BOTANICA NA VIDOULI – DOMY MEZI STROMY

Kvalitních bytových domů není v Praze nikdy dost – poptávka na trhu to v posledních měsících potvrzuje. Není proto náhodou, že společnost IPS Skanska a.s. zahajuje stavbu svého dosud největšího bytového projektu BOTANICA právě souborem bytových domů.

Na jižním svahu vrchu Vidoule v blízkosti stanice metra Nové Butovice v Praze 5 ale kromě bytových domu vznikne bez nadsázky nová rezidenční čtvrt. Projekt BOTANICA Vidoule, který společnost IPS Skanska a.s. nedávno představila veřejnosti, zahrnuje ve všech fázích bydlení pro přibližně 1000 rodin v bytových a řadových domech.

Bytové domy budou převážně třípodlažní s ustupujícím čtvrtým podlažím – nebude tak narušen horizont Prokopského a Dalejského údolí. V areálu bude navíc vysazeno mnoho nové zeleně. Rezidenční čtvrt pak bude navazovat nejen na původní zástavbu rodinných domků, ale i na Motolský park a přírodní park Košíře.

Citlivý přístup k místu dokládá i fakt, že zastavená plocha bude tvořit pouze třetinu z více než třicetihektarového pozemku. Zbylé prostory budou patřit zeleni. Parkování u bytových domu bude převážně podzemní a ani automobily tedy nebudou rušit harmonii nové čtvrti s přírodou. Atraktivitu lokality zvýší bezpochyby i nove stavená Německá škola, jejíž základní kámen položili před nedávnem prezidenti České republiky a Spolkové republiky Německo. Nová Německá škola bude otevřena 1. 9. 2003.

V bytových domech, budovaných v rámci I. etapy, bude k dispozici celkem 124 bytů s uspořádáním 1+kk až 5+kk o velikostech od 45 do 190 m2. V rezidenční čtvrti bude kladen vysoký důraz na bezpečnost. Standardem u všech bytu jsou bezpečnostní protipožární dveře a příprava na elektronické zabezpečení vstupu do bytu.

Nyní na místě stavby probíhá příprava inženýrských sítí, přičemž samotná výstavba I. etapy bude zahájena počátkem podzimu. Dokončení této etapy se předpokládá v září roku 2003. První rezervace mohou zájemci uplatňovat již od srpna letošního roku v Prodejním centru IPS Skanska.

Prodejní centrum IPS Skanska, a. s.
Wiehlův dům - Vodičkova 40, 110 00 Praha 1
tel.: 296 331 611, fax: 296 331 628, mobil: 602 666 888, 737 900 000
e-mail: info@skanskareality.cz
www.skanskareality.cz

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Oblíbená témata

bydlení, byt, investice

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Srovnávač energií přečte vaši fakturu. Neplatíte zbytečně moc?

26. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Srovnávač energií přečte vaši fakturu. Neplatíte zbytečně moc?

Energetický regulační úřad vylepšil funkci srovnávače nabídek od dodavatelů energií, který na svém webu spustil loni na podzim. Nově umí načíst data přímo z vyúčtování.

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

Už jen do 15. března můžete požádat o zaslání platebních údajů e-mailem místo složenky. Na samotné zaplacení daně z nemovitých věcí je pak čas do konce května.

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Partners Financial Services