Alkohol už vás o peníze nepřipraví, slibuje první pojišťovna

pk | rubrika: Aktuality | 24. 6. 2019

Pojišťovna Axa Assistance oznámila, že jako první v Česku nabízí připojištění krytí léčebných výloh v zahraničí do výše 0,8 promile alkoholu, což odpovídá přibližně čtyřem pivům či panákům. Mezi další nová připojištění patří Pojištění půjčeného vozidla  a Autoasistence na cestách.

„Od nynějška už u nás neplatí, že když se na dovolené v zahraničí po konzumaci alkoholu zraníte, tak vám pojišťovna odmítne proplatit náklady na ošetření ze sjednaného cestovního pojištění,“ říká generální ředitel Axa Assistance Jan Čupa.

„Dosud všechny pojišťovny na českém trhu v případě alkoholu uplatňovaly výluku – alkohol v krvi pro ně byl důvodem pro to odmítnout proplácet výdaje lékařské ošetření. S naším připojištěním si teď klienti budou moci dát v klidu koktejl na pláži nebo pivo k večeři,“ dodává Čupa.

Srovnáme cestovní pojištění

Za kopečky? Sjednáme vám cestovní pojištění, aby skákalo, jak budete pískat...

Připojištění, které klienty chrání i po konzumaci alkoholu do 0,8 promile, se jmenuje Drink povolen. Vztahuje se jenom na dospělé osoby. Při týdenní dovolené v Evropě si jednotlivec připlatí 13, 16 nebo 31 korun podle varianty samotného pojištění (po započtení 50% slevy).

Mezi další nová připojištění patří Pojištění půjčeného vozidla. „V případě autonehody, nebo pokud klient vrátí vozidlo poškozené, mu proplatíme spoluúčast až do výše 30 000 Kč. Cena tohoto připojištění je mnohonásobně nižší, než když si jej člověk sjedná přímo na místě v půjčovně,“ říká mluvčí Axa Assistance Michal Roškanin.

Další novinkou je připojištění Autoasistence na cestách. „Nevztahuje se jen na zahraničí, ale také na události, k nimž dojde na cestě do nebo z dovolené na území ČR,“ upřesňuje mluvčí.

Axa zároveň pokračuje v marketingové akci, díky níž každý při sjednání cestovního pojištění dosáhne na poloviční slevu oproti ceně, kterou uvádí jako standardní.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

3. 8. 2023 | Lucie Weissová

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

Jak správně nastavit cestovní pojištění a jak postupovat, když se něco doopravdy stane, radí Jana Konvalinová z pojišťovny Kooperativa.

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

14. 2. 2023 | Finparáda

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 12. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Než bys řekl grog. Kdo a jak vám pojistí lyže před restaurací proti krádeži

5. 12. 2022 | Jana Divinová

Než bys řekl grog. Kdo a jak vám pojistí lyže před restaurací proti krádeži

Heady, Atomiky, Rossignoly. Lyže a snowboardy stojí spoustu peněz. Jenže někdy je prostě musíte nechat o samotě, než se vyčuráte, ohřejete, najíte. Příležitost pro zloděje. Dá se proti... celý článek

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

31. 10. 2022 | Petr Kučera

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně zviditelnit změnu vlastníka, která byla dokončena před rokem.

Partners Financial Services