Komplexní nástroj pro směny a platby v cizích měnách? Řešení je Valuto.com

PR článek | rubrika: FINEXPO | 19. 10. 2015
Ať už v zahraničí pracujete, obchodujete nebo například studujete a cestujete, práce se zahraničními měnami vás nemine. Místo neustálého řešení přijatelného kurzu, výběru vhodných devizových účtů a cest jak realizovat přeshraniční platby a převody je tu komplexní řešení, které v sobě zahrnuje všechny potřebné funkce. Online peer-to-peer směnárna a mezinárodní platební systém Valuto.com začíná fungovat v České Republice.
Komplexní nástroj pro směny a platby v cizích měnách? Řešení je Valuto.com

Komerční spolupráce

Co je tedy vlastně Valuto.com? Jedná se o službu polské společnosti Currency One, která uvedla letos v lednu do ČR projekt pod původním názvem Valutomat. Na nové platformě Valuto.com se setkávají uživatelé, kteří mezi sebou napřímo mění cizí měny a české koruny. Celý systém poskytuje uživatelům absolutní svobodu. Mohou směňovat okamžitě (akceptovat již vystavený kurz) většinou kolem středu – nebo si vystaví svůj vlastní, ještě výhodnější kurz a počkají, až se najde protistrana, která ho akceptuje. Logika této služby je velmi podobná jako například v případě peer-to-peer půjček, kde si uživatelé napřímo půjčují peníze. V Čechách je to nyní nově třeba platforma Zonky.cz. S transformací Valutomatu ve Valuto.com přibyla k původním přímým směnám i možnost zahraničních plateb a převodů. Tím uživatel získává plnohodnotný devizový účet vedený ve čtyřech cizích měnách zcela zdarma.

Marketingový ředitel Valuto.com Edgar Fusko vysvětluje logiku nové služby: „V dobách Valutomatu jsme od uživatelů dostávali neustále zpětnou vazbu, že právě zahraniční platby jsou to, co v systému chybí. Transformací v celoevropský platební a směnný systém jsme vyšli uživatelům vstříc a poskytli jim tak jediný nástroj pro kompletní správu cizoměnových operací u nás i v zahraničí. Valuto.com teď lze využít jak ke směně peněz, tak přímo pro zahraniční platby.“

Valuto.com běží stále online v reálném čase – 24 hodin denně. Směňovat je tedy možné kdykoli, zahraniční platby pak lze uskutečňovat ve všední dny. Celý systém se navíc ovládá jednoduše přes jakýkoli internetový prohlížeč v počítači nebo smartphonu. Je ho tedy možné využívat z domova, stejně jako na cestách. Systém má interface velice podobný jakémukoli internetovému bankovnictví a nechybí ani klasické bezpečnostní prvky, jako jsou potvrzovací SMS zprávy. Valuto.com se tedy stalo nástrojem pro správu cizích měn, který v sobě zahrnuje veškeré potřebné funkce pro bezhotovostní operace s devizami na jediném místě.  

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services