Chcete levnější plyn a elektřinu? Víme, jak najít výhodnějšího dodavatele a jak ho změnit!

PR článek | rubrika: FINEXPO | 11. 11. 2019
Platit za elektřinu a plyn méně než doteď je sen mnohých. Avšak o levnějších energiích nemusíte pouze snít, získat je může skutečně každý. Rozhodně se totiž nejedná o žádný náročný a zdlouhavý proces, který vyžaduje vyšší dívčí. Víte, jak na to?
Chcete levnější plyn a elektřinu? Víme, jak najít výhodnějšího dodavatele a jak ho změnit!

Komerční spolupráce

Pro levnější energie nemusíte chodit daleko. Zapomeňte na osobní návštěvy poboček jednotlivých dodavatelů i nepřetržité obvolávání zákaznických linek, to vše je zbytečné, zdlouhavé, pracné a často také finančně náročné, zdaleka ne u všech společností je totiž zákaznická linka zdarma.

Známí mají nejlevnějšího dodavatele? Pro vás být levný nemusí!

Pokud si myslíte, že získáte nejpříznivější ceny jen díky tomu, že se zeptáte svých přátel a známých, pak jste také na omylu. Toto řešení sice už není časově tolik náročné, avšak pro vás jsou jejich odpovědi bez vypovídající hodnoty. Tam, kde jeden ušetří, může druhý zbytečně přeplácet. A to přeci nechcete!

Nejencena elektřiny je ovlivněna celou řadou faktorů. V potaz tak musíte brát typ odběru, přidělenou sazbu za distribuci a nainstalovaný jistič. U plynu je pak nutné zohlednit typ vaší domácnosti a k čemu je plyn využíván. V obou případech také velkou roli hraje odebírané území, roční spotřeba, dodavatel a typ produktu. Je tedy zcela jasné, že ani sousedův nejvýhodnější dodavatel vám nemusí vyhovovat.

Jde vám z těch všech pojmů hlava kolem?

Říkáte si, že se sami desítkami dodavatelů nikdy neprokoušete a nenajdete pro vás toho nejvýhodnější? Nebojte, vezměte si k ruce poslední fakturu za energie, smlouvu se současným dodavatelem a sedněte si k internetu.

Internet vám pomůže v porovnání cen plynu i elektřiny. Využít k tomu můžete jeden z online cenových kalkulátorů, kde zadáte údaje z faktury a smlouvy. Poté už jen vyčkáte na přehled pro vás nejvýhodnějších dodavatelů a jejich produktů.

Změna dodavatele není složitá. Na co si dát pozor?

Našli jste levnějšího dodavatele energií? Pak je na čase oslovit nového dodavatele a rozloučit se s tím starým. Počítejte s tím, že vaše domovská společnost vás nejspíš nebude chtít jen tak pustit. Jestliže vám ale nenabídne levnější elektřinu a plyn než vámi vybraná konkurence, nezůstávejte a jděte s hlavou vztyčenou o dům dál.

Vše potřebné ke změně obvykle najdete na stránkách každého dodavatele energií, většinou ale postačí zavolat na zákaznickou linku, kde vám poradí, jaký formulář vyplnit, kam ho zaslat a kde ho najdete. O rozvázání smlouvy se starým dodavatele se obvykle postará ten nový. Pozor ale dejte na výpovědní lhůty, je možné, že u stávajícího budete muset zůstat ještě pár měsíců, pokud pak máte podepsanou smlouvu na dobu určitou, zkontrolujte si konec smlouvy, ať se vám přechod kvůli levnějším energiím vyplatí.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

5. 4. 2024 | Petra Nová

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

Poslední rok investorům do mnoha typů komerčních nemovitostí moc nepřál. „Průmysl byl nicméně jedním z mála segmentů, kde se nepřestalo stavět a výsledek ve střední Evropě lze považovat... celý článek

Partners Financial Services