Revolut přidává omezení. Pozor u bankomatu, převodů i investic

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 19. 2. 2021 | 6 komentářů
Revolut přidává omezení. Pozor u bankomatu, převodů i investic

Zdroj: Revolut

Fintechová firma Revolut oznámila další omezení svých služeb, respektive zvýšení poplatků. Týkají se hlavně výběrů nižších částek z bankomatu, převodů peněz mimo oblast SEPA a investic.

Pro dosavadní klienty se pravidla zpřísní od 23. dubna, u investic už od 1. března. Cílem je znevýhodnit bezplatný program a motivovat uživatele k přechodu na měsíční paušály.

„Usilovně pracujeme na tom, abychom zlepšili vaše zkušenosti s Revolutem, a proto jsme aktualizovali některé funkce,“ píše Revolut v úvodu oznámení.

Změny se tentokrát netýkají směnárny, tedy výhodných kurzů měn. Zatím poslední omezení v této oblasti zavedl Revolut od loňského srpna.

Výběry z bankomatů s kartou Revolut

První změna omezuje výběry nižších částek z bankomatů. Bezplatný tarif Standard má v současné době měsíční limit pro výběry 4500 korun (nebo odpovídající částku v cizí měně). Při překročení limitu si Revolut strhne 2 %.

Nově teď zavede i omezení počtu výběrů bez poplatku: maximálně pět měsíčně. „Oba tyto limity platí nezávisle na sobě. Jakmile jeden překročíte, začnete platit poplatek, i když nepřekročíte druhý,“ píše klientům.

Dosavadní poplatek 2 % při překročení limitu se nemění, nově však vždycky dosáhne minimálně 30 korun. To znamená, že uživatelé zaplatí za nadlimitní výběr buď 2 %, nebo 30 korun – podle toho, která částka je vyšší.

Tipy pro lovce odměn

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Pro placené tarifní plány zůstávají dosavadní limity výběrů, tedy 4500 Kč měsíčně u varianty Plus, 9000 Kč u varianty Premium a 22 000 Kč u varianty Metal. K omezení počtu výběrů u nich nedojde. I pro tyto tarify však Revolut nově zavádí minimální poplatek 30 Kč za nadlimitní výběr, pokud by dosavadní 2% poplatek vycházel nižší.

Mezinárodní převody přes Revolut

Druhé omezení se týká mezinárodních převodů peněz.

„Nejoblíbenější typy plateb, které používá více než 90 procent našich zákazníků, zůstanou bez poplatků,“ zdůrazňuje Revolut. Myslí tím jak tuzemské převody v korunách, tak převody v eurech do států v oblasti SEPA – ta vedle Evropské unie zahrnuje i Velkou Británii, Švýcarsko, Norsko, Island nebo Lichtenštejnsko. Bez poplatku zůstanou také přímé převody jiným zákazníkům Revolutu (peer-to-peer) v jakékoli zemi na světě.

Poplatky se změní jednak u posílání peněz mimo oblast SEPA, jednak u převodů v jiné měně než v eurech (tedy i v rámci EU a dalších států oblasti SEPA). Cena za takové mezinárodní platby se nově bude pohybovat od 10 do 150 korun v závislosti na tom, jakou částku převádíte a kam.

Zákazníci s nejdražšími tarify Premium a Metal mohou využít určitý počet převodů v rámci paušálu, tedy bez poplatku navíc. Součástí tarifu Premium bude jedna mezinárodní platba bez poplatků za měsíc, součástí tarifu Metal pak tři mezinárodní platby. Tarify Standard a Plus tuto výhodu nemají.

Revolut v současné době nabízí dva typy mezinárodních převodů: přeshraniční převody a platby SWIFT. Každý z nich je omezen dvěma samostatnými limity: Zákazníci s plány Standard a Plus doteď mají jeden přeshraniční převod měsíčně zdarma, poté zaplatí 15 Kč za každý. Převody SWIFT stojí v závislosti na měně 90 nebo 150 Kč. Zákazníci s plány Premium a Metal neplatí poplatky za přeshraniční převody a mají jeden převod SWIFT měsíčně zdarma, poté v závislosti na měně zaplatí 90 nebo 150 Kč.

Dosavadní samostatné kategorie – přeshraniční převody a platby SWIFT – se teď nově sloučí do jediné, nazvané mezinárodní platby.

Investice na burze s Revolutem

Revolut od března omezí počet investičních transakcí za měsíc bez poplatku. U plánu Standard klesne ze tří na jednu měsíčně, u plánu Plus zůstane na třech měsíčně, u plánu Premium klesne z osmi na pět. Každá transakce nad limit přijde na 28 Kč. Nejdražší tarif Metal dál nabídne neomezený počet transakcí.

Zároveň výrazně zdraží poplatek za úschovu či za správu (custody fee), a to z 0,01 % na 0,12 % tržní hodnoty aktiv za rok.

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+47
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 2. 2021 12:58, revolut user

Revolut se zhorsuje jako servis a taky jako appka. Clovek se tam boji poslat vic penez.

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 2. 2021 14:12, Jakub

Citace - revolut user / 19.02.2021 12:58

Revolut se zhorsuje jako servis a taky jako appka. Clovek se tam boji poslat vic penez.

Ne? Jako Metal user nemám a ani jsem neměl žádný problém.

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

6. 2. 2024 | Petr Kučera

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

Raiffeisenbank, Creditas, ČSOB, UniCredit a Skip Pay lákají na odměny za aktivní využívání služeb nebo sjednání nového účtu. Některé odměny získá každý při splnění podmínek, u jiných... celý článek