Z jaké produktové nabídky si mohou vybírat zákazníci Bohemia Energy

PR článek | rubrika: FINEXPO | 8. 2. 2021 | 10 komentářů
U dodávky energií hraje zásadní roli především cena. Jak se ale v různých nabídkách orientovat? Jak zjistit, jestli nabídka, kterou vám dodavatel předkládá, odráží aktuální situaci na trhu?
Z jaké produktové nabídky si mohou vybírat zákazníci Bohemia Energy

Zdroj: Bohemia Energy

Komerční spolupráce

„Víme, že pro zákazníky je cena důležitá. Ale víme i to, že druhou nejvíce oceňovanou hodnotou je jistota. Jistota, že nemusí každý rok zkoumat, jestli jejich dodavatel adekvátně reaguje na změny na trhu,“ říká Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy, a dodává: „Proto jsme na základě výsledků testování způsobů postupné fixace za uplynulých deset let vytvořili tři základní produktové řady, které zákazníkům zajišťují dlouhodobě stabilní a výhodnou cenu.“ Výsledky testu si můžete přečíst zde.

  • Energie A++ znamená to, že pro zákazníka fixujeme cenu den před její dodávkou.
  • RELAX představuje postup, při kterém pro zákazníka fixujeme cenu na následující rok postupně každý obchodní den běžného roku (např. na rok 2022 provádíme fixaci v průběhu celého letošního roku).
  • KOMBI představuje kombinaci předchozích postupů, a to tak, že polovinu ceny tvoří cena   RELAXu a polovinu ceny tvoří cena Energie A++.

Tyto produkty patří svými vlastnostmi a cenou k těm nejlepším, které lze v současnosti na energetickém trhu získat. Co zákazníkům zajišťují?

  • Garanci férové a dlouhodobě výhodné (nízké) ceny
  • Garanci změny ceny komodity přesně podle produktových podmínek
  • Garanci pevné ceny na kalendářní rok (u produktu RELAX)
  • Průběžnou informaci o vývoji ceny na příští rok (u produktů RELAX, KOMBI) nebo průběžnou informaci o vývoji ceny v aktuálním roce (Energie A++, KOMBI)
  • Garanci transparentní ceny za služby obchodníka. Zákazník vždy přesně ví, kolik platí za služby obchodníka a kolik platí za samotnou energii

Pro koho jsou tyto produktové řady vhodné?

Energie A++ je produktem s takzvanými dynamickými cenami. Cena zákazníka přesně kopíruje aktuální cenu komodity na trhu s dodávkou na další den. „Nabídka je přímo oslnivá v období poklesu burzovních cen, jako byl například loňský rok. Ale na několikaleté historii jsme si ověřili, že i v období růstu cen jsou na tom zákazníci Energie A++ stále velmi dobře,“ uvádí Libor Holub.

Tento produkt je v desetileté historii cenově nejlepší a zároveň je vstupem do nové éry energetiky. Jako jediný má totiž pro každou hodinu jinou cenu. Ta je stanovena den před dodávkou na denním trhu podle skutečné nabídky a poptávky. To jednak předurčuje férovost ceny a zároveň umožňuje podle ceny aktivně řídit spotřebu v domácnosti.

RELAX je produkt, který je tím nejlepším řešením postupné fixace na dlouhodobém trhu s garancí pevné neměnné ceny v kalendářním roce. Je tak vhodnější pro konzervativnější zákazníky. „Všichni z běžného života víme, že pokud máme na něco důležitého jen jeden pokus, je to stresující a nemusí se to vždy podařit. Ale když je těch pokusů asi 250, obavy jsou rázem pryč. Proto se nákup energií tímto způsobem řadě spotřebitelů velmi líbí,“ vysvětluje Libor Holub. S RELAXem se tedy není třeba obávat náhlých výkyvů cen během roku ani hlídat, zda se do cen promítne případné zlevnění na velkoobchodním trhu.

Cena komodity se stanovuje vždy k 1. lednu na celý kalendářní rok, a to přesně podle toho, jak se meziročně změnila na velkoobchodním trhu. K nákupním cenám se pak přičte cena za službu obchodu.

KOMBI je produkt, který si v sobě nese půlku výhody produktu RELAX a půlku výhody produktu Energie A++. „Pokud jste na vážkách, zda zvolit RELAX nebo Energii A++, pak zvolte produkt KOMBI. Získáte tak výhodu dynamických cen ruku v ruce s konzervativnějším nákupem energií,“ uvádí Libor Holub.

Jistota pevné ceny

Vedle řešení s postupnou fixací ceny nabízí Bohemia Energy také produkt pro jednorázovou fixaci ceny, NAJISTO (12, 24, 36). Jak z názvu vyplývá, s tímto produktem si lze fixovat ceny na jeden až tři roky. Cena za služby obchodníkovi je již zahrnuta ve fixní ceně a stálém platu.

Posledním, ne však z pohledu atraktivity, je produkt Garance měsíce. Jeho ceníková cena kopíruje cenu produktů dominantních dodavatelů a to proto, abychom mohli transparentně poskytovat trvalou slevu ve výši jednoho měsíce zdarma. Tedy slevu ve výši 8,4 % jak na komoditu, tak na stálý měsíční plat.

Dobrá rada nejen na závěr

„Pokud nejste odborníkem anebo se o trh energetických komodit aktivně nezajímáte, nespekulujte a vyberte si jeden z námi nabízených způsobů postupné fixace ceny RELAX, Energie A++ nebo KOMBI,“ doporučuje Libor Holub a doplňuje: „Volte ten, který je vám osobně nejvíce sympatický. U tohoto způsobu pak zůstaňte a neměňte jej. Přeskakování bez znalostí se zpravidla nevyplatí.“

Pokud milujete klid a jistotu pevné ceny na delší období než jeden rok, pak bude vaší vhodnou volbou produkt NAJISTO. A jestliže chcete mít stoprocentní jistotu trvalé slevy oproti produktům dominantních dodavatelů, bude pro vás pravým produktem Garance měsíce.

Chcete mít na měsíc zdarma elektřinu nebo plyn?

Logo Bohemia Energi

Garance měsíce zdarma vám zaručí, že s Bohemia Energy budete mít vždy měsíc neregulované části energií zdarma. Ušetříte tedy částku ve výši průměrných měsíčních neregulovaných nákladů za energie. Navíc se nemusíte vázat, můžete si vybrat smlouvu na dobu určitou i neurčitou.

Fire icoPlyn
Lightning icoElektřina
Fire lightning icoElektřina i Plyn

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 10 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

5. 4. 2024 | Petra Nová

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

Poslední rok investorům do mnoha typů komerčních nemovitostí moc nepřál. „Průmysl byl nicméně jedním z mála segmentů, kde se nepřestalo stavět a výsledek ve střední Evropě lze považovat... celý článek

Partners Financial Services