Generali Česká pojistí i přerušení cesty kvůli Covid-19

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 24. 7. 2020
Generali Česká pojistí i přerušení cesty kvůli Covid-19

Zdroj: Shutterstock

Generali Česká pojišťovna rozšiřuje pojistné krytí u pojištění pro případ přerušení nastoupené cesty, a to pro smlouvy individuálního cestovního pojištění sjednané od 24. července přímo na pobočkách.

Pojištění pro případ přerušení nastoupené cesty tak uhradí klientům v zahraničí nenávratně vynaložené náklady v těchto situacích:

  • je-li příslušným úřadem nařízen preventivní test na zjištění onemocnění Covid-19,
  • je-li příslušným úřadem nařízena preventivní karanténa v souvislosti s podezřením na onemocnění Covid-19,
  • v případě nařízené karantény pojištění hradí také náklady spojené s ubytováním a stravou,
  • parkovné, které vzniklo po termínu řádného návratu leteckou dopravou, za předpokladu, že řádnému vyzvednutí vozu zabránila nařízená karanténa v souvislosti s Covid-19,
  • repatriace do České republiky po ukončení nařízené preventivní karantény (letadlo, vlak, autobus).

Nezapomeňte na cestovní pojištění!

Zdroj: Shutterstock

Srovnáme i sjednáme

Čekají vás cesty? Potřebujete se na chvíli se utrhnout a vyletět ven z rodné kotlinky?

Určitě se vám bude hodit cestovní pojištění. Stojí pár korun, ale když se něco stane, může pro vás mít hodnotu milionovou.

Rádi pomůžeme s porovnáním cestovka, aby vyhovovalo vaším potřebám, a přitom bylo levné. A budete-li chtít, rovnou ho tady můžete za pár minut online sjednat.

Pojistný limit je 30 000 korun na osobu. Pojišťovna hradí náklady, jestliže je neplatí místní úřady v zahraničí.

„Ve všech výše uvedených případech klienti musí kontaktovat asistenční službu Generali České pojišťovny, která s nimi celý postup bude koordinovat. Mimo jiné i proto, aby náklady uhradila přímo a nebylo nutné následně řešit zpětné proplacení,“ říká mluvčí Jan Marek.  

„Příkladem může být klient, který odletěl na dovolenou v termínu od 1. do 8. srpna. Poslední den mu na hotelu, při odhlašování před cestou na letiště, naměří zvýšenou teplotu a udělají mu test na Covid-19. Klient čeká na výsledky, je mu nařízena karanténa v tomto hotelu do 15. srpna. Výsledek testu je nakonec negativní a může odcestovat. Generali Česká mu proplatí náklady testu, náklady karantény (hotel, strava), pokud je nehradí místní úřad, který jej nařídil, a náklady na repatriaci, případně parkovné na letišti za dny navíc oproti původnímu termínu návratu," upřesňuje mluvčí.

Marek připomíná, že cestovní pojištění v souvislosti s onemocněním Covid-19 hradí náklady spojené s léčbou pouze za předpokladu, že k nákaze došlo v zahraničí v takzvané bezproblémové lokalitě. Jde tedy o místo, kam Ministerstvo zahraničních věcí ČR nevydalo varování nebo doporučení necestovat z důvodu onemocnění Covid-19.

V lokalitě, kam ministerstvo vydalo varování nebo doporučení necestovat, i nadále pojištění léčebných výloh (a všechna ostatní pojištění) kryjí ostatní situace, které se netýkají nákazy onemocněním Covid-19, a to v rozsahu pojistných podmínek.

Čtěte víc:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

3. 8. 2023 | Lucie Weissová

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

Jak správně nastavit cestovní pojištění a jak postupovat, když se něco doopravdy stane, radí Jana Konvalinová z pojišťovny Kooperativa.

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

14. 2. 2023 | Finparáda

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 12. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek