Lepší už to nebude

Ani v uplynulém krátkém pracovním týdnu na tom fondy nebyly lépe. Za pouhé čtyři pracovní dny stačil z fondů "odtéci" majetek za bezmála čtvrt miliardy korun. Již i největším optimistům začíná být jasné, že letos už to lepší nebude.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 11. 2000 12:56, pjt

Myslim, ze Pioneeru nezbyva nic jineho, i kdyz je balancovany. V soucasne dobe ma asi 30% v dluhopisech. Pokud by chtel zvysit dluhopisovou cast nema moc na vyber - ceske dluhopisy jiz nejsou tak zajimave a jsou i drahe. Akcie - tam si v soucasne dobe nevyberete, skoro vsechny jsou na svych minimech. Spis mne udivuje ta volatilita svetovych trhu, indexy litaji i 5% denne. Proc to tak je?

Zobrazit celé vlákno

+16
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

24. 11. 2000 15:09, brezmenp

Ale je (pro mě) nepochopitelné, proč mají pionýři větší pokles než akciové fondy. Takovou míru rizika pro typ smíš. fondu bych jako podílník nesl těžko. Vy jste asi dost ostřílený, ale zajímal by mě názor ostatních podílníků. CO NA VÝKYV ŘÍKÁTE VY, klienti pionýrů?

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 49 komentářů)

20. 11. 2000 20:51 | TGP

To by asi nebylo moc dobře. Jednak smíšené fondy nejsou ve světě příliš oblíbené a jednak si myslím, že lidem přinesou jen další zklamání. V dobách rychlého růstu akcií lidem přinášejí méně než fondy akciové (takže jsou zklamaní) a v dobách pádu akcií pak ztrácejí více než fondy dluhopisové (takže jsou lidé zase zklamaní). Raději bych se snažil lidem vysvětlit, že by si poměr výnos/riziko měli namíchat sami z akciových a dluhopisových fondů, než aby to někdo dělal za ně. Nemluvě o tom, že se strategie smíšených fondů může rychle měnit, takže to, co jste si koupil včera, nemusí být to, co vlastníte dnes. Takže smíšené fondy raději ne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2000 20:40 | TGP

Přesně tak. Všude ve světě se prodávají různými kanály standardní balíčky, které lze nasadit na naprostou většinu životních situací. Takže proč by to nešlo i u nás? Je to jenom o tom, dát si práci s pořádnou analýzou, dostatečně integrovat nabídky bankovních skupin (zatím se to v podstatě nikomu nedaří a všichni prodávají své produkty víceméně odděleně) a pak je umět správně nabídnout. Pak už stačí jen dobře vyškolená pracovnice infolinky, která ví, na co se má zeptat a jak nabídnutý koláč produktů vysvětlit (případně mít tak dobré jméno jako instituce, že si lidé ten koláč pořídí kvůli mému jménu a kvůli tomu, že mi důvěřují).
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2000 20:05 | TGP

Velmi mě překvapila vaše informace o křížovém financování fondů. Je to normální? A když se tak dívám na dlouhodobě špatnou výkonnost eurobondového fondu, není to dokonce poškozování podílníků? Neměl by na to být nějaký předpis nebo něco podobného, co by zakázalo vzájemné vlastnictví fondů v rámci jedné skupiny?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2000 15:48 | TGP

Ale proč? Vždyť na 90% potřeb lidí stačí mít dobrý software a lidskou přidanou hodnotu je nutné vložit tak maximálně v 10% případů...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2000 15:25 | PetrV

Finanční poradenství je činnost velmi zodpovědná na to, aby KAŽDÝ pracovník pobočky a operátor na telefonní lince poskytoval takové služby. Banka má nabídnout specialistu a ostatní pracovníci či operátoři by zase měli mít přehled to tom, co banka nabízí. Tak by se klient mohl rozhodnout (na úrovni přepážek a sluchátek), zda mu banka nabídne to, co žádá a pokud ano, tak měl zajít za odborníkem, který mu zodpovědně poradí, jak dále postupovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2000 10:48 | pjt

Muj nazor je, ze se Sporoinvest smrskne na nejakych 8-10mld. Lide uz nevidi ty uzasna procenta, kterych SpInv dosahoval v minulosti. Tim lze i vysvetlit odliv penez z tohoto fondu. Preci jen klienti sporitelny nejsou tak edukovani, aby pochopili, ze minule vynosy byly vujimecne a obtizne udrzitelne. Ostatni fondove produkty jsou na delsi dobu, podlehaji kolisani hodnoty. Na to neni jeste cesky investor (stradal) pripraven. Jenom cas jej nauci, ze dlouha doba dela z penez signifikantni penize. Ten, kdo stravil nejaky cas v civilizovanem zahranici, to jiz vi. V soucasne dobe je rovnez velkym konkurentem fondu. Lide jdou do pujcek, ktere jsou pomerne dobre dostupne a pro banky i bezpecne, protoze male uvery (na rozdil od velkych) se proste plati. Dalsim faktem je, ze valna vetsina populace nemysli na "zadni kolecka", na svoje penze atd. Nikdo (s nekolika vyjimkami, kteri vyuzivaji financni poradenstvi) jim to take nerika, ze? Stale slysime z ust CSSD jak je prubezne financovani duchodu udrzitelne, nejlepsi atd. Bohuzel opak je pravdou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2000 10:22 | SkrivanekT

Myslím, že Sporoinvest svojí vedoucí pozici ztratí. Největší bude nějaký globální smíšený fond.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2000 10:18 | TGP

Dobrý den, líbí se mi vaše pondělní komentáře. Velmi rád je čtu, protože mám ve fondech většinu svých peněz. Moc oceňuji, jak své komentáře a vysvětlení připojují lidé z IKS, Akra a podobně. Jenom je mi velmi líto, že se nevyslovují také lidé ze SIS, kteří vědí, o čem mluví, a určitě by měli co dodat.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2000 10:04 | TGP

Myslím, že obecně fondy peněžního trhu půjdou dolů a že se více majetku bude přelévat do fondů akciových, a to jak českých, tak zahraničních. Nejdříve ale musí přijít změna postoje bank - každý pracovník pobočky nebo telefonní linky musí být schopen klientovi namíchat zajímavé portfolio z vlastních i cizích produktů.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mojmír Čapka

podnikatel, Brisk

Dušan Kunovský

podnikatel, Central Group

Mojmír Čapka
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Dušan Kunovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services