Volby 2006: Ptejte se ekonomických expertů politických stran!

Volby 2006: Ptejte se ekonomických expertů politických stran!
Není vám jasné, jak chtějí politické strany v případě volebního úspěchu spravovat tuzemské hospodářství a související ekonomické problémy? Máte výhrady k jejich plánům, připadají vám nereálné? Zajímá vás, kde vezmou peníze na splnění svých slibů nebo kde berou jistotu, že jimi navržená řešení budou fungovat? Zeptejte se ekonomických expertů politických stran, Peníze.CZ vám dají možnost!

Připravili jsme pro vás možnost vyzpovídat politiky, kteří jsou zodpovědní za ekonomické části volebních programů svých stran. Naše pozvání přijali a účast v této sérii předvolebních rozhovorů potvrdili:

  1. Vlastimil Tlustý, ODS,
  2. Bohuslav Sobotka, ČSSD,
  3. Miroslav Kalousek, KDU-ČSL,
  4. Jaromír Soukup, Strana zelených,
  5. Jiří Dolejš, KSČM,
  6. Jan Kasl, SNK ED.

Rozhovory budou probíhat podle našeho obvyklého, nicméně v tomto případě drobně pozměněného, scénáře, viz zde. To znamená, že vždy vydáme úvodní článek, který představí hlavní body ekonomické části volebního programu konkrétní strany. K tomuto článku budete moci přikládat své dotazy, ovšem pouze v tento jediný den! My budeme dotazy průběžně posílat našemu hostovi. Následující týden vyjde souhrnný článek obsahující otázky i odpovědi.

Program otázek a odpovědí:

středa 26. 4. V. Tlustý - otázky
pátek 28. 4. B. Sobotka - otázky

úterý 2. 5. V. Tlustý - odpovědi
středa 3. 5. M. Kalousek - otázky
čtvrtek 4. 5. B. Sobotka - odpovědi
pátek 5. 5. J. Soukup - otázky

úterý 9. 5. M. Kalousek - odpovědi
středa 10. 5. J. Dolejš - otázky
čtvrtek 11. 5. J. Soukup - odpovědi
pátek 12. 5. J. Kasl - otázky

úterý 16. 5. J. Dolejš - odpovědi
čtvrtek 18. 5. J. Kasl - odpovědi

Seriál Volby 2006: Ptejte se ekonomických expertů politických stran!

Pro tuto výjimečnou akci jsme připravili speciální stránku, kde mimo jiné postupně naleznete všechny rozhovory.

Pravidla

1) Prosíme vás o věcnou diskuzi, jakékoli urážky či vulgární projevy budou smazány.
2) Zodpovězení dotazů, které se nebudou týkat ekonomických témat, je zcela na vůli zpovídaného - jak už bylo zmíněno, našimi hosty budou lidé zodpovědní za ekonomické části programů, proto nelze předpokládat, že budou schopni fundovaně odpovědět na dotazy z jiných oblastí.
3) Samozřejmě není v lidských možnostech zvládnout neomezené množství otázek - jejich počet by se měl pohybovat okolo 20 - 30. Prosíme vás, abyste tento fakt akceptovali. Může se tedy stát, že některé vaše dotazy zodpovězeny nebudou, protože to náš host jednoduše nestihne.
4) Než položíte svůj dotaz, podívejte se prosím na to, zda již takový podobný někdo nepoložil. Umožníte tak čtenářům, které zajímá jiná problematika, získat odpověď na jejich dotaz, na který by se třeba jinak nemuselo dostat.
5) V případě, že počet dotazů výrazně přesáhne číslo 30, redakce Peníze.CZ si vyhrazuje právo vybrat dotazy, které budou poslány hostovi.

Již víte, koho budete volit? Nebo se stále ještě rozhodujete? Využijete možnosti položit dotaz některému z našich hostů-politiků?

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Oblíbená témata

volby

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Důchody snad budou i za 100 let. Ale jaké?

20. 4. 2005 | Jiří Šedivý | 1 komentář

Důchody snad budou i za 100 let. Ale jaké?

První výsledky pracovní skupiny pro přípravu podkladů pro rozhodnutí o důchodové reformě ČR jsou k mání. Přinášíme přehled toho nejdůležitějšího, co nám podle propočtů nabízejí parlamentní... celý článek

Ideální důchodová reforma?

1. 9. 2004 | Ondřej Schneider

Ideální důchodová reforma?

Hlavní kritérium důchodové reformy je jediné: slušné, bezpečné důchody pro seniory a vypočitatelná a únosná zátěž pro zaměstnané. Důchodový systém bude tehdy správně nastaven, když... celý článek

Reforma penzí podle KSČM: nerespektuje pravidla

2. 7. 2004 | Martin Zika | 1 komentář

Reforma penzí podle KSČM: nerespektuje pravidla

Návrh komunistické strany u našich analytiků propadl na celé čáře. Podle nich totiž nerespektuje fakta a ekonomická pravidla a v podstatě není řešením problému. Jediná "pozitivní" stránka... celý článek

Reforma penzí podle ODS: nápad dobrý, ale...

29. 6. 2004 | Martin Zika

Reforma penzí podle ODS: nápad dobrý, ale...

Uskutečnění návrhu ODS by bylo z ekonomického hlediska za určitých předpokladů nejefektivnější, říkaji analytici. Zároveň ale dodávají, že v politice často bývají předpoklady nedosažitelné.... celý článek

Reforma penzí podle US: více nohou, ale jedna zakrnělá

25. 6. 2004 | Martin Zika

Reforma penzí podle US: více nohou, ale jedna zakrnělá

Unie svobody sice navrhuje vícepilířový penzijní systém, ovšem jedna jeho noha by byla od začátku jen málo funkční, říkají analytici. Přestože některé prvky koncepce nejmenší vládní... celý článek

Partners Financial Services