Správný čas pro americkou hypotéku, sazby klesají

Finexpo | rubrika: FINEXPO | 23. 12. 2019
Díky pokračujícímu poklesu hypotečních sazeb je nyní ideální čas sjednat si hypotéku. Kromě klasického hypotečního úvěru se stále více Čechů uchyluje k takzvané americké hypotéce, která klientům poskytuje oproti spotřebitelskému úvěru vyšší obnos, avšak s nižšími úroky.
Správný čas pro americkou hypotéku, sazby klesají

Komerční spolupráce

Úrokové sazby hypoték nadále klesají u celé řady bank. Některé snižují úrokovou sazbu plošně u všech nabízených hypotečních úvěrů, jiné rozlišují podle délky fixace. Navíc přibrzdil i růst cen nemovitostí, zlevňovat se však pravděpodobně nebude.

Pokud tedy uvažujete o hypotečním úvěru, nyní je pro něj správná doba. Díky americké hypotéce můžete získat prostředky i na jiné účely než jen na bydlení. „Můžete si v podstatě půjčit na cokoli, jelikož bance nemusíte sdělovat, do čeho peníze investujete,“ vysvětluje Martin Podolák, ředitel divize úvěrových produktů mBank pro Českou republiku a Slovensko.

Výhodou také je, že americká hypotéka nabízí ve srovnání s běžným spotřebitelským úvěrem mnohem výhodnější úroky, a to téměř jako klasická hypotéka. Jelikož je navíc neúčelová hypotéka zajištěna zástavním právem k nemovitosti, je možné si půjčit mnohem vyšší obnos. Splátky si lze také rozložit na delší dobu, například na dvacet let, a měsíčním splácením tak příliš nezatížit svůj účet.

Klienti americkou hypotéku nejčastěji využívají k rekonstrukci bydlení, ke koupi automobilu či financování studia v zahraničí. Najdou se ale i tací, pro něž americká hypotéka představuje příležitost, jak si splnit své sny. Díky snadno získanému velkému množství peněz se například mohou věnovat finančně náročným koníčkům, jako je třeba jachting. „Klienti také často využívají americkou hypotéku ke konsolidaci úvěrů, protože s našimi nízkými úroky se jim vyplatí mít všechny půjčky pod jednou střechou,“ doplňuje Podolák.

Kromě nízké úrokové sazby nabízí mBank i vyřízení a poskytnutí úvěru zdarma. Žádné poplatky nepožaduje ani za vedení účtu. Další výhodou je, že v případě hypotečního úvěru do 50 % hodnoty zastavované nemovitosti nemusíte dokládat své příjmy a mimořádné splátky do 25 % úvěru máte každý rok zdarma. mBank vám také garantuje úrokovou sazbu třicet dní od podpisu žádosti o úvěr a nemovitost vám může ocenit i on-line.

Americkou hypotéku lze sjednat velmi jednoduše a rychle. V případě zájmu navštivte pobočku mBank, kde vám experti rádi poradí s výběrem toho správného úvěru pro vás.

Další informace o neúčelové hypotéce najdete zde: www.mbank.cz.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Očima expertů: Zpětná hypotéka. Důchodcova spása, nebo zhouba?

6. 11. 2015 | Ondřej Tůma | 27 komentářů

Očima expertů: Zpětná hypotéka. Důchodcova spása, nebo zhouba?

Chcete doživotní rentu? Pokud máte nemovitost, můžete ji vyměnit za hotovost a doživotní rentu. Vtip je v tom, že vaše přestává nemovitost být, až když umřete. A to už se dá docela... celý článek

Banky ve střehu: Finanční arbitr přitvrzuje!

9. 4. 2015 | Ondřej Tůma | 11 komentářů

Banky ve střehu: Finanční arbitr přitvrzuje!

Finanční arbitr potvrdil trest pro mBank: ve smlouvě o úvěru nedostatečně informovala klienta o nákladech, které s půjčkou souvisejí. Pokud dá arbitrovi zapravdu soud, na problém –... celý článek

Petr Zachariáš: Volali, že mají osm milionů, jestli jim dáme deset procent ročně

12. 11. 2014 | Gabriel Pleska

Petr Zachariáš: Volali, že mají osm milionů, jestli jim dáme deset procent ročně

Petr Zachariáš je šéfem společnosti, která zprostředkovává peer-to-peer půjčky. Teď se rozhodli postoupit ještě o level výš: nabídnout peer-to-peer půjčky jištěné nemovitostí, americké... celý článek

Hledáte levný úvěr na podnikání nebo na cokoliv jiného?

6. 6. 2011 | PR článek

Hledáte levný úvěr na podnikání nebo na cokoliv jiného?

PR ČLÁNEK. Potřebujete úvěr na nákup nové nemovitosti nebo na svůj podnikatelský záměr? Podle průzkumu neúčelových úvěrů na bankovním trhu má nejlepší podmínky Evropsko-ruská banka... celý článek

Jak se zbavit nepříjemného úvěru

24. 1. 2011 | Světlana Rysková

Jak se zbavit nepříjemného úvěru

Od ledna platí nový zákon o spotřebitelském úvěru. Neřeší sice řadu palčivých problémů, přece jen však umožňuje, abychom se snadněji zbavili například vázaného úvěru, nevýhodné kreditní... celý článek

Partners Financial Services