Produkt již není aktualizován!

GE Capital Bank

Porovnejte si nabídky, vyberte tu nejvýhodnější a ušetřete.

Potřebujete poradit? Porovnejte si, kolik ušetříte sjednáním hypotéky na Peníze.cz.

GE Capital Bank - Diskuze

5. 12. 2002 11:40

ČMHB má asi vůbec zvláštní přístup. Obratem mně poslali "Potvrzení bonity" s uvedením kontaktní osoby a tel. čísla. Tak tam týden volám - záznamník. Nechávám tedy na záznamníku žádost o kontaktování - nic. Podle čísla zjišťuji, že kontaktní číslo je na pobočku Budějovická, volám tedy na číslo nalezené na webových stránkách. Kontaktní osoba je prý nemocná. Táži se tedy, jestli se mohu na podmínky hypotéky domluvit s někým jiným. Prý bude lepší, když počkám, až uvedená kontaktní osoba bude uzdravená. Finále: obracím se na jinou banku...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2002 8:52

Potenciální žadatelé o hypotéku u GEC Bank z oblasti Pokrušnohoří (MO, TP) kontaktujte osobního bankéře pana Marka Havlína a obdržíte ten nejlepší servis jaký si jen můžete přát.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2002 8:46 | Jerry

Na základě osobních zkušeností s absolvováním stejné anabáze jak popisuje autor musím bezvýhradně souhlasit s každým slovem. GE je v profesionalitě přístupu naprosto bezkonkurenční ovšem za bezkonkurenčně vysokou cenu. Tak si vyberte.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2002 22:30 | mkubesa

Dnes jsem obdržel vyúčtování za asi 3/4 roku splácení úvěru 500 000,- Kč na 10 let ve výšce asi 6500,- Kč s úrokem 8,3 % (bohužel jsem si zvolil pevný - na 5 let, tj. do roku 2006). Nevím proč ten výpis zasílají zrovna v srpnu, asi proto aby se klienti o dovolených naštvali. Na poplatcích mi účtují za těchto pár měsíců přes 5364,- Kč. To je úplná hrůza. Je to nehoráznost. Sporožirový účet Poštovní banky mne stojí měsíčně 90, korun a je tam asi 20 příkazů. GE Capital tam má jen jeden příkaz, stojí to 200,- Kč a k tomu pojištění 174,- Kč. Při vyřizování úvěru mi bylo řečeno, že pojištění a poplatek za vedení účtu je již ve splátce, ale to je omyl, což vidím na vyúčtování. Uvidíme, jak se banka zachová, jestliže je tak malá inflace. Podruhé bych si GE Capital nikdy nevybral, jelikož poplatky jsou hrozné. To jsou nepředstavitelné zisky pro tuto banku. A to od 1. září vyhrožují úpravou poplatků - uvidíme, kterým směrem. K 31. červenci jsem splatil jistinu ve výši 24 570,- Kč a úrok 34 250,- Kč a výše uvedenou sumu za poplatky. Zůstává mi splatit 475 433,- Kč. Za 9 měsíců jsem ubral z půl milionu necelých 25 000,- Kč. HRůZA-HRúZA-HRůZA. Banka se pěkně pakuje na svých klientech, kterým nic jiného nezbývá, než podepsat tu jednostranně výhodnou smlouvu ve prospěch banky. Nyní vlastně jde o vydírání lidí. Dokonce Vás nutí zavést kvůli splácení jedné splátky za měsíc účet u jejich banky. To je blbost co? Neměl jsem to podepisovat? To se lehko řekne, ale potřeboval jsem bydlet a postarat se o své staré rodiče. Dokonce mne donutili podepsat, že souhlasím apriori s aktualizovanými poplatky - někdy v budoucnu. Lidi, čtěte pořádně smlouvu a hlavně si spočítejte peníze za různé polatky.
Majitel účtu 157393332
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 7. 2002 15:25 | kůň

informace jsou špatné, GE capital vyžaduje životní pojištění na úmrtí, trvalou invaliditu a dlouhodobou nemoc, už vás nečtu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 1. 2002 9:07 | Pavel Beran

Myslím, že je to mnohem výhodnější, protože ušetřené peníze můžete investovat třeba do akciových fondů, které jsou při "hypotečních horizontech" mnohem výnosnější než životní pojistky. Takže běžte do toho.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2002 18:45 | Martin Vrabel.

GECB nabizi tzv. "úvěrové pojištění", ktere dela 3.49% ze splatky hypoteky. Oproti "klasickemu" kapitalovemu pojisteni je to nekolikrat mensi mesicni splatka, ale penize se samozrejme nespori. Vyuzil nekdo jiz tuto nabidku? Je vyhodna?
Dekuji,
Martin.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2001 22:18 | sotas

Nejak nerozumi vyrazu "kopat za banku". Proste na zaklade rozumneho a feroveho jednani jsem uzavrel smlouvu s GE. Na tu bidu na trhu vysla u mne nejlepe. Urokova sazba teto banky neni napr. zase az tak vyhodna jako u jinych, nabidla mi mene penez nez napr. CMHB i CS. Ale radeji jsem tu castku ozelel, nebot jsem nechtel pred kazdym cerpanim byt opet v roli prosebnika. Vazim si i napr. sveho casu. Kazdy se snad rozhoduje podle sveho - potrebuje k tomu ale pravdive informace, tedy ja nabizim svoji zkusenost. Staci?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 11. 2001 13:53

Nebudu se ani ptat, za jakou banku kopete!!!!! Je to předem jasné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2001 23:00 | sotas

Dovoluji si upozornuji kazdeho zajemce, ze verejne popularni novinove clanky s nadpisy typu: "Bezna rodina s prijmy 20.000,- dosahne na hypoteku 1 milion!" (napr. MFD), nelze ABSOLUTNE brat vazne!! Je potreba si uvedomit, ze banku zajima az vas prijem nad 1,5 nasobek zivotniho minima. O tom se ale moc nepise. Napr. ma-li 4clenna rodina bezne zivotni minimum cca 11.500,-, banka si to pronasobi koeficientem 1.5, a vas prijem do vyse 17.000,- ji NAPROSTO nezajima. Nyni si sectete vase splatky, najem, poplatky a zejmena predpokladanou castku cca 9.000 na splatku hypoteky. Prictete k 17ti tisicum a mate sumu, kterou musite prokazat jako vas stabilni mesicni prijem. Mate!? Fajn, bez obav muzete vyrazit smer banka.
Takove drobnosti, ze ten pujceny milionek musi byt az ten uplne posledni z poslednich z vasi planovane investice, to pokladam za vseobecnou znalost. :)

Nize jsou pak moje osobni zkusenosti s bankmi. Treba to nekomu pomuze v rozhodovani....
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 5. 2001 17:20 | Jiří

No milý pane, to jste asi zaspal dobu, banky bohužel už nepůjčují peníze na potkání.
Holt když nemáte jistý svůj potenciál, tak přece nemůžete chtít hypotéku na bůhví jaké částky.

Já jsem nedávno byl také v GE,milá paní za přepážkou mi poradila číslo zelené linky, a operátoři vyšli vstříc všem máým otázkám. Nakonec mi ještě zajistili kontakt na bankéře. Na schůzce jsem zjistil, za jakých podmínek, jakou částkou a jakým úrokem bych mohl získat hypotéku. Dokonce jsem si prošel i předschválení, abych měl jasno, zda je možné o hypotéce vůbec uvažovat .V podstatě mi ji ušili na míru - přesně podle mých představ.
Zkuste jit třeba do spořky, když už jen zažádáte o hypotéku, tak tam platíte už za posouzení, a to nemalé částky, plus samozřejmě další poplatky. Nemyslete si, oni to mají dobře spočítané, protože nízkou úrokovou sazbou to teprve začíná, nenechte se zmást spořkou!!!!!!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2001 22:58 | sotas / sotas@email.cz

Tak jsem se stal klientem GE. Muzu rict, ze rozhodlo perfektni a profesionalni vystupovani a hlavne zkusenost s predchozimi bankami: KB, CMHB a CS.

- CS sporitelna sice v kvetnu vse odstartovala, ale kdyz jsem se nedockave prvni den "novych" hypotek dozvedel, co vse chteji dolozit a jake doklady musim sehnat, radeji jsem se rozhodl pockat az v tom budou mit prepazkovi urednici sami jasno. Nastesti!!

- KB byla kapitola sama pro sebe. Chapu, ze narazim-li na urednika "nahradnika", kteremu musim pomahat, musim dat bance jeste sanci. Stalo. Kdyz mi ale i ten "pravy" urednik spocital hypoteku na muj prijem na cca 500tisic, zacal jsem litovat ze jsem tam chodil. Mym snem byla castka lehce pres milion.

- GE Capital - to byl naprosty opak. Pri prvni navsteve se stalo to co slibovali na internetu. Prozirave jsem si jiz nejake doklady o prijmu prinesl na prvni setkani. Ocenili to a obratem mi vypocitali a navrhli castku na kterou mohu dosahnout a vytiskli seznam dokladu, ktere si mam obstarat. Nebylo sebemensim problemem si veskere doklady behem par dnu sehnat a odnest do banky. Jak rekli, tak se stalo. Sice nestihli slibovany termin do 5ti dnu a zdrzeli se o tyden, ale kdo by v dobe dovolenych byl puntickar, ze!? :)

- CMHB - tam je asi povinnost zajit, ale po zkusenosti s GE jsem uz jen zadal o "samozrejme veci" jako predbezny navrh. Musel jsem si ho vylozene vydupat, nebot to snad bylo poprve co si klient donesl doklady o prijmu hned napoprve a zadal o presnou nabidku. Pani znechucena mym postupem (zrejme poprve jsem vedl ja ji a ne ona klienta), mi nakonec nabidla po 20ti minutovem excelentnim vykonu s tuzkou a kalkulackou o 150.000 korun castku vesti nez v GE. Nepodlehl jsem. Od sveho znameho vim co znamena "dolozit" veskere doklady ala CMHB a jake trable ma pri cerpani uveru. Tady jen uz musim rict, ze postup v GE je naprosto odlisny a podobnych "nervu" jsem byl prozatim usetren.

- CSOB - tady se musim zastavit s kurioznim poznatkem. V roce 2000 jsem upozornil webmastera teto banky, ze na strankach uvadi zastarale udaje ohledne statni podpory a dalsi neaktualni veci ohledne hypotek. Odpovedi jsem se nedockal. Cca po roce jsem se rozhodl opet "podivat" co je noveho v nabidce hypotek v CSOB. Na strankach me privitalo nove logo a pak... uz nic. Vse pri starem, stejny udaj, stejna historicka tabulka, stejny odkaz na webmastera. Ze se opet neozve, mi uz bylo jasne predem. Zajimave je, ze tato banka mela jako jediny e-mailovy kontakt na banku opet e-mail webmastera. Neveril jsem vlastnim ocim. Jediny clovek, ke kteremu proudi pripominky a pozadavky klientu je webmaster. Clovek, ktery si muze dle sveho rozhodnuti s e-maily a tedy s veskerymi informacemi delat co chce! V roce 2001 - neuveritelne! Bylo jasne ze tady zadat o hypoteku, je vylozene ztraceny cas.

Jeste poznamku ohledne vyse prijmu - musim do dalsiho zaznmu, maji tady nejaka tesna okynka... :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 10. 2001 11:46 | Bobek

Jako sorry, ale rozhodovat se dle toho, kolik letos přidělili hypoték. Slušně řečeno, pěkná blbost. No nic, každej jsme nějak cinklej.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 8. 2001 11:57 | Honza

Seženu někde číslo, kolik hypoték letos přidělili? Pomohlo by mi to při rozhodování, jestli má vůbec cenu tam chodit. Dík.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 5. 2001 17:22 | Petra

Souhlasím!!!A to ani nemluvím jak jim to všechno v České spořitelně dlouho trvá, zprac hypo - tři týdny, posouzení,.... A mimochodem zkoušeli jste volat na spořitelní infolinku ? No hrůza,vyzkoušejte, uvidíte sami.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Zobrazit všech 16 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Články o hypotékách

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na...více

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky,...více

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových...více

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Partners Financial Services