Odpovědi George Formandla, ředitele Online Investor

Ředitel společnosti Online Investor nám zaslal odpovědi na nejčastěji se opakující otázky klientů. V rámci autenticity necháváme text neredigovaný. George Formandl není českým rodilým mluvčím. (pozn. Tomáš Skřivánek, šéfredaktor)

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

8. 6. 2001 18:36, TGP

Komise pro cenné papíry doporučuje všem klientům společnosti Private Investors, aby z důvodu opatrnosti uplatnili svoji pohledávku jak v konkurzu, který byl na společnost Private Investors prohlášen 1. června, tak i u Garančního fondu obchodníků s cennými papíry. Přihlášky k uplatnění pohledávky v konkurzu se podávají u Městského soudu v Praze, Slezská 12, Praha 2.

Podle upozornění Městského soudu v Praze musí být v přihlášce uveden důvod a výše pohledávky, kterou je třeba doložit smlouvou a výpisem o vyúčtování obchodů. Pohledávku v cizí měně je třeba přepočítat podle kursu vyhlašovaného Českou národní bankou ke dni prohlášení konkursu. Jde-li o peněžitou pohledávku neurčité výše nebo o jiný nepeněžitý nárok, musí být jeho hodnota odhadnuta a vyjádřena v penězích. Podmínky pro přihlášení nároků z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry vyhlásí Garanční fond poté, co obdrží od Komise a ministerstva financí oznámení, že společnost Private Investors není schopna dostát svým závazkům vůči zákazníkům. Komise předpokládá, že toto oznámení Garančnímu fondu doručí v krátké době.

Radka Procházková, tisková mluvčí KCP

+55
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 5. 2001 20:52

Trochu mně tady ta diskuse připomíná jednoho známého, kterého jsem kdysi přesvědčoval, aby vytáhl peníze z Moravia banky. Nakonec to udělal a odnesl je do 1. Družstevní záložny. A má je tam dodnes.

-23
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)

28. 5. 2001 18:19 | TGP

No tak nevím. Ta rychlá aktivita je spíš podezřelá a rozhodně bych do jejich nabídky nešel. Trochu mi to připomíná supy kroužící nad mrtvolou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2001 16:40 | smutnak

A jak je mohlo PI ukradnout? OI byla normalni dcerinka. Ale co jsem dnes cetl Euro, tak tam Dusan Tejkal v rozhovoru rika, ze by akcie klientu OI mely byt v pohode, jelikoz meli snad svoje ucty podle toho rozhovoru. Jestli jsem to pochopil tak nebyl jeden ucet, ale ucet PI, ucet OI a ucet OI Slovakia. Nebo ten rozhovor blbe chapu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2001 15:42 | pjt1

Rekl bych, ze to FIO rovnez neustoji, nebot z logiky veci vyplyva, ze kdo sel do zahranici pres FIO, bude velmi rychle penize stahovat do nejakeho (mozna) bezpecnejsiho mista. K tomuto nazoru mne vede kanibalismus FIO na byvalych klientech PI/OI. Pro trh RMS bych je ale vyuzil, tam mate CP na uctu v SCP a nikoliv na spooecnem uctu kdesi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2001 15:21

Pokud vim Bohmove oteviraji klientum vlastni ucty na jmeno v USA. Je to ovsem spojene i urcitymi naroky na vysi kapitalu. Ucet je treba otevirat s nejmene 5 tis. USD. Mene narocnou variantu vidim ve FIU... Tam jsou ovsem penize stejne jako v PI/OI pripsane na jednom spolecnem uctu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2001 14:27

Možná FIO.Toto mám v poště:"Klienti Private Investors a Online Investor, kteří výpisem z vyúčtování doloží, že v roce 2001 realizovali prostřednictvím PI alespoň jeden obchod na RMS, získají slevu na poplatcích ze standardního ceníku Fio brokerská, spol. s r.o. Sleva je omezená do 1.9.2001". Podání pokynu 5 Kč Zrušení pokynu 5 Kč Uskutečněný obchod 0,5 % Minimální poplatek 50 Kč
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2001 14:03

co říkáte Bémům?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2001 14:00 | Mimo misu ?

Muj prispevek se netyka odpovedi G. Formandla, nicmene davam jej k tomuto clanku, jelikoz je nejcerstvejsi k tematu PI/OI. Zajimalo by mne, vi-li nekdo, jak je to s ochranou majetku/investic mezi USA a CR. Priklad: Koupim-li (i v dobre vire) auto, ktere bylo ukradeno v Nemecku, policie mi ho sebere a vrati nemeckemu majiteli, nebot ten nikdy neprestal byt jeho vlastnikem. Nemelo byto byt obdobne i s akciemi, ktere pres OI meli klienti ulozeny na uctu PI u A.B.Watley? Tj. pokud jim je PI ukradla a A.B.Watley se stala prostrednictvim margin "jejich vlastnikem", nemely by U.S. urady zajistit navraceni ukradeneho majetku puvodnim vlastnikum ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2001 12:53 | Baronlempl

Já jsem byl se službami OI maximálně spokojen, výdělky jsem průběžně stahoval do bezpečí IKS KB ... Abychom s vaničkou nevylily opět i dítě: kdo z chytrých je schopen mi nabídnout nejméně stejné komplexní služby jako Online Investor zítra ráno - to je oč tu běží. Čekám nabídku, pozítří již je třeba vydělávat, do měsíce musíme přece zacelit rány, ne? Vydělávání peněz jsou běhy na velmi krátké trati. Investování je vydělávání peněz pro potomky, a Ti, jak na ně hledím, si zaslouží tak nakopat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eva Jiřičná

architektka

Gabriel Eichler

podnikatel a investor, Benson Oak

Eva Jiřičná
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Gabriel Eichler
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services