Zimní sezóna na horách začíná. Zjistěte, jaké pojištění se vám vyplatí

PR článek | rubrika: PR Článek | 28. 1. 2019
Dovolená bez cestovního pojištění není dobrý nápad. A při dovolené na horách to platí dvojnásob.
Zimní sezóna na horách začíná. Zjistěte, jaké pojištění se vám vyplatí

Zimní sezóna je v plném proudu a spousta z vás vyráží na hory do zahraničí. Do vyhlášených lyžařských středisek s nadstandardním zázemím a servisem. Je zcela pochopitelné, že se určitě těšíte. Jen byste neměli zapomínat na jednu hodně důležitou věc. Nemáme na mysli lyže ani lyžařskou výbavu, ale cestovní pojištění. Bez něj raději nikdy neopouštějte hranice České republiky, a u zimní dovolené na horách to platí dvojnásob.

Je to právě cestovní pojištění, které vás v případě úrazu ochrání před vysokými finančními náklady na léčbu v cizině, popřípadě za převoz do ČR. Pojištění hory je nepostradatelná součást takového zimního výletu a my vám nyní prozradíme, jak vybrat tu nejlepší pojistku.

Volte cestovní pojištění na internetu

Dnes už nemusíte chodit pro pojištění na hory na nejbližší pobočky pojišťovny. Současné době vládnou moderní technologie, tudíž je možné vyřídit cestovní pojištění online. A to ještě s tím bonusem, že se nebudete omezovat na nabídku jediné společnosti, ale porovnáte hned několik produktů naráz.

To by měl být odrazový můstek hledání pojištění hory. Vyberte si vhodný srovnávací portál, který vám umožní porovnat spoustu pojistek na jediném místě, během pár minut a s tím, že si vyberete to nejvýhodnější řešení odpovídající vašim potřebám. Taková novodobá kalkulačka cestovního pojištění, jež si mimochodem můžete objednat i v den odjezdu na hory. A to přímo z domu.

Myslete při srovnání i na ty nejmenší detaily

Při výběru cestovního pojištění na hory se jistě vyplatí nespoléhat se na základní pojistku. Určitě se zajímejte o velikost finančního plnění v rámci léčebných výloh, a to nejrůznějšího charakteru. Chybět by neměla ani zdravotní repatriace a profesionální asistenční služby. K takovému pojištění můžete nabalovat i řadu přidružených služeb, jež získáte v rámci srovnání na internetu.

  • Pojištění storna zájezdu v okamžiku, kdy nemůžete vyrazit na dovolenou na horách.
  • Pojištění zavazadel pro případ, že vám je někdo ukradne.
  • Pojištění odpovědnosti v situaci, kdy způsobíte škodu někomu dalšímu, a je jedno zda to bude na majetku nebo na zdraví.
  • Úrazové pojištění související s trvalými následky po úrazu.

Rizikové sporty

Sami určitě moc dobře víte, jak dobří jste lyžaři a jakým zimním aktivitám se věnujete. V rámci srovnání pojištění hory proto neopomínejte ani na to, jaké sporty vámi zvolené cestovní pojištění zahrnuje. Obvykle jde pouze o ty základní, takže jako vyznavači adrenalinu byste mohli být při úraze hodně překvapeni tím, že vám pojišťovna nechce vyplatit finanční plnění.

Dle vlastního uvážení si raději připlaťte za rizikové zimní sporty a budete mít jistotu, že o vás bude postaráno v jakékoliv situaci a poskytnutá péče vás nebude nic stát.

Kalkulačka cestovního pojištění

Pojištění hory, to mohou být náklady již od 7 Kč na den. Proto neváhejte a využijte cestovní pojištění online. Vsaďte na praktickou kalkulačku, která se rozhodně vyplatí.

  • Úspora drahocenného času. Vše proběhne během několika minut, včetně dokončení objednání cestovního pojištění.
  • Díky objednávce přes internet můžete oproti klasické pojišťovně ušetřit až 50 % nákladů.
  • Po online platbě jste okamžitě pojištěni a můžete vyrazit na zimní dovolenou třeba na poslední chvíli.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

3. 8. 2023 | Lucie Weissová

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

Jak správně nastavit cestovní pojištění a jak postupovat, když se něco doopravdy stane, radí Jana Konvalinová z pojišťovny Kooperativa.

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

14. 2. 2023 | Finparáda

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 12. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Partners Financial Services