Akcie: české firmy začaly zveřejňovat loňské výsledky

Pavel Slavík | rubrika: Akcie | 27. 2. 2007
Akcie: české firmy začaly zveřejňovat loňské výsledky
Na pražské burze začala výsledková sezóna. Které tituly minulý týden reportovaly a jak si loni vedly? V USA dosáhl Dow Jones přesně před týdnem opět nového historického maxima, zbytek týdne ale oslaboval a celkově ztratil. Naopak se dařilo technologickému sektoru, jehož výkonnost kladně ilustroval index Nasdaq. Německý DAX se sice ve čtvrtek dostal nad psychologickou hranici 7 000 bodů, zavřít nad ní se mu ale nepodařilo. Maďarský BUX zakončil týden se ztrátou.


Česká republika

Pražská burza po poklesech ze začátku týdne umazala svoje ztráty a zakončila týden s mírným ziskem 0,2 %. Začala výsledková sezóna a hlavní pozornost byla upřena na ČEZ (profil, názory) a Telefonica O2 CR (profil, názory). ČEZ se na začátku týdne v obavách o výsledky obchodoval hluboko pod 900 Kč, týden zakončil však nad touto úrovní, celkově však ztratil více jak 1 %. Telefonica si vedla daleko lépe a přidala 3 %. S úvodním doporučení v zádech se dařilo ECM (profil, názory) (+3,6 %), ve spanilé jízdě pokračovala Komerční banka (profil, názory) (+3 %, od začátku února +13,7 %).

Vývoj indexu PX
Index Minulý týden Tento týden Změna %
PX
(profil, názory)
1 701,30 1 704,8 + 0,2

Co se stalo - klíčové události minulého týdne

  • Ceny v průmyslu meziměsíčně vzrostly o 1,2 % po prosincové stagnaci. V ročním porovnání jsou silnější o 2,8 %.
  • Koordinační skupina pro zavedení eura (profil, názory) schválila národní plán zavedení eura. Resort financí počítá, že je reálné zavést eur v roce 2012. Vláda bude projednávat návrh v březnu.

Vývoj titulů na domácích trzích

ECM (profil, názory)
20/2: Developerská skupina má na svém kontě první doporučení. Jeden z menších českých brokerů, společnost Cyrrus (profil, názory), doporučuje akcie "kupovat" s cílovou cenou 1 938 Kč. Cyrrus oceňuje postupnou diverzifikaci aktiv jak z hlediska územního, tak tak z hlediska obchodního. Pozitivně je hodnocena i spolupráce s ECE Hamburg. Analytici Erste Bank nově rovněž doporučují titul "kupovat", jejich cílová cena je však nižší a to 1 914 Kč.

ČEZ (profil, názory)
22/2: Elektrárenská skupina zveřejnila výsledky za uplynulý hospodářský rok. Čistý zisk společnosti rostl o 29,19 % na 27,7 mld. Kč, zisk před zdaněním se zvýšil o 38,09 % na 37,7 mld. Kč. Tržby rostly o 27,57 % na 159,6 mld. Kč. Čistý zisk po minoritách tak zaostal za očekáváním trhu o zhruba 900 mil. Kč, naopak tržby pak byly o 6 mld. Kč lepší. Ve čtvrtém kvartálu ve srovnání se stejným obdobím loňského roku poklesl čistý zisk o 4,2 % na 6,57 mld. Kč a zaostal tak za očekáváním trhu o 710 mil. Kč. Provozní zisk rostl o 63,2 % na 10,12 mld. Kč, přesto však zaostal za očekáváním o 200 mil. Kč. Tržby rostly o 28,6 % na 45,9 mld. Kč a překonaly odhady o 3,5 mld. Kč. Společnost zvýšila odhad čistého zisku pro rok 2007 na 35,1 mld. Kč a EBITDA zisku na 70,9 mld. Kč. Zvýšený odhad však stále zaostává za původními odhady trhu z konce prosince.

Komerční banka (profil, názory)
21/2: Citigroup snížila doporučení na "sell". Cílová cena byla ponechána na 3 450 Kč.
22/2: Fitch zvyšuje rating na B/C z C se stabilním výhledem.

Telefonica O2 CR (profil, názory)
20/2: Největší telefonní společnost u nás začala s odprodejem 293 budov, které zde vlastní. Společnost prodává celkových 268 tis. m2, když budovy jsou rozděleny do 3 portfolií, s 56 budovami v Praze, 117 budovami v Brně a velkých regionálních městech a zbývajících 120 nemovitostí se nachází v menších městech. Prodej bude probíhat ve dvou dražebních kolech. Nezávazné nabídky budou přijaty v prvním kole do konce dubna a závazné nabídky bude možno podávat na počátku června. Příjmy z prodeje budo by mohly dosáhnout až 14 mld Kč.
21/2: Citigroup snížila doporučení na "prodávat" s cílovou cenou 500 Kč.
22/2: HSBC zvyšuje ještě před výsledky cílovou cenu z 515 Kč na 550 Kč
22/2: Největší domácí telefonní společnost zveřejnila své hospodářské výsledky za minulý rok. V něm hospodařila se ziskem 8,02mld. CZK, a navýšila jej v meziročním srovnání o 28 %. Tržby vzrostly o 0,4 % na 61,3mld. CZK. Analytici v průměru očekávali zisk 8,2 mld. CZK. Kromě toho společnost hodlá navrhnout výplatu dividendy v hodnotě 50 CZK/a. V letošním roce společnost očekává tržeb o 1-3 % a na investice chce vynaložit kolem 9 mld. CZK. OIBDA za minulý rok činila 27,91 mld. CZK, když analytici očekávali 28,18 mld. CZK.

Co se stane - očekávané události

Investiční zpravodajství z pražské burzy!
Spustili jsme pro vás denní zpravodajství z pražské burzy. Dvakrát denně, vždy ráno a po poledni, si můžete přečíst komentář k dění na burze spolu s předpokládaným vývojem pro nadcházející hodiny. Reporty jsou zveřejňovány vpravo na naší domovské stránce a také v této rubrice.


USA

Americké trhy zažily smíšený týden. Po pondělí, kdy se neobchodovalo, dosáhl sice index Dow Jones (profil, názory) v úterý opět nového historického maxima, ale zbytek týdne oslaboval a celkově ztratil přes 0,9 %. Naopak se dařilo technologickému sektoru, který od začátku obchodního týdne rostl. Pouze v pátek index Nasdaq (profil, názory) klesl, když investoři vybírali zisky. Nasdaq posílil o 0,8 %. Největší zátěží pro index Dow Jones byl General Motors (profil, názory) a Hewlett-Packard (profil, názory). Po výsledcích se dařilo naopak Wal-Martu (profil, názory).

Vývoj indexu Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
Index Minulý týden Tento týden Změna %
DJ
(profil, názory)
12 768 12 647 - 0,95
Nasdaq
(profil, názory)
2 496 2 515 + 0,8
S&P 500
(profil, názory)
1 455 1 451 - 0,3

Co se stalo - klíčové události minulého týdne

  • Americké ceny spotřebitelů v lednu vzrostly o 0,2 %, taženy zejména nárůstem cen potravin, zdravotních pomůcek a tabáku. Jádrová inflace, která nezahrnuje ceny potravin a energií, se pak zvýšila o 0,3 %. Údaje z minulého měsíce byly revidovány směrem dolu z 0,5 % na 0,4 % a u jádrové inflace z 0,2 % na 0,1 %.

Co se stane - očekávané události

  • 28/2: HDP 4Q

Vývoj titulů na amerických trzích

  • 20/2: Akvizice Siriusu Satellite Radio Inc., rádiová stanice XM Satellite Radio Holdings Inc., již den po svém ohlášení čelí opozici z řad regulační orgánů, zákonodárců a konkurence. Akvizice, v hodnotě 4,57 mld. USD, by totiž sloučila jediné satelitní rádiové služby v US. Americké zákony v součanosti zabraňují této fúzi a musí být tedy modifikovány. Dohodu tak plánuje prošetřit šéf US Komunikační komise a předseda podvýboru pro telekomunikace a Internet, který funguje v rámci Sněmovny Reprezentantů. Proti sloučení těchto dvou společností pak lobuje Národní Asociace rozhlasových stanic
  • 20/2: Prodejce domácích doplňků Home Depot Inc. (profil, názory) reportoval čistý zisk ve 4Q 925 mil. USD / 46 c na akcii, a zaznamenal tak pokles svých zisků, když v meziročním srovnání se snížil zisk na akcii o 16 c. Po úpravě vykázala společnost zisk 50c/a. Kvartální tržby vzrostly o 4 % a dosáhly tak téměř 20,27 mld. USD, ale srovnatelné tržby klesly o -6,6 %. Analytici očekávali zisk 50 c/a při tržbách 20,8 mld. USD.
  • 20/2: Zisk Wal-Mart Inc. (profil, názory), největšího světového maloobchodního prodejce, ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého fiskálního roku rostl ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 9,8 % na 3,94 mld. USD (95 centů na akcii) a o 5 centů na akcii tak překonal očekávání analytiků. K lepším než očekávaným výsledkům společnosti pomohla úspěšná kampaň, během které snížila ceny hraček a spotřební elektroniky a přilákala tak více zákazníků. Tržby vzrostly o 11 % na 98,1 mld. USD.
  • 21/2: Čistý zisk Hewlett-Packard (profil, názory), největšího výrobce tiskáren na světě, rostl v prvním čtvrtletí fiskálního roku ve srovnání se stejným obdobím roku předchozího o 26 % na 1,55 mld. USD (55 centů na akcii). Po odečtení některých mimořádných nákladů zisk dosáhl 65 centů na akcii a o 2 centy tak překonal očekávání analytiků. Tržby rostly o 11 % na 25,1 mld. USD. V tomto čtvrtletí však společnost díky tvrdé konkurenci, která vede ke snižování cen a ziskových marží očekává zisk mezi 63 a 64 centy na akcii a tržby ve výši 24,5 mld. USD. Predikce tak zklamala očekávání některých investorů.
  • 21/2: Největší světový výrobce oceli, Arcelor-Mittal, oznámil, že čistý zisk za 4Q vzrostl v mezikvartálním srovnání o 9 % na 2,37 mld. USD / 1,71 USD na akcii. Tržby vzrostly o 5 % na 23,2 mld. USD, zatímco dodávky oproti minulému kvartálu klesly na 26,7 mil. M/T z 26,9 mil. M/T. Společnost uvedla, že ve 4Q vygenerovala 4,3 mld. USD v hotovosti a snížila dluh o 2,3mld. USD oproti 3Q. Společnost také oznámila, že dosáhne očekávaných synergií z nedávné fúze a očekává v 1Q podobné výsledky jako ve 4Q.
  • 22/2: Zisk Toll Brothers Inc. (profil, názory), amerického stavitele luxusních domů, se propadl v prvním čtvrtletí tohoto fiskálního roku ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 67 % na 54,3 mil. USD (33 centů na akcii). Na poklesu zisku se podepsala slabá poptávka na americkém realitním trhu. Společnost dále snížila účetní hodnotu části svého nemovitého majetku.
Co důležitého nás čeká v roce 2007?
Odpovědi naleznete v našem novém speciálu Peníze 2007: co nás čeká a kolik to bude stát. V sérii článků vás seznámíme se všemi významnými změnami, které nás letos čekají a pomůžeme vám je co nejlépe využít.

Rok 2007 je časem převratných změn hlavně v sociální síti, kde došlo např. k významné úpravě při konstrukci životního minima. Věnovat se budeme ale také daním, cenám energií či deregulaci. V neposlední řadě vám poradíme jak v novém roce investovat.


Německo

Index DAX (profil, názory) v uplynulém týdnu posílil o 0,5 %. Zavřít nad hranicí 7 000 bodů se mu nepodařilo, ve čtvrtek v průběhu dne se však přes tuto hranici již dostal. Po výsledcích posil o více jak 8 % Volkswagen a podařilo se mu překročit hranici 90 EUR. Výsledky poslaly o 5 % nahoru rovněž Allianz (profil, názory). Nedařilo se na druhou stranu výrobci luxusních aut BMW a HYPO REAL ESTATE (-5,7 %)

Vývoj indexu DAX
Index Minulý týden Tento týden Změna %
DAX
(profil, názory)
6 957 6 992 + 0,5

Co se stalo - klíčové události minulého týdne

  • Ceny výrobců v lednu v meziměsíčním srovnání stagnovaly. V ročním vyjádření jsou o 3,2 % silnější.
  • Průmyslové objednávky v EU v prosinci meziměsíčně stouply o 2,8 %.
  • Index IFO podnikatelské důvěry klesl v tomto měsíci více než se čekalo po náznacích, že ekonomický růst zpomalí. Index klesl na 107 z lednových 107,9. Ekonomové přitom očekávali pokles pouze na 107,5.

Co se stane - očekávané události

  • 27/2: CPI index
  • 28/2: Nezaměstnanost

Vývoj titulů na německém trhu

  • 21/2: Volkswagen AG, největší evropská automobilka, oznámila, že její zisk za rok 2006 se více než zdvojnásobil poté co nové SUV modely Audi a přilákaly nové kupce. Lví podíl na výsledcích automobilky si však připsala i divize Škoda. Čistý zisk se zvýšil na 2,75mil. EUR / 7,07 na akcii a předčil tak očekávání analytiků, kteří odhadovali zisk 1,65 mld. Tržby vzrostly o 12 % na 104,9 mld.
  • 21/2: Linde, největší světový producent průmyslových plynů, nabízí za Malaysian Oxygen 310,2 mil. EUR. Z této částky by připadlo 61,2 mil. EUR na vyplacení podílu ve společném podniku s druhým největším hráčem na světovém trhu, Air Liquide. Tento společný podnik drží 45 % akcií malajského producenta průmyslových plynů. Dalších 249 mil. EUR Linde zaplatí za zbývající 55 % podíl v Malaysian Oxygen.
  • 21/2: ThyssenKrupp, největší německý výrobce oceli, dostal od evropských regulačních úřadů pokutu za kartelovou dohodu. Patří totiž do skupiny čtyř největších světových výrobců výtahů, které evropské orgány stíhají pro porušení pravidel o hospodářské soutěži, když uzavřely dohodu o cenách jejich produkce. Souhrnná výše pokuty dosahuje 992,3 mil. EUR a jedná se tak o nejvyšší penalizaci, kterou Komise pro podobný prohřešek udělila. Na ThyssenKrupp z ní připadá 479,7 mil. EUR.
  • 22/2: Zisk Continentalu se v roce 2006 oproti předchozímu roku zvýšil o 5,6 % na 981,9 mil. EUR. Zisk společnosti podpořil úspěch elektronické divize, kterou firma koupila od Motoroly, výroba pokročilých pneumatik a přesun části produkce do levnějších zemí jako jsou Brazílie nebo Rumunsko. Tržby rostly o 8 % na 14,9 mld. EUR. Společnost plánuje vyplatit dividendu ve výši 2 EUR na akcii, tedy dvojnásobnou oproti původním plánům.
    Ve čtvrtém čtvrtletí pak zisk společnosti rostl ve shodě s očekáváním trhů o 64 % na 323,4 mil. EUR. Tržby v posledním kvartále rostly o 10,4 % na 3,94 mld. EUR.
  • 16/2: Zisk BASF, největší chemičky na světě, rostl ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého fiskálního roku ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku o 31 % na 732 mil. EUR (1,46 EUR na akcii) a překonal tak očekávání analytiků o 28 mil. EUR. Růst zisku společnosti podpořily akvizice na americkém trhu. Tržby rostly o 24 % na 14,5 mld. EUR. Dividenda se zvýší o jedno euro na 3 EUR, kromě toho společnost plánuje do roku 2008 vykoupit zpět akcie za 3 mld. EUR.
    Ve výhledu do budoucnosti je vedení firmy optimistické, když plánuje expanzi na asijském trhu a chce pokračovat v úspěšném boji se svým hlavním konkurentem, americkým Dow Chemical (profil, názory).
  • 22/2: Zisk Allianz (profil, názory), největší evropské pojišťovny, rostl ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého fiskálního roku ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku o 57 % na 1,37 mld. EUR (3,15 EUR na akcii) a překonal tak o 130 mil. EUR očekávání analytiků. Na růstu zisku společnosti se jednak podepsal jednorázový daňový zisk 500 mil. EUR a dále jej podpořil nižší počet přírodních katastrof. Společnost plánuje vyplatit dividendu ve výši 3,8 EUR na akcii. Loni vyplácela dividendu o 1,8 EUR na akcii nižší. Pojišťovna očekává, že její provozní zisk do roku 2009 poroste o 10 % ročně.
Speciál: Jak úspěšně uzavřít daňový rok 2006
Jak vypočítat daň z příjmů za rok 2006 a vyplnit daňové přiznání včetně společného zdanění manželů? Jak uplatnit tzv. výdaje paušálem? Na co si dát pozor, aby vaše peníze dorazily na úřad včas a bez sankcí? Jak se přiznat k dani elektronicky? Jak vyplnit Přehled pro zdravotní pojišťovnu a správu sociálního zabezpečení a jak spočítat výši nových záloh? Kde získat interaktivní formuláře? Odpovědi na tyto a mnohé další daňové otázky naleznete v našem novém speciálu Jak úspěšně uzavřít daňový rok 2006.


Maďarsko

Index BUX (profil, názory) se pohyboval tento týden v užším rozpětí. Týden zakončil se ztrátou 0,4 % - v závěru se mu nepodařilo vymazat ztrátu, kterou získal při úterním obchodování. Silný růst zaznamenala společnost Synergon, která posílila o více jak 8 %. Dařilo se i společnosti Fotex (+5,4 %).

Vývoj indexu BUX
Index Minulý týden Tento týden Změna %
BUX
(profil, názory)
24 258 24 157 -0,4

Vývoj titulů na maďarském trhu

  • 19/2: UBS snížila doporučení farmaceutickým firmám. Richter i Egis byly sníženy z "neutral" na "redukce"., K opačnému kroku u Richteru se odhodlali analytici Credit Suisse, kteří zvýšili doporučení z "neutral" na "overweight".
  • 20/2: Citigroup prodala 4,5 mil akcií OTP Bank v tržní hodnotě cca 38,7 mld HUF. Prodeje byly uskutečněny v rozmezí 8500-8600 HUF/a.
  • 21/2: Magyar Telekom Nyrt. obdržel nové vyšší cílové ceny od Citigroup Goldman Sachs. Citigroup zvýšilo svojí cílovou cenu o 4,7 % na 1 100 HUF/a a druhý jmenovaný broker zvýšil cílovou cenu o 0,7 % na 882 HUF/a.
  • 22/2: OTP Bank zřejmě ukončí svojí expanzi. Podle slov vedení firmy je nepravděpodobné, že by k nějakým nákupům v tomto roce došlo. Skupina se bude soustředit na integraci nově nakoupených společností, kterých bylo od roku 2002 celkem 10. Vedení očekává, že v letošním roce příspěvek k zisku zahraničních jednotek bude 24 % oproti 13 % v roce loňském.
  • 22/2: FHB bylo sníženo doporučení od USB na "hold" z původního "accumulate".

Co se stane - očekávané události

  • 26/2: rozhodnutí o výši úrokových sazeb
  • 26/2: nezaměstnanost

Komentář připravil server e-Broker společnosti Fio.

Náš tip: Chcete-li zjistit o kterékoliv z akcií či indexů další informace, klikněte na link nazvaný profil za jménem akcie. Na kartě akcie či indexu najdete základní fundamentální údaje o společnosti, po kliknutí na záložku Historie si můžete projít historické kursy. A samozřejmě se nezapomeňte s dalšími čtenáři podělit o své názory na vybraný cenný papír!

Základní přehled o vývoji trhů přinášejí jejich indexy. Podívejte se, jak se dařilo:

  • americkému indexu Dow Jones,
  • technologickému indexu Nashdaq,
  • německému indexu DAX,
  • českému indexu PX-50.

Informace o dalších trzích zjistíte pomocí více než pěti desítek dalších indexů.

Mnoho dalších informací najdete také v naší sekci Akcie!

Chcete mít své investice pod kontrolou? Založte si portfolio a sledujte vše důležité!

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

a.s., Akcie, Aktiva, Akvizice, ALLIANZ, auto, banky, boj, broker, Brokeři, burza, BUX, BUX Budapest SE Index, Cenné papíry, Cenný papír, CETV, cílová cena, ČEZ, daň, Daně, daňové přiznání, DAX, DAX Index, Deregulace, developeři, diverzifikace, Dividenda, dluh, dluhy, dohoda, doporučení, Dow Jones, Dow Jones Industrial Average, ECM, ekonomický růst, elektronika, energie, Erste Bank, ETA, EU, euro, expanze, finance, formulář, Fundamentální, Fúze, HDP, hospodářská soutěž, hospodářské výsledky, hospodářský výsledek, hotovost, hráč, HSBC, hypo, Ifo, Index, Index PX, Indexy, inflace, integrace, Internet, Investice, investor, kampaň, karta, karty, komentáře, KOMERČNÍ BANKA, komis, konkurence, konkurent, konstrukce, konto, kontrola, kontroly, kurs, Maďarsko, majetek, manžel, manželé, Marže, Maxim, maximum, mimořádná pomoc, minimum, model, Moje banka, náklad, náklady, Nasdaq, Nasdaq Composite, Nasdaq Composite Index, návrh, Německo, nemovitost, nemovitosti, nezaměstnanost, Objednávka, ocel, očekávání, očekávání trhu, odhad, ohlásit, ohlášení, orgány, paušál, penalizace, plyn, pojišťovna, Pojišťovny, pokuta, pokuty, poptávka, porovnání, Portfolio, Praha, pražské burzy, produkce, průmysl, příjem, příjmy, přiznání, PX, Rating, realitní trh, redukce, rozmezí, Rumunsko, růst, sankce, sazba, sazby, sněmovna, sociální pomoc, sociální síť, sociální zabezpečení, společné zdanění, spolupráce, Spotřebitel, správa sociálního zabezpečení, stagnace, Standard & Poor's 500, Standard&Poor's 500 Index, škoda, škody, TELEFÓNICA O2 C.R., Telekom, tržba, tržní hodnota, účetní, událost, události, UNIPETROL, únor, úroková sazba, úrokové sazby, USA, USB, vláda, výdaje, vyhled, výplata, zabezpečení, zákazník, záloha, zálohy, zdanění, zdravotní pojišťovna, zpravodajství, životní minimum

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Akcie: rekordní hodnoty opět překonány

20. 2. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: rekordní hodnoty opět překonány

Pražská burza opět posunula svůj historický rekord. Dařilo se i burzám v USA, např. Dow Jones si v uplynulém týdnu připsal nejlepší týdenní výsledek tohoto roku a 4 růstové seance znamenaly... celý článek

Akcie: burzy se po rekordních týdnech "dočkaly" ztrát

13. 2. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: burzy se po rekordních týdnech "dočkaly" ztrát

Pražská burza zakončila týden s nepatrnou ztrátou. Také maďarské a americké akcie korigovaly zisky z minulého týdne. Své růsty udržel jen německý trh. Které tituly stály za poklesy... celý článek

Akcie: při vysokých cenách se v Praze moc nenakupuje

6. 2. 2007 | Pavel Slavík | 1 komentář

Akcie: při vysokých cenách se v Praze moc nenakupuje

Pražská burza opět posunula svůj rekord. A ačkoli je sentiment na trhu stále optimistický, je zřejmé, že objemy obchodů jsou při takto vysokých cenách nízké. Také americké akcie předvedly... celý článek

Akcie: rekordní úrovně vystřídala korekce

30. 1. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: rekordní úrovně vystřídala korekce

Český index PX opět překonal své historické maximum. Německý DAX a americký Dow Jones v průběhu týdne také utrhly nové rekordy, uzavíraly ale níže než týden předešlý.. Maďarský BUX... celý článek

Akcie: výsledky technologických firem zklamaly

23. 1. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: výsledky technologických firem zklamaly

Pražská, německá i maďarská burza v uplynulém týdnu posílila. Americké trhy zakončily týden smíšeně. Zatímco Dow Jones si udržel své zisky z minulého týdne, Nasdaq ztratil více jak... celý článek

Partners Financial Services