Oskar spustí GSM Banking

Oskar spustí GSM Banking
Oskar dojednává poslední podrobnosti o spuštění GSM Bankingu. Navíc začnou mobilní bankovnictví brzy nabízet další banky - HVB Bank a Živnostenská banka.

Doposavad službu GSM Banking, která umožňuje ovládání bankovního účtu pomocí mobilního telefonu, nabízeli T-Mobile a Eurotel. Slova tiskových mluvčí jednotlivých bank však říkají, že Český Mobil se brzy přidá. "V říjnu letošního roku spustíme GSM bankovnictví pro klienty sítě Oskar," prozradil Vlastimil Nohejl z Union banky (profil, názory). O tom, že by nejmladší operátor mohl být ještě rychlejší hovoří Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank (profil, názory), který nám potvrdil, že služba bude na trhu již v září a že již je i domluvený přesný den uvedení – ten prozatím zůstává v tajnosti a Hainz dodal: "Připravujeme rovněž rozšíření funkcí Mobil banky." Není vyloučeno, že nová služba Oskara bude obsahovat možnosti, které konkurenční operátoři prozatím nenabízejí. To však zůstává spekulací.

Helena Matuszná z externí komunikace České spořitelny (profil, názory) řekla: "Nyní probíhají jednání o spolupráci se společností Český Mobil. Termín, kdy službu GSM banking - SIM Toolkit nabídneme klientům rovněž v síti Oskar, zatím není stanoven." Spuštění GSM Bankingu nám potvrdili i zástupci eBanky, kteří uvedli jako datum uvedení produktu čtvrté čtvrtletí tohoto roku.

Bankovnictví přes mobil zprovozní v brzké době i nové banky, které doposud tuto službu svým klientům nenabízely. Jedná se o HVB Bank (profil, názory) a Živnostenskou banku (profil, názory). "Je připraven projekt a službu bychom měli začít nabízet výhledově koncem tohoto roku. Konkrétní jednání s operátory již probíhají," upřesnila Renata Pintravová z oddělení externí a interní komunikace HVB.

Přestože byl ve středu našeho zájmu Oskar, který doposavad službu tohoto druhu nenabízel, podařilo se nám zjistit, že Eurotel brzy nabídne bankovnictví s ČSOB (profil, názory) a s Poštovní spořitelnou (profil, názory), která byla dostupná přes mobil prozatím pouze pomocí sítě T-Mobile. Eurotel tak již získá sedmou instituci a přeroste počtem bank doposud vedoucí T-Mobil. Eurotel jako jediný nabízí Raiffeisenbank a po nějakou dobu tomu tak zůstane, protože se rozšíření o nové operátory nechystá.

Jaké banky tedy budou mít operátoři během několika týdnů?

Eurotel: Česká spořitelna, GE Capital Bank, Union banka, eBanka, Reiffeisenbank, ČSOB a Poštovní spořitelna (v nejbližších dnech), Živnostenská banka (nejpozději první měsíce příštího roku)

Oskar: Česká spořitelna (neupřesněno), GE Capital Bank (září), Union Banka (říjen), eBanka (do konce roku), Živnostenská banka (nejpozději první měsíce příštího roku)

T-Mobile: Česká spořitelna, GE Capital Bank, Union Banka, eBanka, ČSOB a Poštovní spořitelna, Živnostenská banka (nejpozději první měsíce příštího roku)

HVB – do konce roku, operátor neupřesněn

Živnostenská banka – během září první operátor, do konce roku druhý a v prvním čtvrtletí roku 2003 třetí

Používáte GSM banking? U které banky a operátora? Jaké s ním máte zkušenosti? Podělte se s ostatními o své názory!

Psáno pro Peníze.CZ a Mobilmag.CZ.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+17
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 8. 2002 10:23, teimlm

Výborný přehled, gratuluji. Jenom by mě zajímalo, kdo vlastně GSM Banking používá. Znám řadu lidí, kteří ho mají, ale použili ho tak jednou dvakrát...

+31
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Reklama Eurotelu poškozuje důvěru klientů

27. 9. 2001 | Petr Vykoukal

Reklama Eurotelu poškozuje důvěru klientů

Slogan největšího českého mobilního operátora o "nejbezpečnějším GSM Bankingu" je založen na sporných argumentech a navíc může uvést v pochyby ty, kteří používají stejnou službu u konkurence. celý článek

Eurotel dohnal Paegase až po dvou letech

13. 9. 2001 | Michal Hazi

Eurotel dohnal Paegase až po dvou letech

Po mnoha planých slibech Eurotelu, začne být GSM banking nabízen jeho klientům. Aby náš největší operátor z tohoto zpoždění vytvořil vítězství, je jeho produkt přece jen v něčem lepší. celý článek

Partners Financial Services