Komentář Kateřiny Beranové k hodnocení webů leasingových společností

Simona Ely Plischke | 19. 12. 2003
Kateřina Beranová, specialistka on-line prodeje Peníze.CZ

CAC Leasing
Známky (uživatelské prostředí, informační hodnota, praktický test): 2; 2; 5

Červená, ve které je web vyveden, na mě působí trochu agresivně a ačkoliv Home page působí po načtení dobře, ostatní stránky již jsou na tom hůř a zejména maličké písmo zhoršuje možnost orientace. Chybějící vyhledávání také stěžuje vyhledání informací o produktech.

CCB Finance
Známky: 2; 2; 3

Tyto stránky na mě působí až moc sladce a usměvavých lidiček je zde víc, než je zdrávo. Očividně je HP webu tvořena pro malé rozlišení, protože mě uvítalo rolovací okno uprostřed stránky což se mi moc nelíbí. Část praktického testu splnit šla, ovšem jak leasing zařadit do účetnictví opět nevím.

ČSOB Leasing
Známky: 1; 1; 1
Velice pěkně zpracovaná HP, která je dobře rozčleněna jak pro začínajícího tak i pro pokročilé návštěvníky. První webová prezentace, na které jsem bez problémů nalezla odpověď na obě testovací otázky. Informačně jsou stránky také v pořádku.

GE Leasing
Známky: 3; 4; 5
Na první pohled jde o lehké vzdušné stránky, které ovšem pro uživatele jiných prohlížečů nejsou. Jako uživatel Opery se dostanu jen do třech sekcí o Leasingu či pojištění, ovšem z praktických věcí se moc nedovím. Bohužel tuto společnost bych si pro spolupráci nevybrala.

Leasing České spořitelny
Známky: 1; 1; 3
Stejně jako ostatní weby ze skupiny i tento je jednoznačně rozlišitelný a hned je návštěvníkovi jasné, kam přišel. HP na mě působí velmi hravým a odlehčeným dojmem, což kupodivu ani nevadí, obzvláště, když informace, které nacházím jsou odpovídající mému očekávání. Bohužel dnešní testovací otázky jsou pro společnosti oříškem, opět se mi nepovedlo najít odpověď na obě.

ŠkoFIN
Známky: 2; 1; 3
Zeleně vyvedené stránky působí seriozním dojmem, vyhledávání je funkční, i když nestandardní prohlížeč si i zde vybírá svou daň (proklikávání ve vyhledaných seznamech je složité, když se dostanete jen na první stránku). Bohužel se mi nepovedlo najít odpověď na druhou otázku, jinak jsem s informacemi na tomto webu spokojená.

VB Leasing CZ
Známky: 3; 2; 3
Na první pohled jde o elegantní stránky, fotky jsou čisté, neruší a doplňují sekci, kterou provázejí. Díky jinému prohlížeči (Opera) mi nefunguje navigace výběrem, bohužel. Díky této nefunkčnosti je pohyb po webu poněkud ztížený a chvílemi i nemožný. V podsekcích již výběr relativně funguje, ale chce to postřeh. Jednotlivé sekce jsou přehledně členěné, texty jsou jasné a srozumitelné, ale občas by jim neškodilo malé rozšíření.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Leasing, Leasingová společnost

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Poslední volba: leasing v hermelínu

19. 12. 2003 | Simona Ely Plischke

Poslední volba: leasing v hermelínu

Soutěž Best Web 2003 je u konce. Od 30. 9., kdy odstartovala, jsme rozdali 11 diplomů v pěti kategoriích. Vítěze té poslední, hodnocení webů leasingových společností, vyhlašujeme nyní.... celý článek

Partners Financial Services