Změňte dodavatele plynu v létě: Získáte bonus 1500 Kč a šetříte od prvního dne

PR článek | rubrika: PR Článek | 14. 8. 2017 | 2 komentáře
Začínáte řešit přemrštěné ceny za plyn až s příchodem „dědečka Mrazíka“? S takovou moc neuspoříte.
Změňte dodavatele plynu v létě: Získáte bonus 1500 Kč a šetříte od prvního dne

Dodavatele plynu byste měli změnit ideálně už v létě. Jedině tak budete šetřit už od prvního dne topné sezóny. Přes letní prázdniny navíc probíhá spousta zajímavých akcí, díky kterým můžete průměrnou roční úsporu za plyn 4644 Kč ještě o pár stovek navýšit. Například společnost Ušetřeno.cz ty, kteří aktuálně mění dodavatele, odměňuje bonusem až ve výší 1500 Kč. Jak to funguje?

Pokud začnete změnu řešit včas, máte vyhráno

Venkovní teploty se už nějaký ten pátek pohybují kolem příjemných 30 °C, radiátory, krby, kamna i kotle si užívají zimního spánku a vy zase pocitu, že vytápění nemusíte chvíli vůbec řešit. Už to ale zase klepe na dveře. Topné sezóna je prakticky za rohem a nastává čas, kdy je třeba se na ni náležitě připravit. Obzvláště pokud si ještě živě vzpomínáte, jak se vám protočily panenky při pohledu na poslední vyúčtování.

Většina lidí ale zpravidla usne na vavřínech. V létě je cena za vytápění tolik nepálí a pak už je pozdě bycha honiti. Přestože je totiž samotná žádost o změnu dodavatele plynu otázkou několika málo minut, je třeba předem počítat také s výpovědní lhůtou, která obvykle trvá 3 kalendářní měsíce. Pokud se tedy rozhodnete změnit dodavatele 2. ledna, k reálné změně dojde až 1. května.

Změna dodavatele: Jak na to?

Dodavatelů je na trhu více než 50 různých. Prozkoumat všechny nabídky a porovnat si cenu plynu, kterou odběratelům nabízejí, je proto trochu vesmírná mise. Naštěstí existují intuitivní online srovnávače, jejichž prostřednictvím nejvýhodnějšího dodavatele snadno najdete. Jedním z nich je právě Ušetřeno.cz, kde vyplníte jednoduchou kalkulačku a ihned se vám zobrazí přehledné srovnání všech dostupných produktů na trhu.

Pomocí kalkulačky si také snadno a během 2 minut zvládnete sami spočítat úsporu, které s vybraným dodavatelem dosáhnete. Pokud pro vás bude dostatečně atraktivní, stačí jen odeslat online žádost o změnu. Následně vás zkontaktují energetičtí specialisté a společně se domluvíte na dalším postupu. Odpadá vám tak celá řada starostí, kterých se mnoho lidí obává. Složité papírování za vás vyřídí odborníci.  

Jak získat navíc bonus 1500 Kč?  

Společnost Ušetřeno.cz si právě z důvodu, že většina lidí v létě nad změnou dodavatele příliš nepřemýšlí, připravila akční nabídku, kterou chce přilákat jejich pozornost a pomoci jim začít šetřit od začátku topné sezóny. Akce spočívá v tom, že klienti, kteří stihnout změnit dodavatele plynu do 31. 8. 2017, dostanou navíc extra bonus ve výší až 1500 Kč. Stačí tedy, když se vydáte na jejich web srovnat ceny plynu a vyberete si dodavatele. Společnost za vás zařídí veškeré formality a navíc vás odmění příjemným bonusem.  

Kolik můžete změnou dodavatele ročně ušetřit?  

Mnoho z vás teď určitě přemýšlí nad tím, zda se taková změna dodavatele vůbec vyplatí. Jít do toho, nebo to nechat plavat? Protože této možnosti využilo v roce 2016 více než 200 000 českých domácností, je odpověď jasná. „Průměrný odběratel plynu, pokud jej využívá k topení, ušetří průměrně 5000 Kč. Ale i při nižších spotřebách jsou úspory okolo 1–2 tisíců Kč,“ přibližuje Tomáš Suchý, odborník přes energetiku z Ušetřeno.cz. „Obecně platí, že čím vyšší spotřebu plynu máte, tím vyšších úspor můžete dosáhnout,“ dodává.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Srovnávač energií přečte vaši fakturu. Neplatíte zbytečně moc?

26. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Srovnávač energií přečte vaši fakturu. Neplatíte zbytečně moc?

Energetický regulační úřad vylepšil funkci srovnávače nabídek od dodavatelů energií, který na svém webu spustil loni na podzim. Nově umí načíst data přímo z vyúčtování.

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

Už jen do 15. března můžete požádat o zaslání platebních údajů e-mailem místo složenky. Na samotné zaplacení daně z nemovitých věcí je pak čas do konce května.

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Partners Financial Services