Tarify IŽP

Pavel Slavík | 3. 10. 2006
Dva tarify (T150 a B150) produktu ING Investor Plus jsou rozdílné v době nákupu počátečních jednotek (1 rok vs. 2 roky), což znamená, že v našem modelovém příkladě na nich klient zaplatí buď jen 26 878 Kč (T150), anebo dvojnásobek 53 138 Kč v případě tarifu B150. Je zde ale možnost část pojistného vkládat jako mimořádné s polovičním vstupním poplatkem (tj. rozdílem mezi nákupní a prodejní cenou), což ovšem znamená nižší provizi pro poradce.

Podobnou strategii najdeme i u pojišťovny Aviva, i když produkty mají jiné názvy: Osobní životní plán je prodáván výhradně v síti pojišťovny, kdežto Komfort je určen prodejním společnostem. Efekt je téměř stejný jako u ING Investora.

Produkt Finance Life (tarif FLV 35) pojišťovny Uniqa byl podrobně popsán v dubnovém FP 4/2006. Jen upozorňujeme, že výpočet poplatků se poněkud vymyká u nás běžným postupům.

Perspektiva od pojišťovny Kooperativa nepoužívá počáteční jednotky, ale strhává si 13% poplatky po dobu maximálně 20 let (pro delší období by tedy vyšla ještě efektivněji).

Flexi Invest Pojišťovny České spořitelny je pro klienta výhodný produkt, protože alokační procento v prvním roce "nechá" jen 10 %, ale ve druhém již plných 90 %.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

finance, Pojišťovny, tarify

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Místo čtyř dávek bude jediná. Jurečka představil reformu

5. 2. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Místo čtyř dávek bude jediná. Jurečka představil reformu

Místo čtyř opakujících se sociálních dávek, u nichž záleží na výši příjmu domácnosti, má vzniknout jediná. Jde o přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení a příspěvek... celý článek

Zařídíme za vás příspěvek na bydlení. Většinu si ale necháme

25. 1. 2024 | Gabriel Pleska

Zařídíme za vás příspěvek na bydlení. Většinu si ale necháme

Jsou žádosti o sociální dávky komplikované? Podnikavci vsadili na to, že ano. Za to, že o příspěvek zažádají místo vás, si chtěli brát velkou provizi. Každý měsíc. Na žádost ministerstva... celý článek

Nabízejí příspěvek 18 tisíc, peníze ale seberou. Pozor na podvod

18. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ

Nabízejí příspěvek 18 tisíc, peníze ale seberou. Pozor na podvod

Úřad práce varuje před další vlnou podvodných telefonátů a SMS. Jedná se o automaticky generované hovory, které potenciální oběti lákají na údajné schválení příspěvku na bydlení ve... celý článek

Nová zelená úsporám ožívá. Na dotaci dosáhne víc lidí

17. 1. 2024 | Gabriel Pleska | 3 komentáře

Nová zelená úsporám ožívá. Na dotaci dosáhne víc lidí

Dotační program Nová zelená úsporám Light dnes po vánoční přestávce znovu otevřel příjem žádostí, a to ještě většímu okruhu domácností.

Partners Financial Services