Opravdu osobní účet od Citibank

Petra Postlova | 1. 6. 2004
Citibank uvedla v těchto dnech na trh nový osobní účet s názvem CitiOne. O tom, co tento účet nabízí a jaké jsou jeho konkurenční výhody, jsme si povídali s manažerkou depozitních produktů Citibank, Martinou Lovčíkovou.

Můžete nám stručně představit nový Citibank osobní účet?

Jedná se vlastně o kombinaci běžného a spořícího účtu, kdy výhodně úročený spořící účet není vázán žádnou výpovědní lhůtou, takže máte své úspory neustále k dispozici a můžete si je v případě potřeby kdykoliv bez sankcí vybrat. Právě možnost vybrat si peníze ze spořicího účtu kdykoliv a bez sanknčího poplatku je na našem trhu jedinečná, a to především v kombinaci s mimořádným úročením.

Co znamená mimořádné úročení?

CitiOne účet nabízí v současné době jedno z nejvyšších zhodnocení na trhu depozitních produktů. Vklad je úročen v pásmech, nejvyšší zhodnocení 2 % p.a. získá klient v pásmu již od 300 000 korun. To v kombinaci se skutečností, že účet je veden zdarma, pokud máte u Citibank více než 200 000 korun a to dohromady na všech vašich účtech, termínovaných vkladech a včetně investic do podílových fondů, znamená, že nemáte žádné náklady spojené s vedením účtu, naopak Vám vaše peníze výhodně úročíme.

Jak v praxi vypadá propojení běžného a spořícího účtu?

Velmi jednoduše. K běžnému účtu si nastavíte trvalý příkaz, který Vám podle Vámi stanovených kritérií automaticky převádí peníze mezi běžným a spořicím účtem, tak aby docházelo k jejich lepšímu zhodnocení. Úroky na spořícím účtu jsou přitom mnohem vyšší než na klasických běžných účtech nebo dokonce i na termínovaných vkladech. Pokud Váš zůstatek na běžném účtu klesne pod Vámi stanovené minimum, převede se Vám potřebná částka automaticky ze spořicího účtu zpět na běžný účet. Naopak, pokud váš zůstatek na běžném účtu převýší stanovené maximum, peníze se odlijí na výhodně úročený spořicí účet. Peníze mezi běžným a spořicím účtem si také můžete převést kdykoliv sami, když potřebujete, a to například prostřednictvím internetu nebo po telefonu.

To znamená, že součástí CitiOne účtu je i internetové a telefonní bankovnictví...

Ano. Považujeme tyto služby za naprostý standard, proto je získáte k účtu automaticky a bezplatně. Díky nim máte přístup do banky 24 hodin denně, 365 dní v roce. Kromě toho k účtu také zdarma získáte mezinárodní platební kartu a měsíčně dva bezplatné výběry z jakéhokoliv bankomatu v ČR. Ke kartě si můžete nastavit PIN podle vlastního výběru a můžete ji použít ke korunovým i cizoměnovým účtům.

Kolik mě CitiOne vlastně bude stát?

Nic, pokud budete mít u Citibank více než 200 000 korun. Tyto peníze můžete mít na běžných účtech, na termínovaných vkladech, spořících účtech nebo investovány například do podílových fondů. Součet všech těchto investic musí být vyšší než 200 000 korun a pak je Váš CitiOne účet veden zdarma. Navíc, pokud si účet založíte do do 31.7. 2004 a začnete ho aktivně používat, dostanete od Citibank prémii v podobě jednorázového vkladu ve výšši 1 000 korun. Zdarma na rok také můžete vyzkoušet kreditní kartu Citibank.

Co pro založení CitiOne musím udělat?

Stačí zavolat naši informační linku nebo zanechat kontaktní informace na naší webové stránce a naši bankéři se Vám obratem ozvou a smluví si s Vámi schůzku. Nebo můžete zajít na pobočku Citibank a učet si zde rovnou otevřít. Každý náš klient má svého osobního bankéře, který zná dobře jeho finanční potřeby a může mu tak kdykoliv na požádání sestavit individuální finanční plán. Navíc, pokud se rozhodnete začít aktivně používat účet u Citibank, uhradíme Vám všechny náklady spojené se zrušením trvalých instrukcí (např. SIPO) a případným zrušením účtu ve Vaší stávající bance a to formou jednorázového bonusu za aktivaci účtu 1000 Kč, který vám připíšeme na váš účet.

www.citibank.cz

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

21. 3. 2024 | Petr Kučera

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.

Partners Financial Services