Nenaleťte balónům! Úspory u LBBW nerostou nejrychleji

Nenaleťte balónům! Úspory u LBBW nerostou nejrychleji
LBBW se v reklamní kampani holedbá, že na nabízeném spořícím účtu zhodnotí úspory klientů nejrychleji ze všech bank. Na trhu jsou ale i výnosnější účty. Rozhodli jsme se proto, že reklamu uvedeme na pravou míru.

Spořící účtyjsou v době velkých kolapsů ve finančním světě nejspíše jedním z nejoblíbenějších produktů. Vklady jsou ze zákona pojištěnydo určité výše, jsou v podstatě okamžitě k dispozici a nesou ne úplně zanedbatelný úrok. Rostoucí obliby spořících účtů u klientů se snaží bankyvyužít a o překot je lákají k založení spořícího účtu. LBBW Bank CZ, která koupila Bawag Bank, v aktuální kampani s horkovzdušnými balóny tvrdí, že právě s tímto účtem půjdou klientovi úspory nahoru nejrychleji aneb: „Nechte své peníze stoupat nejvýše ze všech.“ Jenže LBBW nejrychlejší růst hodnoty úspor na trhu nenabízí.

Reklama LBBW na spořící účet

Až do konce letošního září byl spořící účet LBBW úročený 3,5 procenty tak jako některé jiné spořící účty konkurence. Od 1. října banka sazby snížila jako ostatní hráči na trhuo několik desetin procentního bodu.

Úročení spořícího účtu LBBWs 3,3 procenty v České republice teď sice ještě stále patří k těm lepším, zdaleka ale není tím nejvyšším, jak by se z reklamy mohlo na první pohled zdát. Stejné úročení a za velmi podobných podmínek v Česku nabízí polská mBank a nepatrně více i  Volkbank s úročením 3,33 procenta. Původně vyšší úrok, 3,5 procenta, drží nyní už jen družstevní záložna FIO. Spořící účty eKontoči dětské konto Včeličkaod Raiffeisenbanksice nabízejí také úročení 3,5 procenta, podmínkou ale je minimálně milionový zůstatek na účtu. Při nižších zůstatcích pod sto tisíc korun je úročení téměř zanedbatelné, pohybuje se mezi pásmy 0,85 a 1 procentem.

Ještě vyšší úročení než u FIO, třeba i přes čtyři procenta, nabízejí další tuzemské družstevní záložny. Podmiňují je ale poměrně vysokým zůstatkem či výpovědní lhůtou. Kupříkladu Moravský peněžní ústavnyní vychází na trh s novou marketingovou akcí ke spořícím účtům s možností získání výhodného úrokuaž 5,3 procenta. Klient ale musí na účet vložit nejméně sto tisíc korun a počítat s minimálně šestiměsíční výpovědní lhůtou.

Anketa

Jste vlastníkem spořícího účtu u některé z tuzemských bank?

Pokud se tedy někdo rozhodne ukládat si volné finanční prostředky prostřednictvím spořícího účtu LBBW, bude mít své peníze relativně slušně úročené. Nezhodnotí je ale zdaleka nejvíce, jak tvrdí reklama. Alespoň ne české koruny. Vklady v eurech zatím banka původními 3,5 procenty ještě úročí. Ani jedno ovšem reklamní upoutávky banky nezmiňují. Na svých internetových stránkách už je banka přesnější. Uvádí, že korunový spořící účetmá jednu z nejvyšších sazeb na trhu pro jakýkoliv zůstatek. A to už pravda je.

Spořící účet LBBW si může klient založit, aniž by měl v této bance založený běžný účet. Ke spořícímu účtuse neváže ani žádná předem definovaná výpovědní lhůta či povinný minimální vklad nebo zůstatek na účtu. Úroky jsou na tento spořící účetpřipisovány měsíčně.

A jak věříte reklamám na finanční produkty Vy? Které Vám přijdou zajímavé? Přispějte svým názorem do diskuse nebo nám pošlete tip na jinou zavádějící reklamu.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 14 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 10. 2008 7:58

Citace - Buddy / 23.10.2008 07:45

článek o hovně... každýmu je jasný, že reklamy nemůžeme brát doslova.



Každému bystřějšímu je jasné, že řada lidí reklamám a předvolebním slibům věří. Nebo doufá, že jsou pravdivé?

Zobrazit celé vlákno

+3
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 10. 2008 3:30, Patrik

Ještě by to chtělo zmínit MPÚ a WPB.

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (14 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak vás drtí inflace? Spočítejte si to s námi

11. 3. 2008 | Petr Čermák | 20 komentářů

Jak vás drtí inflace? Spočítejte si to s námi

Když se řekne inflace, statistici dodají, že v únoru se meziročně vyšplhala na 7,5 procenta. To platí pro celou ekonomiku. Jenže každá rodina se musí potýkat s vlastní inflací podle... celý článek

Jaké spořící účty nabízí banky firmám a jiným právnickým osobám

17. 1. 2008 | Věra Tůmová | 7 komentářů

Jaké spořící účty nabízí banky firmám a jiným právnickým osobám

Pokud mají podnikatelé, obce či třeba neziskové organizace volné finanční prostředky, které chtějí zhodnocovat, mohou využít i spořící účty některých bank. Tyto účty ale mají svá specifika... celý článek

Únor bude ve znamení vyšších sazeb spořicích účtů

11. 1. 2008 | Věra Tůmová | 18 komentářů

Únor bude ve znamení vyšších sazeb spořicích účtů

České banky našly nový sport. Předhánějí se, jak vysokou úrokovou sazbu nabídnou svým klientům na spořících účtech. Tři a více procent se už staly skutečností u pěti bank. Ani toto... celý článek

Spoření: Nejtěžší je začít

2. 1. 2008 | Petr Syrový | 6 komentářů

Spoření: Nejtěžší je začít

Spotřebitelské úvěry a utrácení, to jsou témata, která ožívají před Vánoci či kolem dovolených. Jen málokdo ovšem dodává, že úvěry se budou muset splácet z budoucích příjmů a představují... celý článek

Partners Financial Services