CENTRAL GROUP NABÍZÍ SVÝM KLIENTŮM PLATBY „ŠITÉ“ NA MÍRU

Alena Urubková | 16. 12. 2002
Potřeba mít jistotu pevné střechy nad hlavou ještě před koncem regulace nájemného přivedla letos řadu lidí k rozhodnutí pořídit si nový rodinný dům či byt. Ty tam jsou však časy, kdy si dům pořizovali jen ti, kteří již měli naspořenou celou požadovanou částku. Dnes je běžné hypoteční financování, využívají se úvěry ze stavebního spoření a novinkou je také možnost financování nového bydlení nemovitostí na protiúčet. Tuto novinku nabízí společnost CENTRAL GROUP i s dalšími 13 způsoby platby za novou nemovitost.
VÝBĚR ZE ČTRNÁCTI MOŽNOSTÍ

Čtrnáct možností, jak zaplatit rodinný dům či byt, představuje na našem trhu nejširší spektrum financování nemovitostí a je „ušito“ na míru finančním možnostem nejrůznějších zájemců o nové bydlení. Základem všech variant platby je skutečnost, že stačí zaplatit pouze 10% z ceny pořizované nemovitosti do týdne od podpisu smlouvy. Zbývající část z ceny je možné financovat z úvěru nebo v případě programu NEMOVITOST NA PROTIÚČET z výnosů prodeje stávajícího bytu klienta po jeho přestěhování do nového domova.

ODLOŽENÉ FINANCOVÁNÍ

Kromě základní ceny financování rodinného domu s pozemkem, kdy může solventnější klient uhradit 85% ceny do 1 měsíce od podpisu smlouvy a 5% při předání dokončené stavby, je možné platit podle platebního kalendáře sledujícího postup výstavby. Společnost CENTRAL GROUP umožňuje také variantu placení celého 90% doplatku při předání dokončené stavby a dokonce i tzv. odložené financování (doplatek do půl roku po nastěhování). Odklad placení se přitom může hodit těm zájemcům o nové bydlení, kteří chtějí prodat jejich stávající nemovitost až po přestěhování. Zajímavé může být i pro ty, kteří potřebují dořešit dědické řízení, případně vypořádat vztahy mezi manželi po rozvodu nebo mezi společníky při prodeji firmy.

ÚVĚROVÉ CENY

Vzhledem k mimořádně výhodným úrokovým sazbám u hypoték dnes financuje většina lidí pořízení nového bydlení na úvěr. CENTRAL GROUP proto nabízí také úvěrové ceny, které umožňují čerpat hypoteční úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření od 50% až do 90% ceny pořizované nemovitosti.

INDIVIDUÁLNÍ CENA

Pro toho, komu nevyhovuje žádný z nabízených 13 způsobů platby, je tady ještě jedno řešení – INDIVIDUÁLNÍ CENA. Při ní společnost zpracuje pro budoucího majitele nemovitosti zcela individuální platební kalendář podle jeho finanční situace. V tomto případě je možná i úhrada až 90% ceny nového bydlení jak prostředky z úvěru, tak nemovitostí na protiúčet. K úhradě ceny domu nebo bytu se však může použít rovněž pouze nemovitost na protiúčet.

NEMOVITOST NA PROTIÚČET

Lidé, kteří nemají k dispozici okamžité finanční prostředky, zato však mají družstevní byt nebo byt v osobním vlastnictvím v Praze, mohou při podpisu smlouvy uhradit jen 10% z ceny nového domu s pozemkem nebo bytu a zbývající část ceny hradí z výnosů prodeje jejich bývalé nemovitosti (až po nastěhování). Ještě před podpisem smlouvy má totiž zájemce o nové bydlení od společnosti garantovánu minimální cenu, za kterou CENTRAL GROUP byt od klienta vykoupí, pokud se v termínu nejpozději do šesti měsíců od předání nového objektu nepodaří zákazníkovi původní byt prodat za případně jím požadovanou vyšší cenu. To mu umožňuje získat jistotu, že v každém případě za svůj byt získá pevnou částku, kterou potom může uhradit cenu nového bydlení.

SNÍŽENÉ CENY

Ti, kteří by se rádi zapojili do budování svého nového domu a přitom část peněz ušetřili, mají možnost objednat si stavbu v určitém stadiu dokončenosti za sníženou cenu. U soustředěné výstavby rodinných domů si mohou objednat levnější stavbu bez dokončovacích prací, u individuální výstavby mohou ušetřit peníze podpisem smlouvy například na hrubou stavbu.

Rodinné domy a parcely společnosti CENTRAL GROUP jsou nejprodávanější na našem trhu. Do listopadu 2002 si již více než 1600 klientů vybralo některý z rodinných domů této firmy za svůj domov. Central Group projektuje a staví výhradně zděné rodinné a bytové domy z osvědčených kvalitních materiálů předních výrobců. V rámci firemního programu řízení jakosti je každá stavba prověřována třemi liniemi interní kontroly a dále i nezávislým, státem akreditovaným Ústavem stavebního zkušebnictví (ÚSZ). Navíc jsou pro klienty vystavovány certifikáty na kvalitu provedení od dodavatelů hlavních stavebních materiálů. Díky tomu může společnost nabídnout prodlouženou záruku na jakost.

CENTRAL GROUP nyní vstupuje i na bytový trh a připravuje několik projektů s více než 2000 byty.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

5. 4. 2024 | Petra Nová

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

Poslední rok investorům do mnoha typů komerčních nemovitostí moc nepřál. „Průmysl byl nicméně jedním z mála segmentů, kde se nepřestalo stavět a výsledek ve střední Evropě lze považovat... celý článek

Partners Financial Services