Chudý mobilní stromeček

Petr Vykoukal | | 28. 11. 2000 | 21 komentářů
Provozovatelé našich mobilních sítí si pro nás připravili dárky. Některé z nich se mohou jevit jako velmi hodnotné (SIM karty zdarma, kredit navíc či hodinový hovor za tři koruny), při pohledu přes hranice se však neubráníme pocitu chudých příbuzných. Noví operátoři v sousedním Německu a Rakousku totiž rozdávájí mobilní telefony, noční hovory do vlastní sítě poskytují zdarma bez omezení jejich délky a uživatelům paušálu odpustí několik měsíčních plateb.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 12. 2000 7:43

Odpoved Harry@seznam.cz - mela jsem na mysli verejny skolsky system,o soukromem moc nevim. Vychazim jen z rodinnych zkusenosti.
Zda barevni prestavaji umet cist mi neni znamo. V Oregonu moc barevnych nezije,ziji zde prevazne bili.Nechtela jsem timto rici,ze by se zde deti vice naucily,nezli v CR. Spise se mi jedna o socialni a ekonomickou stranku veci,ktera pomaha rodinam.
Jak znamo, v CR musi mnoho deti dojizdet do vzdalenych skol,nejen strednich,ale i zakladnich. Kdyz ma rodina 3 deti a musi detem platit denne jizdne do skoly,drahe obedy a pomucky, ma tato rodina znacne financni problemy. Totez je se studiem na Stredni skole a VS. Vim to ze zkusenosti s mymi detmi.Navic v CR i kdyz se jedna o nadanne dite ke studiu,velice tezce se dostava na VS. Je treba znamosti a uplatku,nestaci byt pouze dostatecne nadany a chytry.
V USA jsou deti do skol svazeny autobusy ze vsech mist zdarma az do ukonceni High School. Vybaveni uceben je velmi dobre,deti jsou vedeny k samostatne praci a premysleni o tematu. Je vyuzivano beskere moderni techniky,ktera je ve skole k dispozici. Syn sstudoval 2 roky v CR elektroprumyslovku. Meli k dispozici pouze par pocitacu,nic vic. Pote syn pokracoval ve studiu na High school v Portlandu. Jeho studium mne nestalo nic. Vse mel k dispozici ve skole. Jak mnohafunkci kalkulator,tak pocitac. Na zaklade vysledku zkousek mu dochazely nabidky VS ke studiu.
Staci byt nadany a udelat zkousky v pozadovanem prumeru a mate zaruceno,ze muzete studovat. Neni treba uplatku a znamych. Zaci zde maji moznost byt sponzorovani,nebo tez mohou ziskat pri dobrem studiu stipendium. Znam mnoho studentu,kteri vystudovali bez pomoci rodicu. V CR kazdy breci,co ho dite na skole stoji penez. Syn si na studium vydelal a studoval. Musel vsak prerusit,vratit se zpet do CR a jit na vojnu.Dotazem na CVUT ,zda by mohl studovat zde a za jakych podminek mu byl poslan tiskopis,ve kterem nebylo odpovedeno na otazky. Jen zde byl
uveden pocet uchazecu o sudium a pocet vyvolenych. Bylo to asi 20% zaku.
Divil byste se,co lidi v CR na uradech neumi dobre cist, odpovidat na danne otazky a kolik pravopisnych chyb napisi v urednim dopise. Totez se casto objevuje v novinach,knihach ap. A jsou vsichni bile rasy jako ja.
Zdravim a preji prijemne Vanoce.

+20
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 11. 2000 7:16

Souhlasim s posledni vetou,ktera hovori o tom:ceske site do batohu .. a ja rikam hodit do Vltavy.Mivala jsem tellinku v Praze za 600,--Kcs,hovor stal 50 haleru,neomezeny casove. Nyni se neprestavam divit. Namisto aby zavedeni telefonu bylo samozrejmym pomocnikem a dostupnym vsem,je provoz a vse kolem telefonu i Internetu pro bohatsi lidi.Jsou zde komentovany telefonni sluzby v Nemecku a Rakousku. Mohu rici,jak je to v USA,kde ziji od r. 1993.Je vice moznosti.Poplatek za pevnou linku je $ 25 mesicne,coz je hodinovy plat remeslnika,napr stavbare. V teto cene je zadarmo mistni hovorne,coz je okruh asi okresu. Long distance stoji 5 centu za minutu. Hovor z Oregonu do Prahy 14 centu za min.
Co se tyka mobilu. Mobil Nokia dostanete zadarmo k pouzivani. Zaplatite si pouze mesicni pausal za urcity pocet minut.Ruzne spolecnosti nabizeji ruzne ceny. Muzete mit za $30.-- 800 min. Zalezi kterou spolecnost zvolite. Je bezne,ze kazdy clen rodiny ma call phone.
Je normalni mit zvlast linku pro fax,pro Internet a call. Kdyz pouzivate karty,telefonovani je uplne nejlevnejsi - 3,5 centu za min.
Internet - zaplatim poplatek $187,-- na cely rok, neomezeny casove,tedy mohu byt ve spojeni s celym svetem denne 24 hod. Za e-mail neplatim nic navic.Zadne dalsi placeni nenabiha provozem tel.linky,nebot napojeni na Internet je v ramci mistniho hovorneho,tj. zadarmo. Pisi to proto,ze si casto surfuji do sve vlasti a ctu si zajimavosti. Hodne se setkavam s tzv. amerikanizovanim v CR. Nic proti tomu, ale kdyz amerikanizovat, tak vse. I to dobre .O tom se mlci. televize vysila nablble serialy, namisto kvalitnich filmu. Lidem se nerekne o vyhodach,ktere jsou tu samorrejmosti. Je tu rovnez dobry skolsky system o kterem by bylo tez dobre informovat lidi v CR. Stat by to mohl v CR tez zavest. Ale to az nekdy jindy.
Zdravi Bohumila Leach

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 21 komentářů)

28. 11. 2000 9:09 | letal

Souhlasím s tím, že úplatky našich operátorů jsou mizerné. Nejvíce mne však v poslední době irituje nulová akceschopnost Paegasu reagovat jak na levnější Oskar, tak na vteřinově účtující Eurotel. Že by jme byli svědky pověstného usínání na vavřínech? No, na druhou stranu, hlavně že byli první s GPRS, což mne jako běžného uživatele má asi uklidnit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vlastimil Tlustý

politik

Linda Vavříková

podnikatelka, Allegria

Vlastimil Tlustý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Linda Vavříková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services