Účet bez poplatků už i od Raiffeisen. Umí toho hodně

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuálně.cz | 31. 8. 2014 | 14 komentářů
Nové konto od Raiffeisenbank se řadí mezi nejvýkonnější účty v kategorii těch, které mohou být bez poplatků. Nezruinuje vás ani při nesplnění podmínek.
Účet bez poplatků už i od Raiffeisen. Umí toho hodně

Na účet zdarma začíná lákat také Raiffeisenbank, pátá největší tuzemská banka podle bilanční sumy. A po podrobném prozkoumání podmínek lze říci, že nabídka nazvaná eKonto Smart stojí za pozornost.

Základní podmínkou pro odpuštění poplatků je, že na konto přijdou klientovi platby ve výši alespoň 15 tisíc korun měsíčně a že každý měsíc provede alespoň tři odchozí transakce, mezi něž se vedle odchozích plateb počítají i platby kartou. Kdo tyto podmínky splní, má zdarma k dispozici nejen vedení účtu, ale skutečně i všechny základní bankovní služby, a dokonce i několik nadstandardních možností.

Banky lákají na účty zdarma

Před pár lety bojovaly banky o klienty pomocí vysoce úročených spořicích účtů. Časy se ale mění a úrokové sazby postupně padají (nejen u spořicích účtů) ke dnu. Boj mezi bankami ale stále pokračuje, tentokrát na poli běžných účtů zdarma. Ty jsou však často úplně zadarmo jen v případě, pokud je klient aktivně využívá, platí kartou, zadává platby v internetovém bankovnictví a na účet si každý měsíc posílá výplatu (nebo alespoň její část). 

eKonto Smart sice oproti podobným nabídkám vyžaduje splnění dvou podmínek současně, jejich kombinace však není nikterak drastická. Tři odchozí platby zvládne v měsíci bez problému každý, pokud účet využívá jako hlavní. A ani podmínka minimálního příjmu není přehnaně vysoká. Pohybuje se sice na horní hraně toho, co banky u podobných bezpoplatkových účtů požadují, přesto na ni mohou snadno dosáhnout i rodiny s nižšími příjmy, pokud přes účet nechají „protéci“ obě výplaty.

Ani při případném nesplnění těchto podmínek není cena účtu nikterak vysoká – základní měsíční poplatek činí 99 korun. Například u UniCredit Bank a GE Money Bank přitom „sankce“ za nesplnění podmínek vyskočí na 199 korun.

Anketa

Platíte za běžný účet?

Výkonný, nebo ještě výkonnější?

eKonto Smart nabízí neomezený počet výběrů z bankomatů všech bank v Česku, neomezené tuzemské elektronické odchozí i příchozí transakce, debetní kartu, možnost bezkontaktní nálepky, kreditní kartu Easy a kontokorent. Banka k němu slibuje také slevu na hypotéku ve výši jednoho procentního bodu. S takovou paletou služeb se nový účet řadí mezi nejvýkonnější mezi těmi, které mohou být bez poplatků.

K účtu eKonto Smart banka automaticky zakládá také spořicí účet eKonto Flexi, na němž – při splnění podmínek pro získání účtu zdarma – úročí vklady sazbou 1,5 procenta ročně (při nesplnění podmínek úrok klesá na 0,3 procenta). Nevýhodou tohoto spořicího účtu je dlouhá výpovědní doba – 21 dnů.

„I při nesplnění podmínek nicméně klienti zaplatí jen jeden paušální poplatek a nebudou ani v tomto případě platit za každou transakci nebo za každý výběr z bankomatu,“ dodává člen představenstva Raiffeisenbank zodpovědný za retailové bankovnictví Vladimír Kreidl.

„Vlajkovou lodí“ mezi běžnými účty v Raiffeisenbank i nadále zůstává eKonto Komplet, které je při splnění stejných podmínek za 129 korun měsíčně. V této ceně navíc nabízí například i výběry ve všech bankomatech v zahraničí, až devět podúčtů v cizí měně či kreditní kartu, která vrací až dvě procenta z nákupů.

Celý článek a přehled účtů zadarmo najdete na Aktuálně.cz

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 14 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 9. 2014 21:25, Roman

Tak dnes mam cerstvou zkusenost s krivaky z RB. Drive jsem mival ekonto (asi tak 10 let celkem) zdarma, chodilo mi tam 25000,- takze v poho(zalozeno jeste v ebance) potom jsem ho uz nepotreboval, tak jsem ho asi 2roky zpet zrusil. dnes jsem byl na pobocce a chtel jsem zridit konto smart zdarma plus mi prisla velice ale skutecne velice vyhodna rychla pujcka s bonusem az padesat tisic akce platna do 7.9.2014. Nabidka z RB po mailu znela takto, pujcim si 250000 korun,budu splacet 5178,- po dobu 60 mesicu a po splaceni dostanu bonus 50000,- .secteno a podtrzeno ve finale bych zaplatil neco malinko pres 260000,- za pet let po odecteni bonusu. probehla tedy navsteva na pobocce, slecna na prepazce velmi prijemna a profesionalni, uplne v pohode. veskere papiry, potvrzeni o prijmu, vse podepsano, dolozeno, odeslano na centralu. Jinak podotykam, ty penize jsem pujcit nepotreboval, jen mi to prislo opravdu zadarmo, tak jsem to chtel udelat jako vyhodu, kdyz uz tam budu zakladat ucet smart. muj cisty prijem 50000 mesicne, jedina splatka co mam je 18000 hypoteka. Odpoledne mi vola slecna z pobocky, ze pujcka je zamitnuta, ze to nechape proc a ze ji to nikdo nechce na centrale sdelit ten duvod i pres jeji opakovane zadosti. (pry interni predpisy) Takze to shrnu, kdyz uz je clovek svym zpusobem nachyta a maximalne vyuzije jejich reklamni akce a chvastave nabidky, tak to nenazrani panove a management z RB zamitnou, protoze by ze mne vlastne meli skoro hovno a ne zisk. Tak me to tak rozcililo a zklamalo, ze tato nechutna nenazrana banka uz mi nikdy nesmi na oci. hnus a nenazranost, v tom je jejich sila. dobrou noc

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 9. 2014 11:34, Z RB

My si myslíme, že se nám ten účet povedl...a první reakce médií i klientů to potvrzují. Rád si poslechnu, který účet zdarma je podle Vás výkonnější....jediný, kdo snese srovnání je Ukonto - má celosvětový výběry z bankomatů navíc, ale nemá 1,5% na spořáku, nemá kreditku a nemá bezúročnou rezevu. A když nesplníte věrnostní podmínku, tak se nedoplatíte...

Zobrazit celé vlákno

-7
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (14 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Česká spořitelna ždímá! Přinesou jí vyšší poplatky vyšší tržby?

18. 8. 2014 | Ondřej Tůma | 39 komentářů

Česká spořitelna ždímá! Přinesou jí vyšší poplatky vyšší tržby?

Zatímco většina bank se snaží nalákat klienty nízkými či nulovými poplatky, největší česká banka přitlačila na pilu. Co ji k tomu vedlo? Nechají si její zákazníci zdražování líbit,... celý článek

Banky lákají na běžné účty: Kdo dá zadarmo víc?

10. 4. 2014 | Ondřej Tůma | 9 komentářů

Banky lákají na běžné účty: Kdo dá zadarmo víc?

Stále větší počet bank nabízí vedení běžného účtu zdarma. Nově se do boje o klienty, který se na našem trhu v posledních letech rozhořel, přihlásila UniCredit Bank. Lákat chce na služby... celý článek

Krásná válka: Banky zápasí o to, kdo vám bude smět půjčit

8. 1. 2014 | Ondřej Tůma | 11 komentářů

Krásná válka: Banky zápasí o to, kdo vám bude smět půjčit

Nová zbraň: patnáct stovek jako dárek. Banky svádějí boj o to, kdo vám bude smět půjčit. Radost mají nejen ti, kdo si teprv půjčit chtějí, ale i ti, kteří už zadlužení jsou. Na ty opět... celý článek

Malá a velká banka: moderní a zatuchlé

30. 1. 2013 | Michal Chleboun | 33 komentářů

Malá a velká banka: moderní a zatuchlé

Taky se při televizních spotech propagujících jednu z nových bank culíte při pohledu na otylého bankovního úředníka, ze kterého čiší jeho vlastní nenažranost, zatímco mu mladý, dynamický... celý článek

Partners Financial Services