Vyplatí se ještě obchod s bitcoiny?

PR článek | rubrika: Publicistika | 4. 1. 2018
O bitcoinech toho bylo napsáno už mnoho. O čem tato kryptoměna vlastně je a má smysl s ní obchodovat?
Vyplatí se ještě obchod s bitcoiny?

Peníze bez centrální autority

Bitcoiny jsou od roku 2010 pevně spojené se Sakoshim Nakamotem, který o kryptoměnách vydal studii už osm let před tím. Vymyslel tehdy formu obchodování s penězibez centrální autority, jakou je banka nebo stát. Aby něčeho podobného dosáhl, stačilo mu kódování, technologie blockchain a bitcoiny byly na světě.

Transparentní a anonymní obchodování

Jak to tedy celé funguje? Tím základním, co budete potřebovat, pokud se rozhodnete obchodovat s bitcoiny, je bitcoinová peněženka. Díky ní získáte přístup ke všem záznamům a transakcím, které byly s bitcoiny provedeny. Vtip je ale v tom, že neuvidíte, komu účet patří. Stejně tak mají všichni obchodníci s bitcoinem přístup k transakcím, které jste provedli vy, aniž by věděli, že účet patří právě vám. Transparentní a anonymní online obchodování s kryptoměnou zvanou bitcoin je tak na světě.

Obchodovat s Bitcoiny se dá na mnoha místech. Jedním z nich je třeba server XTB.

Pomůže bitcoin během krize?

Možná se ptáte, proč je tohle všechno tak zázračný nápad. Bitcoiny jsou totiž zcela nezávislé na politické situaci. Kdyby došlo k finanční krizi, která se objevuje pravidelně v určitých cyklech a která je obvykle spjatá s politickou situací v různých zemích a může se změnit takřka ze dne na den, bitcoin by teoreticky mohl pomoci. Můžete si ho představit vlastně jako zlato. Na světě je ho omezené množství, a právě během krize roste hodnota nejenom zlata, ale také bitcoinu.

Těžte nebo nakupujte

A jak se k této měně vlastně dostat? Můžete využít dva způsoby. Bitcony buď vytěžíte, nebo nakoupíte. Kdy je ovšem ten správný čas na nákup bitcoinu, to už je na výpočtech expertů nebo na štěstí. Na začátku existence této kryptoměny jste mohli jeden bitcoin koupit zhruba za jeden dolar. Kdybyste jich tenkrát koupili deset, dneska by z vás byli milionáři. V současnosti stojí 1 bitcoin kolem 6500 dolarů, ale jeho hodnota se stále mění.

Co si za něj koupíte?

Pokud přemýšlíte, co vlastně za bitcoiny můžete nakoupit, pak vězte, že speciálně Česká republika je v této oblasti obchodování poměrně pokročilá. Bitcoiny si tady nakoupíte i v trafice. Co se týče zboží, nezbývá vám než najít obchodníky, kteří bitcoin podporují. Za bitcoiny se můžete dobře najíst a napít nebo si koupit v e-shopu dlouho vyhlížené zboží.

Kdy bitcoiny nakoupit?

Kam se bitcoin, co se hodnoty týče, dostane, to nikdo neví. Všechno jsou jen spekulace. Může spadnout dolů stejně rychle, jako strmě vyletí nahoru. Díky této kryptoměně se můžete stát milionáři. Zároveň má ale jednu velkou nevýhodu, a tou je omezené množství. Navíc, pokud ztratíte přístup ke své bitcoinové peněžence, máte smůlu. Bitcoiny tak zůstanou zablokované a navždy vypadnou ze systému.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services