Startuje další hon na nejabsurdnější bankovní poplatek

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 30. 10. 2009 | 6 komentářů
Startuje další hon na nejabsurdnější bankovní poplatek
Už popáté můžete až do konce listopadu nominovat adepty na nejabsurdnější bankovní poplatek. Ovlivnit konečné pořadí poplatků budete moci od prosince až do února.

Rozjíždí se další ročník ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek. A zjevně o novinky nebude nouze. Až do konce listopadu můžete nominovat poplatek, který podle vás postrádá smysl. Třeba poplatek za zjištění zůstatku účtu přes bankomat, který od 1. listopadu zřizuje Komerční banka, jak navrhuje na stránkách organizátora soutěže, serveru www.bankovnipoplatky.com, pan Petr. Pokud si budete chtít od listopadu v bankomatech zjistit zůstatek na svém účtu u Komerční banky, zaplatíte 2,50 za dotaz v bankomatech této banky a 10 korun za dotaz v bankomatech konkurence.

O další poplatky patrně nebude nouze. V souvislosti s novým zákonem o platebním styku sice některé poplatky z bankovních sazebníků zmizí, třeba za blokaci ukradené platební karty, ale je docela pravděpodobné, že ztrátu příjmu se bankybudou snažit nahradit poplatky novými.

Do letošního ročníku nebyly zařazeny poplatky, které vyhrály předchozí ročníky. Už proto nelze nominovat poplatek za nadměrný vklad, poplatek za vedení běžného účtu, poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky a poplatek za příchozí platbu.

Naopak automaticky se do letošní ankety nominovali loňští poražení, tedy poplatek za vklad hotovosti na vlastní účet, poplatek za připsání úroků, poplatek za předčasně splacený úvěr, poplatek za vložení variabilního (specifického) symbolu do příkazu k úhradě, poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat či internetbanking (tedy varianta poplatku, na který upozornil pan Petr), poplatek za účetní položku, poplatek za neuskutečnění platby, poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou a poplatek z změnu/zrušení trvalého příkazu k úhradě.

Další adepty na titul nejabsurdnější bankovní poplatek roku lze nominovat do 30. listopadu na speciální stránce serveru bankovnipoplatky.com. První kolo hlasování se rozjede od prosince a bude trvat až do konce ledna 2010. Ve finále se utká pětice poplatků a hlasovat pro ně budete moci celý únor. Vyhlášení ankety se uskuteční 1. března 2010. Hlasovat budete moci i na stránkách Peníze.cz.

Výsledky loňské ankety o nejabsurdnější poplatek

PoplatekPočet hlasů
(% hlasů)
1. Poplatek za nadměrný vklad1918 (33,17 %)
2. Poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet1331 (23,02 %)
3. Poplatek za připsání úroku1067 (18,45 %)
4. Poplatek za vložení variabilního (specifického symbolu) do příkazu k úhradě740 (12,80 %)
Poplatek za předčasné splacení úvěru727 (12,57 %)

Jaký poplatek byste nominovali vy? Podělte se o názor.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 10. 2009 11:44, Petis

Od doby, kdy jsou na nasem trhu banky, ktere neotravuji sve klienty trapnymi poplatky jsou podobne ankety zbytecne. Pokud nekomu vadi nejaky poplatek, ma jit k bance, ktera ho nema.

+5
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 10. 2009 5:27, Zdeněk

Už asi deset let se zabýváte takovou píčovinou.Nemáte něco užitečnějšího na práci?

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nespoléhejte se na předem schválené půjčky

8. 9. 2009 | Jan Stuchlík | 6 komentářů

Nespoléhejte se na předem schválené půjčky

Banky zavalují klienty nabídkami předschválených úvěrů. Vypočítávají je díky znalosti historie transakcí na klientově běžném účtu. I tak se ale může stát, že zájemce nakonec na slíbenou... celý článek

Bankovní sazebníky, které vás "vyděsí k smrti"

4. 9. 2009 | Jan Stuchlík, Patrik Nacher | 15 komentářů

Bankovní sazebníky, které vás "vyděsí k smrti"

Vyznat se v sazebnících některých bank je pro běžného klienta téměř nemožné. Odstrašujícím příkladem je Poštovní spořitelna. Těžkosti potkají i klienty České spořitelny. Prohledávání... celý článek

Nejlevnější účet pro internet: mBank zadarmo, Spořitelna za 166 korun

3. 9. 2009 | Jan Stuchlík, Patrik Nacher | 16 komentářů

Nejlevnější účet pro internet: mBank zadarmo, Spořitelna za 166 korun

Používání internetbankingu šetří peníze klientům i bankám. V průměru se cena za běžný účet sníží o zhruba padesát korun, zjistil průzkum serverů peníze.cz a bankovnipoplatky.com.

Nejlevnější účty: i letos konkurenci válcuje mBank a menší banky

2. 9. 2009 | Jan Stuchlík, Patrik Nacher | 17 komentářů

Nejlevnější účty: i letos konkurenci válcuje mBank a menší banky

Kdo hledá nejlevnější bankovní účet, měl by jít do malých bank, zjistil i letos průzkum serverů peníze.cz a bankovnipoplatky.com, který hledal nejvýhodnější účet pro běžného bankovního... celý článek

Partners Financial Services