To nejlepší z tuzemských fondů

Které fondy jsou nejlepší? Otázka, se kterou se na redakci obracíte velmi často. Dnes se vám na ni pokusí odpovědět analytik Petr Šimčák. V příštích týdnech se můžete těšit na odpovědi z pera či klávesnice dalších autorů.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

8. 3. 2001 21:05

Myslím, že ho určitě zveřejní, dejte jim trochu času. Ale jinak je pravda, že jsem tento názor napsal jen proto, abych se článek pana Šimčáka stal nejkomentovanějším v posledním období. Což je úspěch, který nelze upřít

Zobrazit celé vlákno

+5
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 3. 2001 18:51

ING IM CR neni investicni spolecnosti podle ceskeho prava. Pokud se podivate na stanovy UNISu, tak v Hlave 2, cl. 5 si muzete precist, kdo muze byt clenem (ceska IS nebo samostatny IF).
Ale nechtel bych, aby moje predchozi poznamky byly chapany spatne. UNIS ma pravo si zvolit pravidla jaka chce a musim rict, ze nase spolecnost ma velmi dobre vztahy s cleny UNISu, preztoze sama neni clenem. Bylo to skutecne mineno tak, ze kdyz nekdo neni v UNISu, tak automaticky nemusi byt spatny. Jinak dalsi informace o nasi spolecnosti muzete najit na www.ingim.cz

Zobrazit celé vlákno

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 64 komentářů)

15. 3. 2001 7:52

Také zdravím z Brna. Konečně se objevil komentář a kritika, na který považuji za smysluplné reagovat. 1) K zahraničním fondům. Máte pravdu, více se věnujeme zahraničním fondům než tuzemským, ale snažíme se vyjít vstříc požadavkům investorů. Mezi tuzemskými fondy je podle našeho názoru mnohem méně příležitostí, a to těch zajímavých byl i tento příspěvek. 2) K hvězdičkám. Doufám, že tuto konkrétní námitku zodpoví článek v čísle 6/2001, který vyjde příští týden. Jen napovím - hodnocení, které neovlivňují čísla, ale náš názor na kvalitu fondu, má váhu na celkovém výsledku 18%. Rozdíly mohou vznikat i tím, že při hodnocení se nepočítá s absolutní volatilitou a výkonností, ale relativní volatilitou proti konkurenci. Presný vzoreček je na www.fondshop.cz, a to již několik měsíců. Rád bych také anonymy upozornil, že při přidělování hvězd mám jen poradní hlas, nikoliv "sázecí". 3) Nemusíte mít obavy, že Vaše fondy vyšly relativně příznivě jen díky našemu rozhovoru, ten text se připravoval již dříve. Nicméně jsem rád, že patříte k lidem, se kterými se dá o konfliktních situacích diskutovat a také je řešit.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2001 17:14

Teprve nyní jsem si přečetl na doporučení svých kolegů článek a ohlasy na něj. Poněkud mne překvapilo množství těch negativních. Protože je z nich spousta anonymních, rád bych ujistil pana Šimčáka, kterého tímto zdravím, že žádný z nich není z mé dílny. Píši to proto, že jsem mu slušnou formou a zcela neanonymně v jiné souvislosti sdělil něco podobného. Hodnocení Fondshopu považuji za ne zcela objektivní a myslím, že je ovlivněno komerčními zájmy. V tomto smyslu je pro mne FONDSHOP spíše marketingovým materiálem konkurence než nestranným finančním médiem. To však nic nemění na faktu, že je v mnohém zajímavý. Abych byl konkrétní, FONDSHOP zcela jednoznačně straní zahraničním fondům. Druhá věc je, že hodnocení formou hvězdiček je těžko pochopitelné v případech, když fondy s horší výkonností a zároveň větším kolísáním kurzů se umístí na lepším místě než ty s větším výkonem a nižším rizikem. Můj názor nyní poněkud oslabuje celkem příznivé hodnocení fondů ŽB-Trustu, které vzniklo až po mé námitce směrem k FONDSHOPU.
Jindřich Weiss ŽB-Asset Management
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2001 19:31

Povazuji za vhodne zde uvest, ze pan Kabelka mne kontaktoval a nektere nedostatky uvedene prezentace jsme si vyjasnili. Michal Pechan
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2001 10:39 | TGP

Děkuji, napsal jste to poměrně jasně a výstižně. Nevidím rozdíl v tom, jestli pod svůj názor dám vymyšlený mail nebo nic, ale jsem si jist, že rozumný člověk pozná názory zapšklých konkurentů a varování lidí, kteří vědí, o čem mluví. I tyto názory jsou jenom doplňkovým zdrojem informací, protože konečné rozhodnutí je na každém člověku. A čím více různých informací má, tím lépe. Pavel Martínek-bankéř (ale neprodávající fondy)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2001 9:08 | martinahu

Nemusíte se obávat, ti lidé nemají většinou na starosti Vaše peníze. Jsou to lidé ze zázemí společností. Věřte, že tito lidé vědí o čem mluví. Já nemám s analytiky nic společného, přesto se nemohu podepsat. Jsou věci, které se prostě napsat musí, neboť to vidíte jako správnou věc. A možná přijde doba, kdy se nebudete moci za svůj názor podepsat také Vy. Někdy to nutné je. Chcete se proti někomu ohradit, ale máte svázané ruce. Bude nejlepší, pokud si uděláte obrázek sám za sebe. Uvidíte, jestli skutečně p. Š. zveřejní seznam fondů, které nabízí. Zkuste potom nahlédnout do Fodshopu a podívat se na systém hvězdiček, resp. pořadí fondů. Jan Kužílek-účetní(nemám mail, jsem starší pán a byl by mi na nic)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2001 8:38

S něčím souhlasím, s něčím ne. Celkově mám však pocit, že pláčete nad tím, že jste tuto zakázku nedostal Vy. Dlé mého názoru patří tato stránka spíše k těm nadprůměrným v oboru.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2001 19:28

Vami uvedeny odkaz je polotovar, nikoliv solidni webovska prezentace. Rada odkazu je nefunkcni a rada podstatnych informaci chybi, napriklad: neni uvedena vyse vstupnich a vystupnich poplatku, odkaz na obchodni mista je nefunkcni, nektere udaje nejsou aktualizovane... Dovolil jsem si na to vasi spolecnost prostrednictvim dialogu 'napiste nam' upozornit a zaroven jsem vam vyzval k zaslani nekterych informaci na mou e-mailovou adresu... Nyni je tomu vice nez 24 hodin a ze strany vasi spolecnosti dosud neprobehla zadna odezva. Dovolim si zde upozornit na skutecnost, ze uvedene nedostatky svedci o zanedbanem marketingu, pouze diletant si dovoli marketingove podporit sve podnikatelske zamery pouzitim nedodelane prezentace, dlouha doba odezvy - pokud vubec k nejake dojde - je rovnez velmi spatnou vizitkou. Jiste Vam nemusim pripominat, ze duvera je jednim ze zakladnich piliru kolektivniho investovani. Uvedena fakta vsak prilis duvery nevzbudi. Michal Pechan
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2001 16:10

Vážený pane, myslím, že Vaše dohady o tom, že UNIS o Vás co by konkurenci nestojí, nejsou na místě. Pokud vím UNIs již zhruba rok intenzivně pracuje (ve spolupráci s jinými společnostmi, které nejsou založeny podle českého práva) na změnách svých stanov a dalších regulí tak, aby do UNISu mohly vstoupit i společnosti jako ja ta Vaše. Schválení těchto změn valnou hromadou UNISu je naspadnutí a byla o tom již vícekrát informována i lokální media. Vzhledem k velmi přísným informačním povinnostem, které členové UNISu dodržují, bude jistě velmi zajímavé sledovat, kolik zahraničních správců změní své praktiky a začne reportovat všechny relevantní informace o svém působení na českém trhu. Vendula Klučková, místopředsedkyně etického výboru UNIS, jinak ŽB-Trust.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2001 12:38

Podle vysokeho procenta anonymu v techto ohlasech vyplyva podle me jasna vec, a to, ze drtiva vetsina onech panu "anonymu" je nejspise analytiky nebo jinymi pracovniky fondu, ktere pan Simcak neuvedl ve svem clanku. Pak je pochopitelne, ze se jim nelibi, kdyz si nazev sveho fondu neprecetli v textu a neni nic jednudussiho, nez nazory pana Simcaka prohlasit za prodejne, neprofesionalni atd. Jestlize se o me penize maji starat lide, kteri se pod svuj nazor ani neumi podepsat, potom radsi zapomenu na vsechny fondy a ulozim si penize nekam jinam. Pripadne mi to dost smutne. Milan Smid - student
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 3. 2001 11:08

Sleduji ING Český fond obligací od počátku a skutečně, co se týká výkonnosti, je u nás dlouhodobě jednička a to s velkým odstupem!!! Snad jen ten, na dluhopisový fond, dosti vysoký vstupní poplatek. Kvalitně je též řízen ING Český fond akciový, který je v převážně českých akciích také špičkou. Srovnejte si jeho graf výkonnosti např. se Sporotrendem. S.Volek, Praha.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2001 12:25 | martinahu

Můj případ je velmi podobný. Experta Šimčáka také znám. On sám musí vědět na čem je. Jeho sázení hvězdiček jako ve sportce podle záhadného klíče velmi dobře znám. Nebudu se ale dále vyjadřovat, neboť anonymy někomu vadí. Věřte, že je to poprvé, a doufám i naposled, co jsem se nepodepsal:-))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 22:18 | TGP

Závidím Vám Váš optimismus. Já myslím, že nezveřejní. Možná by tady na toto téma mohli udělat nějakou anketu :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 21:05

Myslím, že ho určitě zveřejní, dejte jim trochu času. Ale jinak je pravda, že jsem tento názor napsal jen proto, abych se článek pana Šimčáka stal nejkomentovanějším v posledním období. Což je úspěch, který nelze upřít
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 19:14 | TGP

Verte mi, ze osobni zkusenosti mam. Ale jiste chapete, ze jako zamestnanec investicni spolecnosti, zodpovedny za analyzy konkurence, se nemohu podepsat firemnim mailem. Ctenari ale jiste posoudi, zdali tematu rozumim nebo ne a zaridi se podle toho.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 19:12 | TGP

Souhlasím. Přitom by stačilo, aby pan Šimčák zveřejnil seznam fondů, které zastupují. Jak jsem pochopil z názoru níže, původně to přislíbil. Tím, že to neudělal, ale v podstatě potvrzuje spekulace, že článek psal jenom jako podporu své prodejní činnosti. Proč by ho jinak nezveřejnil?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 19:11 | TGP

Myslím, že to je poznat z toho, jak jsou názory formulovány. Lidé, kteří reagovali, o fondech něco vědí a protože tohle je malá země, tak bezpochyby pana Šimčáka znají. Vyjadřuje se dost často na to, aby si investiční společnosti prozkoumaly, co jsou jeho motivy, jak přemýšlí a podle čeho se rozhoduje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 17:33

Nereagujete sice na můj názor, přesto bych Vám rád odpověděl. Jde jen o to, že pan Šimčák je profesionál, analytik zaměstnaný ve společnosti Moneco, která mimo jiné má metodu hodnocení fondů, kterým pak uděluje rating ve formě hvězdiček. Protože je pan Šimčák známý, resp. většina z těch, kteří reagovali to ví, tak automaticky jejich názory obsahují i tuto znalost, přestože o tom ten článek není. A stejnmé je to i stím, že Moneco distribuuje, prodává fondy. Takže jsou pak různé názory na jejich nezávislost a tak. Každý ať si udělá názor sám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 17:03

Vysvetlete, prosim, proc je tento postup zcestny? Jaky postup podle Vas neni zcestny? Kde se v tomto clanku pise o hvezdickach? Jak se pozna clovek, ktery ma s panem Simcakem osobni zkusenosti, kdyz je tu skoro kazdy nick anebo anonym?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 16:48

Prominte, precetl jsem si cely clanek jeste jednou, ale stale jeste nemohu najit pasaze, kde by mi pan Simcak neco prodaval nebo neco sveho nabizel k prodeji. Nemohl byste mi pomoct a ukazat, kde jsou tyto veci schovane? Diky.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2001 10:30 | TGP

Ta stránka je docela dobrá a kvalitně udělaná, libí se mi možnost stahovat si zprávy k jednotlivým fondům. Good job! Škoda, že něco podobného neumí i jiní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/4

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Aleš Hušák

podnikatel

Zdeněk Tůma

ekonom a politik

Aleš Hušák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Tůma
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services