České akcie na Peníze.cz v novém

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 7. 1. 2009
České akcie na Peníze.cz v novém
Dali jsme zpravodajství z akciových trhů modernější tvář. Na nových stránkách akcie.penize.cz můžete během dne sledovat vývoj kurzů v Česku obchodovaných akcií. U jednotlivých titulů najdete jejich historii, finanční výsledky a související zpravodajství. Vše doplňuje vývoj indexů světových burz.

S novým rokem jsme zmodernizovali stránky, které přinášejí informace z akciových trhů. Na stránkách akcie.penize.cznajdete jak kurzy akcií, které se obchodují na obou českých burzách – Burze cenných papírů Praha a RM-Systému, tak další informace o kótovaných firmách. Novinkou je zpravodajství z finančních trhů, které přinášíme ve spolupráci s vybranými obchodníky s cennými papíry. Obsah doplňují čísla o vývoji indexů světových burz.

Pro všechny, kteří se o akcie zajímají, jsme u jednotlivých titulů připravili přehled finančních výsledků těchto společností. Sledovat můžete jak roční, tak i čtvrtletní čísla. Samozřejmostí je historický vývoj ceny akcií jednotlivých firem, a to jak na pražské burze v trzích SPAD a KOBOS, tak na RM-Systému. Čísla doplňují živé grafy, které umožňují sledování dat v čase i přiblížení určitých časových období. U každého titulu rovněž najdete související zpravodajství a analýzy. Pro aktivní investory nabízíme i možnost diskuse s ostatními uživateli.

V sekci Kurzy najdete rekapitulaci obchodování v daném dni. Snadno zjistíte aktuální kurz, minimální či maximální kurz dne i množství zobchodovaných akcií, včetně jeho vyjádření v korunách. To platí pro všechny trhy – SPAD, KOBOS a RM-Systém.

V sekci Zpravodajství vám chceme přinášet aktuální zpravodajství z finančních trhů. Spolupracujeme na tom s vybranými brokerskými společnostmi, které dění na trzích pečlivě sledují. V každém okamžiku tak budete mít přehled, co se na burzách či v ekonomice děje. Postupně chceme tento zpravodajských servis rozšiřovat.

V části Světové burzypřinášíme přehled vývoje indexů hlavních světových burz i menších regionálních trhů. Můžete sledovat jejich historické hodnoty, či si je prohlížet na interaktivních grafech.

Pro začátečníky a pro ty, kdo se chtějí dále vzdělávat, jsme připravili kurz investování. V něm se dozvíte, co je investování a jak k investování přistupovat, jak fungují finanční trhy, jaké existují investiční nástroje, či do čeho všeho se dá investovat. Nakonec si můžete přečíst profily známých osobností investorského světa.

Stránky akcie.peníze.czchceme dále rozvíjet, aby vám přinášely aktuální a zajímavé informace. Jejich součástí by se mělo stát i nové Portfolio, které umožní sledování stavu vašich investic. Slibovali jsme sice jeho spuštění už loni na podzim, ale kvůli technickým a provozním důvodům bohužel musíme jeho spuštění odsunout.

Doufáme, že pro vás budou nové stránky akcie.penize.czužitečné.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

21. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v roce 2023 klesl na 29,6 miliardy korun, přesto byl druhý nejvyšší za posledních deset let. Vyšší byl jen v roce 2022, kdy dosáhl rekordních 80,7... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

8. 3. 2024 | Martin Mašát | 1 komentář

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

Zatímco akciím pomáhá až nekritická víra v budoucnost umělé inteligence, ceny dluhopisů poslalo nahoru rozhodnutí České národní banky.

Komerční banka překvapila štědrou dividendou, akcionářů přibývá

8. 2. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Komerční banka překvapila štědrou dividendou, akcionářů přibývá

Představenstvo Komerční banky navrhuje vyplatit držitelům akcií Komerční banky dividendu výši 82,66 Kč na akcii před zdaněním.

O novinku ve spoření na důchod je zájem. DIP nabízí už 15 firem

16. 1. 2024 | Kateřina Hovorková | 7 komentářů

O novinku ve spoření na důchod je zájem. DIP nabízí už 15 firem

První investiční společnosti a banky spouštějí nový dlouhodobý investiční produkt s daňovou výhodou. Říkají, že poplatky nebudou vyšší než u standardní nabídky investic, případně budou... celý článek

Partners Financial Services