Visa ocenila české banky za rozvoj platebních technologií

PR článek | rubrika: FINEXPO | 8. 7. 2022
Společnost Visa udělila bankám ocenění Visa Awards 2021 za spolupráci v zavádění inovací v oblasti platebních transakcí. Výherci sedmi kategorií si odnesli ceny vytvořené českými a slovenskými umělci.
Visa ocenila české banky za rozvoj platebních technologií
Vítězové Visa Awards 2021
Zdroj: Visa

Komerční spolupráce

Česká republika patří v zavádění inovací v oblasti bezhotovostních plateb dlouhodobě mezi světovou špičku. Potvrzují to nejen čísla z průzkumů, podle nichž 7 z 10 Čechů preferuje elektronické platby, ale i dlouhodobá zkušenost českých bank. Především díky nim mají spotřebitelé v Česku možnost platit kartou, chytrým telefonem nebo hodinkami bezpečně, pohodlně, rychle a téměř kdekoliv. A právě proto Visa ocenila banky, které se o to z jejího pohledu v roce 2021 nejvíce zasloužily.

Společnost Visa ocenila partnerské banky v sedmi kategoriích: #1 issuer, #1 acquirer, #1 new cards, #1 sustainable bank, #1 innovations, #1 woman in payment systems a #1 digital proposition.

„V rámci Visa Awards oceňujeme banky, které nejintenzivněji zavádějí inovace v bankovnictví a kladou důraz na digitalizaci. Zároveň chceme vyzdvihnout banky, které se chovají odpovědně, chrání životní prostředí, respektují individuality a dávají příležitosti komukoliv. Přesně takové hodnoty ve Visa vyznáváme a jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společnostmi se stejnou firemní kulturou,“ uvedl na slavnostním předávání Petr Polák, country manažer pro Českou republiku.

České spořitelně a ČSOB se podle interních dat společnosti Visa nejvíce zvýšil objem transakcí v minulém roce, a tak každá z nich obsadila první příčku v kategorii #1 issuer, respektive #1 acquirer. Nejvíce nových karet s logem Visa vydala MONETA Money Bank, a proto na pódiu z rukou Petra Poláka převzal cenu za první místo v kategorii #1 new cards manažerka Jana Mikošková.

„V nejbližší době bychom chtěli s našimi partnerskými bankami pracovat například na zavádění plateb v digitálních měnách. V našem průzkumu totiž více než čtvrtina Čechů uvedla, že by chtěla kryptoměny nakupovat právě prostřednictvím aplikací své banky,“ uvedl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Česko, Maďarsko a Slovensko. „Široké možnosti vidíme také v oblasti udržitelnosti. Spolu s bankami chceme spotřebitelům usnadnit jejich cestu k odpovědnějším platbám. Proto jsme nově do Visa Awards zařadili kategorii Udržitelnost, abychom naše partnery ještě více motivovali k zavádění udržitelných technologií a řešení,“ dodal.

Zdroj: Visa

Hosté a Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Česko, Maďarsko a Slovensko během slavnostního večera

Cenu za udržitelnost si odnesla Komerční banka. Z rukou úspěšné olympioničky a členky Visa Teamu Evy Samkové převzala cenu v kategorii #1 woman in payment systems Monika Truchlíková z Komerční banky. Touto cenou chce Visa podporovat ženy v bankovním sektoru, který je stále převážně maskulinním prostředím. Dále v honosném sále karlovarského hotelu Pupp převzal trofej za nejinovativnější platební společnost zástupce společnosti Global Payments za aplikaci GP tom, která umožňuje obchodníkům jednoduše a bezpečně přijímat platby prostřednictvím chytrého telefonu.

Jednu z cen předával grafik a vizuální umělec slovenského původu Luka Brase. Jeho grafiky s motivy českých a slovenských pamětihodností byly součástí trofeje. Celkový koncept ocenění vzešel z nápadu designéra Tibora Mužíka ve spolupráci s rodinnou firmou Švec beton. Ti navrhli ocenění ve tvaru písmene „V“ charakteristického pro společnost Visa. Čistý, jednoduchý design, strohost betonu a hravost grafiky propůjčily trofeji punc výjimečnosti.

Více informací o produktech a službách Visa pro digitální prodej najdete zde.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

21. 3. 2024 | Petr Kučera

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.

Partners Financial Services