Stavební spořitelny v listopadu

Stavební spořitelny v listopadu
Chcete uzavřít smlouvu a nebaví vás sledovat, která spořitelna nabízí jaké výhody právě v tu kterou chvíli? Přinášíme první díl informací o novinkách na trhu stavebního spoření!

Stavební spořitelny aktualizují svoji nabídku co měsíc, a proto i my každý měsíc představíme přehled novinek pěkně podle abecedy.

Na co tedy lákají spořitelny nyní? Některé sázejí na nové sazby, jiné však spíše kopírují konkurenci, která byla o něco rychlejší. Zajímavou službou se stávají on-line nebo telefonní poradci.


ČMSS (profil, názory, koupit): hra s (o) klienty

Soutěž "Vánoční hra" je určená každému, kdo od 1. 11. do 31. 12. 2003 uzavře smlouvu o stavebním spoření či provede zvýšení cílové částky na uzavřené smlouvě získá stírací poukázku. Každá stírací poukázka vyhrává některou z uvedených cen: 1 x automobil Honda CR-V v hodnotě 850 000 Kč, 200 x zájezd v hodnotě 5 000 Kč, 300 000 x poukaz na slevu u CK Čedok v hodnotě 1 000 Kč.

ČS SS (profil, názory, koupit): o úvěru on-line

Víte, co přinesou změny zákona o stavebním spoření?

Dozvíte se to v článku Spoříme stavebně, spoříme výhodně. Ale co bude dál?

Stavební spořitelna České spořitelny zavádí bezplatnou službu On-line úvěrový poradce. Uživatel programu v něm získá informace o tom, jak například postupovat před podáním žádosti o úvěr, které doklady jsou potřeba k podání žádosti a jak si počínat při jejím vyřizování.

Hypo SS (profil, názory, koupit): levnější překlenovací úvěry

Hypo snížila základní úrokovou sazbu z překlenovacích úvěrů z 9,5 % na 6,9 %. Úroková bonifikace podle dosaženého hodnotícího čísla se jako dříve pohybuje od 0,5 do 3 %. Klient tak může obdržet aktuálně překlenovací úvěr za úrokovou sazbu v rozmezí 3,9 - 6,9  % podle dosaženého hodnotícího čísla. Ovšem vždy musí naspořit min. 40 % z cílové částky.

VSS KB (profil, názory, koupit): chloubou je Best Web

V soutěži Best Web 2003 (zde) zástupci serveru Peníze.CZ a uživatelé internetu vybírali nejlepší web stavebních spořitelen. Nejspokojenější jsou uživatelé internetu se stránkami Všeobecné stavební spořitelny Komerční banky, která získala 31 % čtenářských hlasů. Druhé Stavební spořitelně České spořitelny dali hlasující 25 % hlasů, třetí ČMSS získala 18 % hlasů. U webu stavební spořitelny KB uživatelé ocenili především rozsáhlé informace a interaktivní prvky.

Wüstenrot (profil, názory, koupit): mnoho novinek

Přesně se neorientujete ani v základních pojmech stavebního spoření?

Co byste tedy určitě měli vědět? Čtěte zde!

Pro klienty je jistě nepříjemným krokem fakt, že od 1. listopadu spořitelna zrušila úrokové zvýhodnění. Do konce října existovalo bonusové zvýhodnění 25 % z úroků po 5 letech spoření, po 6 letech 30 % z úroků, po 7 letech 40 % z úroků.
Aby však nebylo tak zle, nabízí Wüstenrot uzavírání smluv přes internet se slevou 50 %.
Novinkou je překlenovací úvěr ZK 10. Klient musí spořit 12 měsíců, úroková sazba 4,8 % p.a. je vcelku příjemnou záležitostí, důležitou informací je i výše akontace 10 % a konstantní měsíční splátky. Doba splácení úvěru je až 14 let.
Od října zavedla stavební spořitelna Wüstenrot pro své klienty novou informační službu PříTel s přímým telefonem k jejich účtu. Denně, po celých 24 hodin, se  mohou klienti dozvědět nejen obecné informace o stavebním spoření Wüstenrotu, ale i konkrétní údaje o své smlouvě, včetně stavu účtu stavebního spoření či účtu úvěrového.

Co říci závěrem?

Současný stav stavebního spoření, kdy je méně příznivá novela příslušného zákona na cestě k prezidentovým rukám, zajišťuje klienty automaticky. Spořitelny se proto před koncem roku v porovnání s minulostí příliš neaktivizují, až na výjimku, kterou tvoří Wüstenrot. Nabídka na uzavření smlouvy přes internet s 50% slevou je velmi lákává a lze ji doporučit každému, kdo nemá proti tomuto způsobu uzavírání smluv ani bankovnímu domu žádných námitek. Naopak Raiffeisen stavební spořitelna není akční vůbec. Komplimentem pro nás je pak stavební spořitelna Komerční banky, která za hlavní novinku pro listopad považuje vítězství v uživatelské části Best Webu.

Věříme, že se nedílnou součástí těchto přehledů stane vaše diskuze a vaše postřehy k jednotlivým nabídkám a upozornění na určité reklamní triky, které podstatným způsobem mění nabízené výhody. Jaký máte názor na různé lákavé akce? Směřují spořitelny k zákazníkům správným způsobem?

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 11. 2003 13:00, SedivyJ

mel jsem na mysli slevy na poplatcich, lepsi podminky atd. letos nic moc.

Zobrazit celé vlákno

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 11. 2003 12:10, Karel

Dobry den,

rad vam uverim - jsem celkem optimista. Avsak - ukazte mi, prosim, v soucasnych podmikach, KDE je tento Vas vyklad podporeny. Nebo jinak - jak bych mel argumentovat za 5 let v pripade, ze po mne budou urednici HYPO SS pri vyplate tech 0.5% (na zaklade X.6) z CC pozadovavat? Zatim me napada jediny argument: "Napsala to pred 5 lety v diskusi jista Katerina Beranova."

Pro info tady ten odstavec prepisuji jak jsem koupil na www strankach HYPO SS:
6) Dojde-li k výpovědi, má stavební spořitelna právo účtovat úhradu ve výši 0,5 % původně sjednané cílové částky (snížení nebude zohledněno). V případě, že k výpovědi dojde před uplynutím zákonem stanovené vázací lhůty, ztrácí účastník nárok na výplatu státní podpory.

Zobrazit celé vlákno

-8
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Mýty stavebního spoření

10. 11. 2003 | Jiří Šedivý

Mýty stavebního spoření

Jak ukazují četné dotazy, naši čtenáři se mnohdy přesně neorientují ani v základních pojmech stavebního spoření. Jejich nevědomosti pak navíc využívají obchodní zástupci spořitelen.... celý článek

Stavební spoření: důkladně zvažte novou smlouvu

3. 11. 2003 | Petr Šafránek

Stavební spoření: důkladně zvažte novou smlouvu

V souvislosti se změnou podmínek stavebního spoření se prodejci snaží přesvědčit téměř každého, aby si nyní založil novou smlouvu ještě podle starých pravidel. To ale nemusí být výhodné... celý článek

Stavební spořitelny na bedně

24. 10. 2003 | Simona Ely Plischke

Stavební spořitelny na bedně

Zajímá vás, jak dopadlo hodnocení webů stavebních spořitelen? Vězte, že porota tentokrát rozdávala jak jedničky tak i pětky! Kdo vystoupal až pro zlato a kdo se naopak propadl na samotné... celý článek

Stavební spořitelny: bitva o klienta vrcholí!

24. 10. 2003 | Jiří Šedivý

Stavební spořitelny: bitva o klienta vrcholí!

Schválí-li Senát a prezident nová pravidla stavebního spoření, vzroste před koncem roku enormně počet těch, kdož budou chtít uzavřít smlouvu ještě za starých, výhodnějších, podmínek.... celý článek

Weby stavebních spořitelen: Vítejte na palubě!

15. 10. 2003 | Simona Ely Plischke

Weby stavebních spořitelen: Vítejte na palubě!

Internetové prezentace stavebních spořitelen se od bankovních webů obecně odlišovaly větším respektem ke "corporate identity" a větší snahou o kreativnější pojetí stránek. Přestože... celý článek

Partners Financial Services