Equa ruší poplatek za výběry z bankomatů v cizině

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 5. 2. 2020 | 3 komentáře

Equa bank zruší od 20. února poplatek za výběry z bankomatů v zahraničí. Nově tak budou zadarmo a neomezeně po celém světě.

Klienti osobního bankovnictví tím ušetří devět korun za každý zahraniční výběr, klienti firemního bankovnictví 99 korun za výběr.

„V rámci našeho běžného účtu získá klient nejširší spektrum bezplatných služeb, a to bez jakéhokoliv omezení a podmínek,“ říká Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

Běžný účet od Equa patřil už doteď k nejlevnějším na trhu. Banka neúčtuje poplatky ani za vedení běžného účtu nebo vydání platební karty, ani za základní služby jako jsou tuzemské platby nebo europlatby (zadané elektronicky), výběry ze všech tuzemských bankomatů, zdarma je i vedení účtu v cizí měně.

Víme víc

Dokážete během pěti měsíců utratit 100 000 Kč? Pak můžete odměnu za nový účet v Monetě vyčerpat naplno.

Banka láká na bonus 2000 Kč. Prozkoumali jsme podmínky


Které banky už umějí okamžité platby? Na kolik vás přijdou prioritní a mají ještě vůbec smysl? A jak snadno si je nováček splete?

Okamžité platby nejsou prioritní ani expresní. Jak banky ukážou rozdíl?


Chytrý, Aktivní a Prémiový. Do světa se vydala trojice nových účtů, která nahradila řadu eKonto. Prozkoumali jsme, co nabízí a jestli se vyplatí i dosavadním klientům.

Raiffeisenbank má nové účty. Levnější a bez podmínek

Nabídka od Equa bude od 20. února srovnatelná s Creditas nebo Expobank (Neo účet) – také tyhle banky nabízejí všechny základní služby zdarma a bez podmínek. Drobný rozdíl ocení jenom ti, kdo chtějí najednou vložit hotovost nad 375 tisíc korun: Creditas nad tuhle hranici vybírá poplatek 0,05 %, zatímco Equa má bezplatné vklady bez omezení částky.

Ostatní banky, které nabízejí bezplatné vedení účtu bez podmínek, mají přinejmenším jedno drobné omezení. U mBank jsou výběry bez poplatku až od částky 1500 korun. Air Bank účtuje výběry z cizích bankomatů v tuzemsku, stejně jako ze zahraničních (shodně 25 Kč). U Fio je k bezplatnému výběru z cizích bankomatů potřeba splnit určité podmínky a ani pak nejsou bez omezení; v zahraničí je zdarma jeden výběr měsíčně, za každý další se platí 80 Kč. U Monety se platí za výběry z jiných tuzemských bankomatů (20 Kč nebo paušální příplatek). Výběry v cizině účtují i Hello bank (30 Kč) nebo Raiffeisenbank u svého nového, jinak bezplatného účtu (dokonce 100 Kč plus 0,5 % z vybírané částky).

Equa bank loni na podzim spustila prvních šestnáct vlastních bankomatů. Všechny umožňují kromě výběru také vklady hotovosti.

Během prvního čtvrtletí chce Equa spustit okamžité platby, které už před ní zavedlo devět tuzemských bank.

A nic vám neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám zajímavé rozhovory, aktuality ani praktické tipy! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Partners Financial Services