Odhad-zdarma.cz vypracuje přes 1000 odhadů nemovitostí denně. Zájem roste

PR článek | rubrika: FINEXPO | 29. 3. 2021
Ani v době pandemie a omezení pohybu obyvatel se trh s bydlením nezastavil. I v oboru realit dochází k rozvoji on-line služeb, bez nutnosti osobní návštěvy. Rostoucí zájem je například o on-line odhady nemovitostí, což potvrzují odborníci z on-line kalkulačky Odhad-zdarma.cz.
Odhad-zdarma.cz vypracuje přes 1000 odhadů nemovitostí denně. Zájem roste

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

„Od loňského nástupu pandemie jsme zaznamenali více než 100% nárůst zájmu o on-line odhady nemovitostí. Aktuálně zpracujeme přes 1000 on-line odhadů denně. Nejčastěji lidé využívají službu pro stanovení tržní ceny nemovitostiurčení optimální výše nájmu nebo pro účely dědického řízení. Zájem je jak o on-line kalkulačku, kde uživatelé za pár minut a bez nutnosti vkládání kontaktních údajů zjistí výsledek, tak i o služby on-line specialisty, který zpracovává odhady v případě atypických nemovitostí či pro dědické řízení, kdy je nutné dodat odhad ve formátu požadovaném notáři. Výrazně vzrostl zájem zejména o on-line výpočet tržní ceny nájmu. Trh nájemního bydlení se za poslední rok znatelně proměnil. Změnu cenové hladiny u nájmu lze pozorovat po celém území České republiky. V Praze je tento fenomén ještě výraznější díky uvolněným bytům, které původně sloužily pro krátkodobé pronájmy. Lidé tyto změny vnímají a chtějí mít jistotu, že nepronajímají nemovitost pod cenou, nebo se naopak nesnaží neúspěšně pronajmout za vyšší cenu, než je aktuálně na trhu reálná,“ komentuje aktuální situaci Jakub Zámiš, realitní odborník z Odhad-zdarma.cz.

Kdy využít on-line odhad nemovitosti

Zvýšený zájem o ověření ceny nemovitosti je reakcí na různé životní situace a potřeby.

On-line odhad ceny nemovitostí je nejčastěji potřeba:

  • Když chcete prodat nebo plánujete prodej nemovitosti
    On-line odhad nemovitosti vám pomůže získat představu o ceně nemovitosti, kterou chcete prodat nebo pokud o prodeji nemovitosti jen přemýšlíte. A to jak v případě prodeje a stěhování do novéhodomu nebo bytu, tak při prodeji z důvodu zhoršenéfinančnísituace. Prodej nemovitostitotižmůže být řešením i v případě finančních potíží. Správně stanovená prodejní cena vám pomůže prodat nemovitost dostatečně rychle a bez případných ztrát.
  • Když chcete svou nemovitost pronajmout nebo pronájem hledáte
    Nájemní bydlení je logickou a rozumnou volbou v době nejistoty. Nejen samotná pandemie, ale také nejasné vyhlídky mnoha rodin a podnikatelů ohledně jistoty dostatečného příjmu v budoucnosti, vedou mnohdy k dočasné volbě bydlení v pronájmu. Ne každý si může dovolit vysokou investici v podobě vlastního domu nebo bytu. Pokud tedy pronájem hledáte, můžete si ověřit nabízenou výši pronájmu. Pokud zvažujete pronájem své nemovitosti, správně stanovená výše nájmu vám dozajista ušetří starosti a peníze.
  • Když chcete nemovitost koupit
    Při hledání nového bydlení, pozemku nebo chalupy pro rekreaci se vám může hodit ověření požadované nebo inzerované ceny nemovitosti prodávajícím. On-line odhad nemovitosti pomáhá určit skutečnou hodnotu vyhlédnuté nemovitosti. Pomůže vám i s upřesněním představy o potřebné výši investice.
  • Když potřebujete odhad od specialisty
    Někdy je prodávaná nebo vyhlédnutá nemovitost natolik specifická, například velikostí, dispozicí, historickou hodnotou, lokalitou nebo stavebně-technickými parametry, že je nutné posoudit její tržní cenu individuálně. Službu on-line odhadu od specialisty rovněž poskytuje zmíněná služba Odhad-zdarma.cz
  • Když potřebujete odhad pro dědické řízení
    V rámci dědického řízení zjišťuje pověřený notář hodnotu majetku pozůstalého. Je-li součástí majetku nemovitost nebo více nemovitostí, dokládáte jako případný dědic notáři jejich hodnotu (tzv. „cenu obvyklou“)odborným posudkem.Ao takový odborný posudek můžetetaképožádat on-line z pohodlí domova.

 

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

5. 4. 2024 | Petra Nová

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

Poslední rok investorům do mnoha typů komerčních nemovitostí moc nepřál. „Průmysl byl nicméně jedním z mála segmentů, kde se nepřestalo stavět a výsledek ve střední Evropě lze považovat... celý článek

Partners Financial Services