Dotazy a odpovědi při testu finančního poradce OVB

Jako doplněk testu kvalit náhodně vybraného poradce OVB jsme mu po návrhu řešení zaslali ještě dva doplňující dotazy. Jak dobře na ně odpověděl?

Otázka č. 1: K daňové úspoře na penzijním fondu a v životní pojistce: pamatuji si dobře, že za každý rok ušetřím 32 % z oněch maximálně povolených 12 000 Kč? Když jsem si to dosadil do přiznání minulého roku, tak mi vyšel jiný výsledek.

Odpověď pana Kubíčka: V případě, že počítám s vaším příjmem 35 000 Kč / M čistého, znamená to, že váš daňový základ je cca 600 000 Kč hrubého / za rok. Ve chvíli, kdy máte daňovou úlevu 12 000 Kč / R tak to znamená, že se Vám tato částka od tohoto daňového základu odečte, což znamená 3840 Kč čisté úspory na daních za rok. 32% sazba se počítá od 331 201 Kč / R hrubého. Cokoliv nad to se tedy zdaňuje 32 %. Není-li zde jiná okolnost, vychází to skutečně tak. ( Samozřejmě jsem schopen vše doložit )

Otázka č. 2: Zaregistroval jsem někde v novinách, že OVB dostala nějakou pokutu, ale z textu jsem moc nepochopil podstatu? O co šlo?

Odpověď pana Kubíčka: Jedná se o to, že OVB ALLFINANZ byla jako první poradenské společnosti provedena hloubková kontrola od KCP ( Komise pro cenné papíry ). Ta poukázala na chybu v naší administrativě. Co se přesně stalo ? Společnost Franklin Tepleton, která vždy patřila k naší partnerské chloubě, ztratila zájem o český trh, jelikož se jedná o jednu z největších investičních společností na světě a její nároky na investiční objemy mohli čeští investoři málokdy splnit. Od 1.ledna si tudíž ani nezažádala o registraci u KCP, což je od nového roku povinnost. Chyba OVB byla v tom, že v její administrativě nebyla firma Franklin Templeton vyškrtnuta, tudíž se při kontrole vlastně nalezl partner, který nebyl registrován. Přestože do firmy Franklin Tepmleton neplynuly jakékoliv investice ze strany OVB ALLFINAZ což se samozřejmě bez komplikací dokázalo, byl tento administrativní omyl OVB ALLFINAZ hodnocen jako přestupek a podle mých informací jsme dostali pokutu 100 000 Kč. Je tedy naprosto zřejmé, že se nejednalo o nic, co by jakkoliv zastínilo sílu partnerských společností nebo snad jejich výběru od OVB ALLFINAZ. Jednalo se tedy pouze o administrativní chybu.

Poznámka redakce: text odpovědí je přetištěn v celé své šíři, beze změn a jazykových úprav.

Co si o odpovědích pana Kubíčka myslíte vy? My jsme jej ohodnotili známkou 2. Pro klienta důležitá informace o daňových úlevách je profesionální, zatímco odpověď na otázku okolo pokuty je nepřesná a nekompletní. Vycházíme ovšem z toho, že zatímco u první odpovědi poradce prokázal svou znalost, při odpovědi na druhou otázku se musel spolehnout na informace svých nadřízených, kteří jej zřejmě o rozhodnutí Komise pro cenné papíry informovali neúplně.

Chtěli byste něco k odpovědím pana Kubíčka dodat nebo je okomentovat? Diskusní fórum u hlavního článku je vám k dispozici!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-64
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 3. 2007 22:53

Tak zvedni zadek a začni makat.

Zobrazit celé vlákno

+50
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 10. 2003 12:09

Tak to bych chtěl taky, vydělávat 35000 čistého měsíčně :-((((

-28
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

finanční poradce, Fond, Investice

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta?

7. 10. 2003 | Tomáš Prouza | 250 komentářů

Finanční plánování dle OVB - jak získat klienta?

Jednoho dne vás poprosí kamarád o laskavost - zdali by mohl dát vaše číslo finančnímu poradci, který pro něj něco zařizoval. Co vás čeká, pokud na jeho prosbu kývnete?

Partners Financial Services