GE Money podnikatelům výrazně zlevnila poplatky do ciziny

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 2. 12. 2010 | 1 komentář
GE Money podnikatelům výrazně zlevnila poplatky do ciziny
Poplatky, které začala od 1. prosince 2010 účtovat GE Money Bank za zahraniční platby v eurech v rámci svých dvou balíčkových kont, jsou stejné jako u tuzemského platebního styku. A nejnižší na trhu. Bude ji následovat konkurence?

GE Money Bankod prosince letošního roku výrazně snížila poplatky za platby v eurech do zahraničí. V rámci balíčkového konta Genius Business Export/Import 100 zaplatí nyní podnikatelé za příchozí platbu 5 korun a za odchozí 45 korun. V případě konta Genius Business Export/Import 30, které je určeno pro méně aktivní klienty, budou tyto platby činit 15 korun a 75 korun. Poplatky za zahraniční platby jsou podstatným nákladem vývozců a dovozců. Banka se tak snaží zvýšit svůj podíl na financování firemního bankovnictví.

Cílem tohoto kroku je nabídnout podnikatelům a firmám srovnatelné a zcela férové podmínky pro jejich činnost, jako v zemích eurozóny. Jak uvedl ředitel firemního bankovnictví GE Money Bank Jiří Báča, snížení poplatků za zahraniční platby v eurech, není nijak časově omezeno a platí pro stávající i nové klienty. Banka tak zároveň reaguje na hrozbu, že si budou společnosti kvůli drahým platbám v České republice zakládat účty v zahraničí, například na Slovensku. Lze předpokládat, že podobně bude postupovat také největší konkurenti GEMB, tedy Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka, Raiffeisenbank a UniCredit Bank.

Těm zatím musí platit podnikatelé podle dostupných informací za přicházející europlatby od 100 korun (v případě České spořitelny) po 200 korun u Raiffeisenbank a UniCredit Bank. U odchozích europlateb se pohybují jejich poplatky od 195 korun v případě Komerční banky po 250 korun, které si shodně účtují ČSOB a UniCredit Bank.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Banky opět mění poplatky. Některé bankomaty zlevní

29. 10. 2010 | Petr Kučera

Banky opět mění poplatky. Některé bankomaty zlevní

Ceny služeb řady finančních institucí se od listopadu mění. Nabízíme vám stručný přehled těchto změn.

Nejlevnější účty 2010: Výhradní obsluha účtu přes internet vám ušetří i dvě stovky měsíčně

21. 9. 2010 | Jan Stuchlík, Patrik Nacher | 3 komentáře

Nejlevnější účty 2010: Výhradní obsluha účtu přes internet vám ušetří i dvě stovky měsíčně

Banky se snaží odrazovat klienty od návštěvy poboček vysokými cenami za osobní služby bankéřů. Přesto skoro polovina bankovních klientů transakce na pobočkách vyžaduje. Přicházejí tak... celý článek

Klienti preferují balíčky před samostatnými účty

13. 9. 2010 | František Mašek | 4 komentáře

Klienti preferují balíčky před samostatnými účty

Klasický běžný účet, který má k dispozici již 92 procent české populace, postupně nahradily balíčky produktů, které umožňují využívat nejen běžný, ale také spořicí účet, internetové... celý článek

Nízkonákladových bank v Česku přibývá. Co od nich můžete čekat?

20. 5. 2010 | Věra Tůmová | 21 komentářů

Nízkonákladových bank v Česku přibývá. Co od nich můžete čekat?

Kdo chce maximálně ušetřit na bankovních poplatcích a nebojí se internetového bankovnictví, může být pro něj dobrou volbou přejít k nízkonákladové bance. Nemůže ale od ní očekávat,... celý článek

Partners Financial Services