Scoring fondů - druhy fondů

Otevřené podílové fondy (dále jen fondy) jsou rozděleny do několika skupin podle úrovně míry rizika instrumentů, do nichž dle statutu investují. Rozdělení fondů do skupin se řídí jejich zařazením dle standardů UNIS ČR.Jsou tedy hodnocenynásledující skupiny fondů: peněžního trhu, obligační, smíšené a akciové.

Další skupiny fondů (např. fondy fondů, fondy světových indexů apod.) budou do hodnocení zařazeny v případě, že jejich počet a objem spravovaných prostředků bude dostatečný pro objektivní seřazení v rámci skupiny. V první fázi je minimum stanoveno na pět fondů. Rozdělení fondů do skupin není ovlivněno teritoriem, na kterém fondy investují.

Scoring se počítá pro fondy, které mají alespoň roční historii. Mladší fondy budou do systému zařazeny vždy od konce čtvrtletí, ve kterém dosáhnou roční historie.

úvodní stránka | rozdělení fondů do skupin | sledované údaje | stanovení pořadí a přidělení hvězdiček | popis ukazatelů | kontrola správnosti a objektivity | vzorce

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services