Kolik zaplatíte za hodinu bez milovaného dítěte?

Večer jsem chtěla vyrazit s manželem po dlouhé době do divadla, ale opět nastal problém, kdo pohlídá tříletého neposedného syna. Naše ochotné babičky bohužel bydlí poměrně daleko, a proto jsem přemýšlela, která kamarádka se stane obětí tentokrát. Nakonec jsem ale raději začala hledat v telefonním seznamu paní na hlídání.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 8. 2003 20:56, Chuva Eva

Ahoj jsem zkušená chůva zdravotní sestřička,které odchází milované hlídací dítko v září do školky,tudíž jsem téměř kdykoliv k dispozici.Pokud platí poptávka ozvěte se.na požádání poskytnu kontakt na bývalou zaměstnavatelku,kde jsem 2 roky hlídala chlapečka.tel.602776923

Zobrazit celé vlákno

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 11. 2005 10:06, usnicka

Dobrý den, maminko!
Miluji děti a občas bych nějakého prcka U NÁS DOMA pohlídala - čas kdykoli. Je mi 34 let, mvychovávám14-tiletého syna a bydlím kousek od Uherského Hradiště. Věk dítěte nerozhoduje, může být i středně zdrav. postižené.

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 33 komentářů)

29. 3. 2001 15:23 | tomhampl

..to je v pořádku, živnosťák na to nemám - prý musíš mít zdravotní vzdělání, nebo nějaký kurz apod... no řekla bych, že stát nás obere na daních o dost, takže to, že párkrát za měsíc udělám někomu - i sama sobě samo - radost.... a ty to chceš dělat jako hlavní činnost? K.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 3. 2001 15:23 | Kamila

Ahoj Katko, nechci být šťoura, ale máš na to živnosťák? Já jen, že taky o takovém přivýdělku uvažuju.
Ahoj a hodně spokojených rodičů a hlavně dětí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 3. 2001 15:22 | tomhampl

... jo je to v dnešní době těžké. Já mám velmi ráda děti, tak jsem si řekla, že spojím příjemné s užitečným. V týdnu pracuji jako asistentka v jedné PC firmě (je mi 23 let). Nedělám pod žádnou agenturou, nemám speciální školení... "jen" vím, co děti potřebují, chtějí, co jim udělá radost..atd. Tak jsem si vyvěsila pár inzerátů, že pohlídám dítě přes večery (od 18. hod. výše...), přes noc, případně přes víkendy a svátky. Ozvalo se mi pár maminek, ve většině zišťujících, na kolik takové hlídání přijde...... já sama jsem nevěděla.... nechtěla jsem si říkat moc a tak jsem uzpůsobila cenu, podle finanční představy samotné maminky.... první mé hlídání (bylo na celou neděli na 10 hodin s tím, že 55,-/hod) a jednalo se rovnou o dvě holčičky. Mé první hlídání "cizích" dětí (hlídání dětí kamarádkám, atd. jsem nepočítala..). Holky byly naprosto skvělý... udělala jsem s nima úkoly, ohřála jsem jim oběd, hrála jsem si s nima (jak doma, tak jsme šli i ven..) no a těch 10 hodin uteklo jako nic a já jen slyšela slova těch maličkých, který mě dokázali udělat obrovskou radost...... Katko ty jsi taková hrozně hodná já bych tě chtěla za ségru...nebo alespoň za sestřenici říkala malá Klárka...... Katko to je tak hezký ty se pořád jenom směješ nikoho takového neznáme... takové podobné věty se neustále objevovali a překvapovali mě.... tolik jsme si za ten den na sebe zvykli..... příchod maminky byl pro ně trauma..... jo opravdu... dostala jsem miliony pusinek, dokonce i jejich fotečky abych nezapomněla do příštího hlídání jak vypadají....... bylo to hrozně moc hezké a já večer usínala s úsměvem na tváři..... nehledě na to, že jsem si přivydělala poměrně příjemnou částku + díky spokojenosti maminky jsem k tomu ještě dostala "dýško" :o))) každopádně když jsem se pak následně koukala na internetu po cenách jaké si slečny účtují...či samotné agentury byla jsem v šoku......... sazba okolo 100 Kč za hodinu + různé příplatky za nemocné dítě, za učení s dítětem, jednorázové poplatky...... přemýšlím tu tak sama pro sebe...mají ty slečny opravdu rády děti, nebo jim jde spíše jen o ty peníze?!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 3. 2001 15:20 | Jana

Ahoj všichni, líbí se mi, že se tady konečně objevil rozsáhlejší příspěvek o hlídání. Byla bych ráda, kdyby se diskuse víc rozproudila, protože koncem roku to pro mne bude určitě zásadní téma. Jaké máte zkušenosti s krátkodobým hlídáním malých miminek (po 3. měsících)? Které pražské agentury jsou spolehlivé a nepříliš drahé? Vyplácí se najít jednu "hodnou paní" na opakované hlídání? Jak to celé zvládají mimča? Myslím, že je to zajímavé téma, které nebude důležité jenom pro mě. Tak pište. Jana
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 3. 2001 15:18 | tomhampl

Pohlídat dítě když není babička v dosahu (jedna 200 a druhá 270km od nás) pak opravdu nezbývá nic jiného(kromě toho, že se nikam večer nedostanete) než agentura. Já si zvolila po dlouhém zvažování a váhání Agenturu Happy babby (Brno) a protože paní majitelka je velmi příjemná a opravdu se snaží vyhovět mám o starost míň. Poprvé nám paní kterou mi doporučila hlídala večer a já musím přiznat, že jsem stejně myšlenkami byla doma a moc jsem si to volno neužila.Ale podruhé a potřetí jsem byla už klidná. Hlídání stojí 45/hod + cestovné 50,- . A tak se dostanu i do kina, na večeri a do společnosti.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2001 18:47 | mancik

Existuje nějaká agentura, která zajistí, že paní/slečna na hlídání bude dojíždět na vesnici 10 km od Prahy (ach, to bydlení za Prahou...)?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2001 10:40

Mám 3 děti ve věku 5,7 a 12 let a nikdy, nikdy je nenecháme s manželem sami doma. Poprvé jsem využila agenturu Martina asi v roce 1994, ani nevím, zda ještě existuje, ale byla spolehlivá. Vystřídala jsem asi 3 slečny, než se našla ta "pravá", která chodila občas hlídat 4 roky. Stěhovali jsme se a hledáme další "věrnou duši". Dejte na dojem dětí, třeba pokud dětem paní na hlídání přinese napoprvé "kindrvajíčko" je to takové dobré zanmení, že jí nejsou lhostejné a že jí baví si tímto způsobem vydělávat peníze, že má ráda děti. Není nic horšího než lhostná paní. Nemyslím, že je dobré se rozhodnout zbrkle a hledat na hlídání někoho narychlo a na více hodin. Také je dobré si paní objednat alespoň půl hodinu před vaším odchodem z bytu - pomalu s ní seznámit děti a ukázat jí kde co najde v kuchyni, dát číslo mobilu atd. Pokud to bude ta pravá, budete její služby využívat častěji. Lidi, nenechávejte deti doma samotné! Alespoň do 12 let. Kateřina
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 3. 2001 13:13 | TGP

Nic takového neexistuje, doporučuji ptát se kamarádek a kolegyň v práci. Dobré je také vědět, kolik let už agentura funguje a rozhodně bych také napoprvé obvolala pár referencí (spíše pro klid vlastní duše než jako nějakou zásadní informaci).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 3. 2001 11:32 | urubkova

Najmout si agenturu opravdu stojí za to, a i když to může vypadat draze, ta pohoda, že má člověk chvilku pro sebe a nikoho se nemusí doprošovat, aby mu pohlídal děti, se vyplatí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 3. 2001 10:45 | TGP

Souhlasím, je to lepší než mít stále jednu - a tisíckrát lepší než neustále vymýšlet, kterému z přátel děti svěřit, pokud člověk nemá babičku za rohem. A neumím si představit, že bych nutil ženu sedět doma a nikam s ní nechodil. Takže ty peníze za hlídání považuji za jednu z nejlepších investic, kterou lze dělat.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 3. 2001 10:39 | TGP

Agentury používám poměrně pravidelně, střídám vždy jednu paní z každé a oběma dětem se líbí, že nechodí pořád stejná teta, ale že se střídají. Každá umí a přináší něco nového a jiného, takže se děti nenudí.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 3. 2001 10:08 | TGP

Existuje někde nějaká akreditace agentur nebo přehled zkušeností o nich? Děkuji za informaci.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 3. 2001 9:52 | TGP

Myslím, že především u občasného hlídání na ceně příliš nezáleží. Raději zaplatím více než neustále uvažovat, kterému z přátel děti "pověsit na krk".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Klíma

podnikatel, Tuscan

Pavel Kysilka

ředitel České spořitelny

Jaroslav Klíma
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Pavel Kysilka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services