Milionová ochrana při úrazech s vážnými následky

Eva Sovová | rubrika: Recenze | 14. 10. 2008 | 1 komentář
Milionová ochrana při úrazech s vážnými následky
Pojišťovna UNIQA vyladila svou úrazovou pojistku Simply. Nově si ji může klient nastavit podle svých potřeb a zajistit si třeba milionovou ochranu pro případ vážných trvalých následků po úraze. V naší recenzi dostal nový produkt čtyři hvězdičky.

Hodnocení Peníze.cz

Zobrazit podrobnější hodnocení

Těžký úraz s trvalými následkydokáže razantně změnit životní styl a způsobit propad v příjmech. Novinka UNIQA pojišťovny, nazvaná Simply je stavebnice složená z několika speciálních pojistných produktů v cenách od 390 do 990 korun. Zvolit je možné jednu až pět speciálních úrazových pojisteki dvě připojištění, a ušít si tak pojistnou ochranu na míru. Každou speciální pojistku smí klient uzavřít jen jednou.

Kdo se rozhodne pro úrazovou pojistkuSimply, musí se sejít s pojišťovacím agentem, předložit platný průkaz totožnosti, vyplnit stručný formulář a smlouvu vlastnoručně podepsat.

Sjednat si ji mohou lidé ve věku 15 až 64 let. Senioři od 65 let mají smůlu, jsou pro pojišťovnuz hlediska úrazu rizikoví, s dosažením tohoto věku pojištění Simply končí. UNIQA nepojistí ani ty, kteří mají nebezpečné povolání, například pyrotechniky, střelmistry a další profese pracující s výbušninami, horníky, profesionální sportovce či policisty a vojáky ze speciálních jednotek. U pojistitelných osob již pojišťovna nerozlišuje míru rizikovosti a nepřihlíží k věku klienta ani k tomu, zda se jedná o muže, nebo ženu.

První varianta úrazové pojistky, kterou může klient v rámci Simply volit, zajišťuje milionovou ochranu, a to za roční pojistné 720 korun. Jeden milion korun pojišťovna vyplatí tehdy, jestliže stupeň trvalých následků přesáhne podle platných tabulek 50 procent. To by nastalo třeba při ztrátě ruky či nohy. Při měsíčním platu 20 tisíc korun by vyplacená částka pokryla výpadek příjmu na čtyři roky.

U menšího rozsahu poúrazového postižení, například u endoprotézy kolena, kdy jsou trvalé následky ohodnoceny podle tabulek 28 procenty, ale UNIQA žádné peníze nevyplatí.

Další možností je zkombinovat pojistku Milionová ochrana se dvěma připojištěními. Připojištěním 25 (roční pojistné 390 korun) se za celkových 1 110 korun (720 + 390) dá získat pojistné plnění ve výši půl milionu korun již při stupni trvalých následků od 25 do 49,9 procenta. Tedy například při úplné ztuhlosti kyčelního kloubu (stupeň trvalých následků 28 procent) nebo ztrátě palce na ruce (stupeň trvalých následků 27 procent). U menšího handicapu do 24,9 procenta ale žádné peníze klient nedostane. Při trvalých následcích od 50 procent pak získá těžce postižený klient opět jeden milion korun.

Připojištěním Double (roční pojistné 650 Kč) se pojistka Milionová ochrana zdvojnásobuje. Tím za roční pojistné 1 370 korun (720 + 650) získává pojištěný při vážných poúrazových trvalých následcích, které přesáhnou 50 procent, dva miliony korun. Pokud na následky úrazu zemře, vyplatí pojišťovna jeho pozůstalým 50 tisíc korun.

Kdo často cestuje autem, vlakem, autobusem nebo městkou hromadnou dopravou, může si v rámci Simply sjednat samostatné „Dopravní pojištění“ za roční pojistné 860 korun. V takovém případě mu pojišťovna vyplatí jeden milion korun při trvalých následcích po dopravní nehodě již od rozsahu 25 procent. Pokud pojištěný klient při nehodě tragicky zahyne, vyplatí UNIQA jeden milion korun jeho pozůstalým. K úrazu ale musí dojít během jízdy a nikoliv při nastupování a vystupování z dopravního prostředku, na tyto případy se pojistka nevztahuje.

Za 890 korun ročně se dá uzavřít i pojistka pro případ, že těžký úrazpřivede postiženého do plného invalidního důchodu. V tomto případě by UNIQA začala pojištěnému klientovi vyplácet k přiznanému plnému invalidnímu důchodu měsíční rentu ve výši 5 000 korun.

Další možností úrazové pojistky Simply je krýt riziko, že si úraz vyžádá hospitalizaci a případnou operaci. Tato samostatná pojistka stojí 990 korun ročně. Pokud situace nastane, třeba po těžké autohavárii, za každý den pobytu v nemocnici získává pojištěný klient jeden tisíc korun. Při úrazu, který si vyžádá chirurgický zákrok, vyplatí UNIQA denní odškodnění ve výši 3 tisíce korun.

Zvolit lze i úrazové pojištění Progres, které stojí 790 korun ročně. Zde je klient pojištěný pro smrt úrazema pro trvalé následky od 0,5 procenta. V obou případech na 100 tisíc korun. Při hospitalizaci by mu pojišťovna od desátého dne vyplácela za každý den v nemocnici 50 korun. Pokud ale v nemocnici stráví jen devět dnů, žádné peníze nedostane.

Aby pojišťovna peníze vyplatila, musí se jako u všech úrazových pojištění čekat na ustálení trvalých následků, což může trvat několik měsíců až jeden rok. U zjevných trvalých následků, například při ztrátě končetiny, pojišťovna peníze vyplatí po předložení lékařské dokumentace do jednoho až dvou měsíců.

Máte úrazové pojištění? Jaké máte zkušenosti s plněním pojišťoven? Podělte se o zkušenosti.

 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Ordinace: slušné pojištění pro lékaře

10. 7. 2008 | Eva Sovová

Ordinace: slušné pojištění pro lékaře

Nová pojistka Ordinace od Kooperativy je specialitou určenou pro lékaře, lékárníky a veterináře. Pojistí ambulanci, odpovědnost i riziko, že lékař na čas přestane vykonávat svou činnost.... celý článek

Nevyhazujete zbytečně peníze za připojištění k cestovnímu pojištění?

22. 1. 2008 | Věra Tůmová

Nevyhazujete zbytečně peníze za připojištění k cestovnímu pojištění?

Lyžovat na ledovci nebo ještě dál může být skvělá, možná i dost drahá dovolená. Ani dobrý lyžař by ale neměl na ní vyrazit bez dobré cestovní pojistky. Skvělá dovolená by se při úrazu... celý článek

Úraz si nevyberete, úrazové pojištění ano

12. 12. 2007 | Věra Tůmová | 19 komentářů

Úraz si nevyberete, úrazové pojištění ano

Úrazová pojistka může pomoci pokrýt neočekávané výdaje spojené s léčbou, ztrátou výdělku či následky úrazu. Klient si ovšem musí ohlídat, na jakou pojistnou částku pojištění uzavírá... celý článek

Proč uzavřít úrazové pojištění a jak si vybrat

14. 8. 2006 | Simona Ely Plischke

Proč uzavřít úrazové pojištění a jak si vybrat

Úrazové pojištění může být velmi dobrým pomocníkem rodinných financí. Nikdy totiž nevíte, na jak dlouho, a jestli ne na vždy, vás úraz vyřadí z práce. Podívejme se, jak úrazové pojištění... celý článek

Analýza: úrazové pojištění I.

18. 8. 2003 | Martin Novotný | 1 komentář

Analýza: úrazové pojištění I.

Při sjednávání úrazového pojištění nezapomeňte, že existují příčiny a okolnosti, při nichž vám pojišťovna nezaplatí nic anebo jen část peněz. Připravili jsme pro vás seriál o úrazovém... celý článek

Partners Financial Services