u PI .....tedy OI, bude postavena na uroven vsech standartnich veritelu (zamest, stat zde maji prednost... v urcitych pripadech, ale mohou byt i pred touto skupinou ) .....situace klientu PI je mirne jina pokud se prokaze, ze prostredky na uctech PI nejsou majetkem spolecnosti, ale jejich majetek mohou byt uspokojeni jako prvni a na veritele PI z obchodniho styku nezbude nic.....nicmene to co uvadim je modelova situace bez znalosti veci. ------ Reseni dane situace bych jednoznacne videl ve vytvoreni 2 kluby: klubu PI-A ( velkych veritelu PI napr nad 1 mil.) a jejich prevzeti spolecnosti napr.kapitalizaci a naslednym vymahanim po statutarnich organech, dluznicich atd ( tato skupina muze efektivne vytvorit tlak ...) pro klub PI-B ( do 1 mil ) je nejefektivnejsi tlacit na uspokojeni z garancniho fondu. ...obdobna situace je u OI....muj pohled na vec je jednoznacny... mensi klienti maji nejrealnejsi sanci u garancniho fondu ...velci by meli vyslat signal, ze jsou ochotni vytvorit vybor pracovne PI-A, ktery jiz nebude resit nic jineho nez komunikaci s nucenym spravcem, podavat zaloby na statutarni organy a dalsi kroky vedouci vymozeni maxima mozneho.....ocekavam vase nazory na moznost vytvorani efektivniho organu ( schopneho i zainvestovat do reseni )
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 22:29 | Pepa

Klienti Online Investor by měli být odškodněni přednostně před ostatními klienty Private Investors. Mají na to nárok. Klienti Online Investor nevyužívali služeb discretionary managed accounts! Klienti Online Investor riskovali sami - svými nákupy a prodeji, za které řádně platili! Za ostatní klienty riskovali jejich placení makléři!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2001 20:18

Klient O.I. nemá žádnou přednost, je na tom stejně jako u P.I.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 18:21

nechapu proc by meli mit prednost? O co vice jsou prokazatelna prava techto klientu oproti klientum materske firmy?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslava Němcová

politička

Petr Sýkora

podnikatel, Dobrý anděl

Miroslava Němcová
ÚSPĚŠNOST
40,00 %

z 5 duelů
×
Petr Sýkora
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services