Jak hodnotí bankovní weby Jan Jedlička

Dušan Hradil | 10. 10. 2003
Jan Jedlička, redaktor, týdeník Ekonom Jan Jedlička, redaktor, týdeník Ekonom

KB
Layout je velice přívětivý, na první pohled se mi tam ale zdá příliš mnoho informací pro homepage . Řekl bych, že právě dostatek a přehlednost informací je největší výhodou webu. Praktický test - celkově mi to trvalo 1:05 min u termínovaného vkladu a 0:50 min u poplatku z bankomatu.
Známky (uživatelské rozhraní, informační hodnota, praktický test): 2, 1, 1-


ČSOB
Příjemné barevné provedení, ale při standardním rozlišení malá písmena a pravá strana nevyužitá. Standardní informace, nenapadá mě oblast, která by tam chyběla. Zadané testovací informace jsem hledal 1:00 min u termínovaného vkladu a 0:45 min u poplatku z bankomatu.
Známky: 2-, 1, 1-

ČS
Příjemný, standardní layout, v podstatě mu nelze nic vytknout, na druhou stranu úplně neoslní. Informace jsou řazeny přehledně, oproti webům KB či ČSOB jsem v krátké době nenašel reporty analytického týmu ČS. Při testu jsem naměřil 30 a 25 vteřin.
Známky: 2, 1-, 1

HVB
Pro oči příjemný layout i barevné provedení, při standardním rozlišení ale velká část nevyužité obrazovky a malá písmena, celkově mi tam přijde hodně nevyužitého prostoru. Oproti třem největším bankám je tu méně informací, navíc nejsou tak přehledně tříděny podle různých kritérií. Obě testované informace jsem našel za 20 vteřin, nejlepší čas!
Známky: 2-, 3, 1

GECB
Při standardním rozlišení velká část nevyužité obrazovky a malá písmena, celkově mi tam přijde hodně nevyužitého prostoru, působí až moc jednoduše. Informací nacházím dostatečné množství na to, co banka poskytuje. Uvítal bych ale více informací o bance. Vyhledávání mi celkově trvalo 1:00 min u termínovaného vkladu a 0:50 min u poplatku z bankomatu.
Známky: 2-, 2, 1-

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banky

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bankovní korunovace roku 2003

10. 10. 2003 | Dušan Hradil

Bankovní korunovace roku 2003

Vizitkou každé banky jsou mimo jiné její internetové stránky. Na ty se zaměřilo naše hodnocení Best Web 2003. Chcete vědět, kdo zvítězil v očích poroty a hlasování čtenářů?

Partners Financial Services